Co prawda nie zmarnuje sie u mnie gdyz sama jestem chorowita i postanowilam sie troche wzmocnic ale pomyslalam, ze moze ktos potrzebuje dla kociatych a nie ma funduszy na wylozenie za cale opakowanie.
Z forum dowiedzialam sie, ze jest to ludzki odpowiednik Scanomune. Z gory pisze, ze opieram sie na informacjach z forum, nie wlasnych i glowy nie dam za to, ze preparaty są w 100% identyczne. Najlepiej zapytac weta o zdanie. W obu skladnikiem jest 1,3/1,6 - betaglukan. Ponizej jeden z watkow o tym:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48418
Scanomune zawiera 7,5mg betaglukanu w kapsulce. Koszt opakowania 60 kapsulek to ok 60-70zl. Wychodzi wiec ok 1zl kapsulka. Na sztuki sa sprzedawane drozej. Z tego co slyszalam minimum 1.5 a najczesciej 2zl.
Za Beta Glukan zaplacilam 41,50. Opakowanie zawiera 30 kapsulek z czego kazda ma 250mg betaglukanu.
A zatem jedna kapsulka tego preparatu odpowiada ok 30 kapsulka Scanomune. Wychodzi wiec, ze kapsulka Betaglukanu kosztuje ok 1,40. Natomiast w tej kaspulce jest 30 porcji wedlug dawkowania jak w Scanomune co daje koszt ok 5 groszy za porcje.
5 groszy a zlotowka to jednak roznica. Z jednej kapsulki za 1,40 kociaty moze miec ok 30 porcji. Za tyle samo w przypadku Scanomune zaplaci sie za jedna, no ew poltora porcji.
Jesli jest ktos kto potrzebuje a nie moze kupic calego opakowania - moge w tej cenie odstapic kapsulki BetaGlukanu (to dokladnie wychodzilo - 1,38 za kapsulke). Niestety na zupelne gratisy mnie nie stac teraz

Co prawda jest zabawa z dzieleniem zawartosci kapsulki ale dla takiej oszczednosci warto. Mnie nie udalo sie podzielic kaspulki na 30 porcji tylko na 20 - czesc zawartosci mi sie zmarnowala gdzies na kartach czy wpadajac w szczeline. Jak ktos ma wprawe to pewnie mu latwiej.
Jesli jest ktos zainteresowany - dajcie znac. Sama przez problemy z autem jestem na debecie i wiem, ze gdyby nie male wsparcie to wygospodarowanie kolejnych 40 zl na kociaka byloby ciezkie (juz sporo poszlo na weta, szczepienia itp w tym miesiacu). Moze wiec ta oferta komus sie przyda.