W Kielcach są takie koteczki z przewagą białego

Do Lublina dowieziemy
LeaWiek: ur ok 15.07.2009
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Sterylizacja: nie
Urodziła się bez ogonka. Jest bardzo ruchliwa, żywa, wesoła, chętnie się bawi. Praktycznie cała biała z rudymi i czarnymi plamkami za uszkami i u nasady ogonka. Lea razem z rodzeństwem i mamusią zostały porzucone przed schroniskiem dla zwierząt w Kielcach.
IgraszkaWiek: ur ok 04.2006
Sterylizacja: tak
Igraszka ko przekochana kotka, która niestety nie ma szczęścia, już dwa razy wrociła z adopcji. Kotka czeka na dom od września 2007. Została znaleziona po wypadku samochodowym. Miała złamaną żuchwę, krwiaki na oku i nerkach. Igraszka jest bardzo kontaktową przytulaśną kotka. Uwielbia psie towarzystwo, toleruje inne koty. Igraszka po wypadku wróciła do zdrowia, nie ma problemów z poruszaniem się. Szukamy dla kotki spokojnego domu, niestety nie nadaje się jako towarzyszka dla małych dzieci. Koteczka z utęsknieniem czeka na opiekuna, który pokocha ją na dobre i na złe, wymizia za uchem i po brzuchu. Igraszka to wspaniała kotka, która zasługuje na godne i szczęśliwe życie.
Kotka jest na diecie Urinary w związku z problemem ze struwitami.
Z tego wątku:
viewtopic.php?t=66 ... 9146eeaaf6
Dt u fiona.22LawinaWiek: ur ok 2006
Lawina to domowa kicia wyrzucona z domu. Okociła sie w środku zimy na jednym z podwórek w centrum Kielc. Ponieważ warunki w których żyła były niesprzyjające, kicia zdziczała. Kocia rodzina trafiła pod naszą opieke. Były cztery kociaki i niestety wszystkie chore na koci katar. Udało się uratować tylko jednego malucha.
Początkowo po sterylizacji Lawina miała wrócić na wolność ale podczas pobytu w domu tymczasowym okazało się, że nie jest taka dzika jak nam się wydawało. Przypomniała sobie jak się żyje wśród ludzi. Obecnie jest nakolankową rozmruczaną kicią, która toleruje inne koty oraz psy.
Z tego wątku
viewtopic.php?p=2831673#2831673
Dt u GemSońkaWiek: ur ok 06.2009
Pleć: kociczka
Sterylizacja: nie
Sonię została znaleziona na jednym z osiedli. Wracałam z poczty i zobaczyłam białą kuleczkę biegnącą po chodniku.Była bardzo wystraszona i głośno miauczała. Pogłaskałam ją a ona w sekundę się do mnie przykleiła Zabrałam ją więc do domu i nakarmiłam. Z racji tego że była zadbana, powiesiłam ogłoszenie o zaginięciu kotki, ale nikt się nie odezwał
Uwielbia być z człowiekiem, szczególnie leżeć na kolanach i być głaskaną. Ociera się i liże ręce Mruczy też wtedy jak mały traktorek
Pięknie korzysta z kuwety, bardzo ładnie je pokarm suchy i mokry. Uwielbia się bawić, szczególnie wbijając swoje pazurki tam gdzie nie jest to pożądane
Na moją sunię syczy ale nie ucieka i nie drapie. Czeka na dobry dom.
Dt u Niteczka1MozaWiek: ur ok kwiecień 2007
Odrobaczenie: nie
Szczepienie: nie
Moza to koteczka, która pojawiła się na osiedlu przed zima jako koci podrostek. Koteczka obecnie jest na ulicy bo niestety nie mamy miejsca w domu tymczasowym. Moza jest bardzo kontaktowa kotką, daje sie wziąc na rękach ale w nowym domu na pewno bedzie potrzebowała troszkę czasu na aklimatyzację. Toleruje inne koty.
Brak dt