S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 29, 2013 10:48 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tania, najlepiej, żeby kota obmacal wet. Mógł jakoś pechowo skoczyć i uszkodzić sobie lapkę.

W schronisku tradycyjnie dobre i złe wieści.
Odszedł malenki burasek :(
ten, który był w klatce nad kamakolowymi.
[']

jeden z kamakolowych lepiej, drugi nadal kiepsko, oczy ma paskudne,
te małe za małe jedzą samodzielnie, ale nie są w wieku odpowiednim na schronisko :roll:
żal mi bardzo małej niewidomej, one bardzo lgnie do człowieka
Dziunia i Boni jedzą już wszystko i robią sajgon w klatce, bardzo z nich fajne koty :D

no i mamaja wyszła ze schroniska ze szpanerskim różowo-brokatowym transporterkiem, a w środku siedział mały burasio z ranami na glowie i uchu :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon lip 29, 2013 10:51 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

tangerine1 pisze: no i mamaja wyszła ze schroniska ze szpanerskim różowo-brokatowym transporterkiem, a w środku siedział mały burasio z ranami na głowie i uchu :D

Widziałam szkraba - biedny taki! A transporterek zacnie błyskający brokatem;-))) Trzymam kciuki :ok:

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Pon lip 29, 2013 11:19 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tania też trzymam kciuki za waszego koteczka :ok:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon lip 29, 2013 11:44 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Biedne burasiątko, on tak się smutno wczoraj patrzył :(
Śpij spokojnie maleńki (*)

I teraz mam wyrzuty sumienia, że może jego powinnam była wziąć, a nie sralucha, bo ona tak wyglądał jakby prosił o pomoc :(

mamaja :1luvu:

A moje czarne maleństwo właśnie niedawno dostało jeść, puskas podjechała i nakarmiła dzieciaka jak ja jestem w pracy :D W nocy musiałam go budzić do jedzenia, bo wydawało mi się, że jak go nie obudzę i nie nakarmię to on biedak umrze z głodu :oops: Tak, że w sumie jadło koło 00:30 i potem przed 6 rano.
Z dedukcji wyszło, że małeczarne jest w 3 tygodniu życia, bo:
- na pewno ma dwa tygodnie skończone, bo ma ładnie otwarte oczka,
- nie ma jeszcze ani jednego zęba - zaczynają wychodzić pod koniec 3 tygodnia,
- zaczyna próbować zmienić pełzanie na stanie na 4 łapkach - to też kocięta robią w 3 tygodniu życia.
Wczoraj ważyło 210 gramów mniej więcej, bo za bardzo się wierciło.

Natomiast sraluch ma lepsze kupki, jeszcze dosyć rzadkie ale nie leje się z niego. :ok: Wcina gotowanego indyka jak szalony i chce towarzystwa człowieka ciągle i ciągle, a głosik ma donośny :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lip 29, 2013 11:57 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

źle się dzieje ostatnio, chciałybyśmy jakoś pomóc, ale na razie nie mamy jak
...[']
- dla wszystkich małych, które odeszły w klatkach

:ok: - za wszystkich szczęściarzy, którym się udało

Tania, może ktoś coś poradzi, my niestety nie z tych mądrych
Maks, trzymaj się, kocie
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon lip 29, 2013 14:20 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Burasku [*] :cry:
ech....

Mamaju :1luvu:
ale Ci zazdroszczę szpanerskiego transporterka
będziesz się asić teraz, co? :wink:

Tania może warto by było zrobic Maksiowi badania krwi, profil nerkowy i wątrobowy, i biochemia
rentgen swoją droga, to starszy kot, naturalne jest że już nie jest taki sprawny jak kiedyś
trzymam :ok:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Pon lip 29, 2013 17:51 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Burasiątko :( (*) Askonka (*)

mój znajomy jechał dziś autobusem i po drodze wypatrzył 4 potrącone koty- niestety wszystkie nieżywe...
Jeden kot był na terenie Katowic, ale z tego co wiem została powiadomiona straż miejska, inne koty były w innych miastach, wiem, że jeden został potrącony koło parku w Świerklańcu- niestety nie udało się mu już pomóc, mój kolega wszystko sprawdził

:( dla nich też zapalam lampkę (*)

Tania- napisz co z Maxem po wizycie u weta

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pon lip 29, 2013 18:43 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

[i] dla burasiątka.
Mamaju słuchawki Paulina podrzuci do schronu w sobotę.

Taniu Mój staruszek Kmicic też w tym wieku zaczął mieć problemy ze wskakiwaniem. Do dziś potrafi wskoczyć na taboret czy parapet, ale robi przed każdym skokiem ze 20 przysiadów. To stawy, najlepiej podawać mu jakiś preparat z glukozaminą.
U Kmicica fajnie sprawdza się ten http://www.fionka.pl/produkt-10219.html a i lubi jego smak.
Maksiu będzie Ci też się "kurczył", to normalne u staruszków. Kmicic był kiedyś potężnym kotem, teraz w wieku ponad 16 lat jest taką skorupką, choć wyniki wszystkie ma książkowe, apetyt mu dopisuje itp. To normalne.
Ja robię Kmicicowi co pół roku tzw "profil geriatryczny", czyli badania krwi sprawdzające działanie wszystkich narządów. Oprócz tego mocz. To bardzo ważne, bo wtedy wszystko masz pod kontrolą.

Jeśli chodzi o łapkę to na pewno weterynarz. Maksiu mógł potłuc łapkę przy nieudanym skoku, mógł też naciągnąć więzadło.
Gdyby więzadło było zerwane, lub złamanie, łapka była by raczej bezwładna.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lip 29, 2013 19:42 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mam pytanie - czy któarś z Was nie ma zbytecznej przez sezon letni lampy do naświetlania? Vet zalecił na charczenie moim dwóm glutom serię naświetlań.Pożyczyłabym na max miesiąc, coby je doprowadzic do używalności..... :oops:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pon lip 29, 2013 22:42 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

biochemia, badania krwi i wątroba ma w normie książkowe, z nerkami tez jest ok, to ze względu na brak kastracji bym zwaliła :P lub nie zdążył do toalety :lol: :lol:
Kochany Maksik :flowerkitty: , jutro z nim idę jeśli nie był i dowiem się co i jak, pociąg mam koło 22giej więc zdążę popisać, ogarnąć to i owo i ..wypić za Wasze zdrowie :ok: :ok:

no no nooo jakie tymczasiki się porobiły :kotek:
też mi się ''marzy'' ale mi nie dane :(

czy ktoś wie, kiedy Mała wraca? czy już jest??
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto lip 30, 2013 7:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo pisze:Mam pytanie - czy któarś z Was nie ma zbytecznej przez sezon letni lampy do naświetlania? Vet zalecił na charczenie moim dwóm glutom serię naświetlań.Pożyczyłabym na max miesiąc, coby je doprowadzic do używalności..... :oops:

Sylwia moja lampa jest u Małej, pogadaj z nią, jak nie używa to pewnie pożyczy :D

Tania z tego co słyszałam od tangerine1 to Mała ma wracać jutro, miała dzisiaj ale przedłużyło jej się :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lip 30, 2013 7:26 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dedykacja dla Charm:

Trzeba z żywymi naprzód iść,

Po życie sięgać nowe,

A nie w uwiędłych laurów liść

Z uporem stroić głowę
Ostatnio edytowano Wto lip 30, 2013 8:56 przez Kamakolo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lip 30, 2013 8:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Melduję,że Mały Bury siknął i kupkę ładną zrobił.Szkoda tylko,że nie do kuwety,ale trudno...miał wczoraj apetyt mimo upału,dziś trochę gorzej.W łazience dokazuje i nawet trochę mruczy,nie lubi gwałtownych ruchów i hałasu.Wystraszony,widać,że te rany ,choć już stare,były zadane ludzką ręką(nie specjalnie,ale np.podkaszarką?)Ma dosłownie zerwaną skórę na czole,choć już powoli zarasta.Zrobię fotkę,jak się ciut oswoi.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto lip 30, 2013 8:41 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Na przystanku widziałam ogłoszenie o czarnym kocie z białym znaczeniem, który wypadł z okna na Tysiącleciu. Nie trafił jakiś taki do schroniska?

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Wto lip 30, 2013 8:49 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

maluszki :crying: [*]

smutno, bardzo....

takie ot - do której jesteście w czwartek w schronie?

Kamakolo pisze:Gdzies po miau ( i nie tylko) chodzi tekst: "Nie zmienisz Swiata dla wszystkich, ale możesz zmienic Swiat dla tego jednego kota", coś w ten deseń.....Tak mantra.

Uważam, że to głupie. Tyle gwoli komentarza nad smiercią wszystkich malców i starszaków.

to nie "gdzieś po miau", ale "oficjalne" hasło niekochanych...

tak kiedyś wyglądała góra strony niekochanych, szablon na allegro, itd,

Obrazek

to hasło też było na kubkach robionych dla nas przez aries, i takie tam jeszcze na długo nim była mowa o przystanku schronisko, itd..

no jak tak można własnego motto nie kojarzyć... :roll: :P

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]