MAMBA w domu:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 28, 2013 5:07 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

majamsk pisze: dać im wolną łapkę i niech się sami dogadują

Ja bym tak właśnie zrobiła, najgorzej jak ludź się wtrąca.Koty się same dogadają, futro nie fruwa, krew się nie leje, nie ma się czym przejmować.
Kotka jest śliczna :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 28, 2013 17:02 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

Się qrde i ja wciskam w wątek z kciukolami :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Tak jak mówisz Maja,moja wariata by ja zeziarła 8)
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lip 28, 2013 22:38 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

Mamba zostaje u mnie :) Dziękuję Wam za kciuki :)
Ona już za dużo przeszła, nie ma sensu jej stresować kolejną przeprowadzką...jakoś sobie poradzimy :)
Obrazek Obrazek Obrazek

majamsk

Od: Czw sty 10, 2008 22:52

Post » Nie lip 28, 2013 22:59 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

Wspaniale wieści :1luvu: kochana jesteś ze dajesz hej bezpieczna przystań na resztę dni zaoszczędzajac tym sama kolejnego stresu związanego z ponowna przeprowadzka kciuki za szybkie dogadanie z Twoimi kociastymi bo miedzy sobą we dwie to widzę ze już sie dogadalyscie :D
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lip 29, 2013 5:36 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

Bardzo Cię rozumiem, majamsk.Dasz sobie radę :ok: Bardzo się cieszę, naprawdę i proszę o kontynuację wątku, z przyjemnością będę tu zaglądać.

ewar

Post » Pon lip 29, 2013 20:45 Mamba w domu

Muszę poprosić Moderatorów o przeniesienie tego wątku, bo pisząc wskakuję na samą górę, a ważne ogłoszenia idą na dół.
Obrazek Obrazek Obrazek

majamsk

Post » Pon lip 29, 2013 21:46 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

ewar pisze:Bardzo Cię rozumiem, majamsk.Dasz sobie radę :ok: Bardzo się cieszę, naprawdę i proszę o kontynuację wątku, z przyjemnością będę tu zaglądać.

Łooo,w to to nie mam ja wątpliwości ,znam maję już od huhu :piwa:
Tak tak ,kontynuacja - jak najbardziej wskazana :ok: :ok: :ok:

Maja piśnij do Nitka/Karinka
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon lip 29, 2013 23:40 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

Simba (mój kocur 7 lat) jest najbardziej przychylny Mambie, chyba lubi baby wokół siebie, bo podchodzi do Mambuni i ją wącha i nie odstrasza go w ogóle jej prychanie, dobry z niego kocurek :kotek: Bidny położył się teraz między dwoma wentylatorami i nawet się nie boi warkotu silników...co gorąc...masakra...

Mamba zlazła sama z parapetu i poszła do żarcia...zjadła sporo suchego i piła wodę przez kilka minut. Postęp :)

Mamba była znowu przy wodopoju, ale musiała być spragniona, bo wybomblowała pół wielkiej michy wody..jak zaczęła sobie chodzić to Fasolka (moja koteczka 5 lat z adopcji przez to forum) ją ofukiwała, Simba tylko ciekawsko za nią łaził...wzięłam na Fasolkę spryskiwacz z wodą (wiem, to głupie, ale Fasolince to wynagradzam głaskaniem i noszeniem na rękach) i uciekła do Mamby na okno ze dwa razy, jak są same i nikt się na nie gapi to obie są grzeczne i nie prychają :piwa: Może się dogadają...myślałam,, że z Simbą będzie problem, bo ma ADHD i jest na maxa rozpieszczony i zazdrosny, ale to Fasolinka jest strasznie zaborcza i niemiła dla Mambuni...a sama miała w życiu ciężko i też sporo przeszła tyle, że jako maleńki kotek, ale kot nie zrozumie...musi się panienka Fasolka przyzwyczaić, innej opcji nie ma...najważniejsze, że pazurków nie wystawia...ach te baby...kłócą się o jednego faceta czy co? :ryk:

Mambunia ma pod kocim ogonkiem fukanie Fasolinki, właśnie ruszyła po raz kolejny na zwiedzanie swojego lokum, dobrze, że nie daje się przestraszyć i próbuje :) Jolab pisała mi, że nawet do tygodnia mogą być takie ekscesy, a i tak niej jest źle...chyba Ś.P. Pani mojej Mamby nad Nią czuwa :aniolek:
Obrazek Obrazek Obrazek

majamsk

Post » Wto lip 30, 2013 6:24 Re: 6-letnia kotka Mamba szuka domu!30 lipca trafi do schron

Dwie kotki trudniej się dogadują niż kocurek i kotka, tak zauważyłam.To statystyka, oczywiście i są wyjątki.
Jackson, koci behawiorysta na Animal Planet zabrania pryskania wodą na kota, skutek jest odwrotny od zamierzonego, tak twierdzi.Uważam, że nie jest źle jak na tak krótki okres czasu i wkrótce kotki będą żyły w absolutnej zgodzie.
To miły wątek, będę na nim obecna.

ewar

Post » Wto lip 30, 2013 22:23 Re: MAMBA w domu:)

Mamba coraz bardziej się oswaja, zaczyna łazić po meblach :mrgreen:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

majamsk

Post » Wto lip 30, 2013 22:37 Re: MAMBA w domu:)

czekej,czekej,zaraz wejdzie na fb :)
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lip 31, 2013 17:27 Re: MAMBA w domu:)

Myszolandia pisze:czekej,czekej,zaraz wejdzie na fb :)

Nie kumam :rudolf:
Obrazek Obrazek Obrazek

majamsk

Post » Śro lip 31, 2013 17:36 Re: MAMBA w domu:)

no przy bodaj monitorze od kompa siedzi nie ?
w końcu tak się oswoi ,ze na fb wejdzie,klawiatura juz blisko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lip 31, 2013 17:56 Re: MAMBA w domu:)

Myszolandia pisze:no przy bodaj monitorze od kompa siedzi nie ?
w końcu tak się oswoi ,ze na fb wejdzie,klawiatura juz blisko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie, przy telewizorni sobie zadkiem swym zacnym zasiadła i elegancko zasłaniała :)
Obrazek Obrazek Obrazek

majamsk

Post » Śro lip 31, 2013 18:02 Re: MAMBA w domu:)

Mamba już się rozkokosiła :ok: Leży sobie na moim łóżeczku, okno już jest be, nadstawia główkę do głaskania, dużo chodzi po mieszkaniu. Jest jeszcze ostrożna jak widzi w pobliżu Fasolkę, przed nią czuje respekt, ale częstotliwość fuuuu i buuu zdecydowanie się zmniejszyła :kotek: Jest dobrze :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

majamsk

[poprzednia][następna]