S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 27, 2013 22:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Korciaczki pisze:[']

będzie lepiej
musi być lepiej
trzymamy kciuki, zapewne wszyscy

my ostatnio w kratkę (wręcz o ile) w schronisku, pewnie nie było nas kiedy były rozmowy o tej bazie; mamy pytanie czy ta baza będzie widoczna dla wszystkich czy to byłoby na zasadzie zbioru inf. dla wolontariuszy w jednym miejscu?
jeśli dla wszystkich to czy to nie będzie się trochę pokrywało ze stroną fundacji na przykład? albo czy nie będzie tak, że potem ludzie nie będą wiedzieli, która strona jest właściwa (w sensie: przystanekschronisko.org czy ta baza w jakiejkolwiek postaci), albo jeszcze inaczej: przestaną zaglądać na stronę fundacji w ogóle, a tam jest choćby na przykład ważna podstrona 'cierpieniem pisane' czy aktualności z inf. o akcjach
a może po prostu tę listę z odpowiedziami (czy wychodzący dom, czy z innymi kotami i tak dalej) wystarczy dodawać pod opisami na stronie (opis i niżej takie podsumowanie w punktach)?
charm, Lidka? :kotek:

Pozdrawiamy niekochane!:-)
jak dla mnie to założeniem jest ułatwienie nie komplikacja :)
widoczne po zalogowaniu dla wolontariuszy, i mam nadzieję, że dałoby się połączyć ze stroną - na stronie mogłyby się zaciągać dane z bazy, do tego automatycznie by się mogło zaktualizować po zmianie w bazie itd ;)

i koniecznie opcja generowania wpisu na forum - wszystkich na pierwsza stronę albo wybranych do postu ;)

pogadamy dokładnie za tydzień u Marty :)

trzeba będzie się zdecydować na technologię ite, więc przydałyby się informacje, kto w czym by chciał, kto w czym umie programować itd ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie lip 28, 2013 9:50 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Evan, Fabi :( (*)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Nie lip 28, 2013 14:17 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Niestety mam kolejne złe wieści
nie ma z nami już Askonki :cry: :cry: :cry:
była w stanie agonalnym, przyczyn mogło być dużo
bądź szczęśliwa za Tęczowym Mostem koteńko [*]

ale są też lepsze - dwa malce, biegunkowa srebrna dziewczynka i bardzo za mały czarny maleńtas dziś przyniesiony - pojechały na tymczas do AgiPap :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dzięki wszystkim za dziś - Marta, AgaPap z TŻtem, Karee :1luvu:

Czy ktoś ma możliwość podjechania jutro rano do schronu? Ja niestety odpadam :|
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Nie lip 28, 2013 14:21 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Ja mam.ALE OCOCHO?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie lip 28, 2013 17:20 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Askona... - ona też, jak Fabi była coraz bliżej ludzia
może nawet kiedyś by się z nim zaprzyjaźniła
...a tu nagle [']

co się mogło stać, są jakieś przypuszczenia?
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lip 28, 2013 17:40 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

nie udało się ustalić konkretnej przyczyny, mógł to być uraz mechaniczny, niewydolność krążeniowa, wylew...
ale też dziwne mi się to wydaje :(
zatrucie raczej nie, nie było wymiotów i biegunki
z drugiej strony te koteczki mogły mieć np. coś z sercem, czy jakąś inną niezdiagnozowaną chorobę, upał dołożył swoje...
Askonka miała tez zęby i dziąsła w okropnym stanie, może wystąpiła jakaś infekcja :cry:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Nie lip 28, 2013 17:58 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Askona [i] :cry: :cry:
A miałam nadzieję...

Jutro jeszcze pracuje więc nie dam rady wpaść

Za nowe domki :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Nie lip 28, 2013 19:57 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Wiem,ze mamy inne problemy(bede jutro na 8 )ale...
Szczaw mi pogryzł 2 pary słuchawek,moze ma któraś do odsprzedania(takie do Nokii,z okragłym .małym bolcem?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie lip 28, 2013 20:18 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:Obrazek
Oksana K282/13. Tutaj ja i Maciaszek albo mówiłyśmy o innym kocie albo zły numer.
To właśnie o nią mi chodziło :).

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Nie lip 28, 2013 20:18 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Melduje się matka karmiąca :mrgreen:

Małe czarne jak na razie wrzeszczy, je, śpi, wrzeszczy i tak wokoło. Jak na razie to wychodzi z tego, że wytrzymuje około 3 godzin bez butli. Dostaliśmy na Brynowie cały komplet butelka z szczoteczką i zamiennymi smoczkami oraz prawie całe mleczko kocięce. Mam nadzieję, że gówniarstwu się uda. Ja dałam mu szansę, a reszta należy do niego :ok: Myślę, że ma ze 2 tygodnie, bo oczka otwarte są całkiem i tak dosyć bystro patrzące, ale nie ma żadnego zęba jeszcze. Takiego małego jeszcze nie miałam, bo moja Tośka(*) to tak na oko z tygdzień albo nawet 10 dni starsza była, a toto ma jeszcze uszka położone. Trzymajcie za nie kciuki, proszę, bo to naprawdę maleńtas jest :ok:
No i za moje nie przespane noce :roll:

Co do biało-srebrnego sralucha to całkiem fajne z niego kocie jest, mruczy się i tuli, a traktorek jak dorosły kot. Na razie dostaje do suchego intenstinala tylko gotowanego indyka, ale jak na razie nie widać coby z niego się lało. Może najgorsze już za nim :ok: Tylko się wydziera bo towarzystwa chce, a ja nie mam z nim jak ciągle siedzieć, a moje koty z wiadomego powodu nie mogą, chociaż Józek już swoje opiekuńcze instynkty włączył, ale niestety musiałam wybić mu z głowy niańkowanie :( A szkoda, bo dla maluszka najlepiej by było jakby miał żywego kota do przytulania, a nie pluszaka :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie lip 28, 2013 20:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie lip 28, 2013 22:29 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

AgaPap :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie lip 28, 2013 23:19 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pon lip 29, 2013 5:25 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:http://www.siatkadlakota.com/galeria_SiatkaDlaKota.html
siatki, zabezpieczenia etc

W przyszłą sobotę montują siatkę u mojej przyjaciólki w Wawie. Dam znać jak się spisali.
Ostatnio edytowano Wto sie 06, 2013 22:09 przez froggy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Pon lip 29, 2013 6:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Super, czekam na info

Trochę prywaty teraz... ponieważ to forum poświęcone kotom
Maksik mój kocurek mieszkający z mymi rodzicami a ja z nimi coś z nim nie tak..
Ma 14 lat i od może jakiegoś czasu chodzi wolniej, ma problemy ze wskakiwaniem np na wannę czy wyższy stół.Czasem przy skoku się zachwiał, dodam, że z ok niecałe pół roku temu był u weta zobaczyć ogólny stan zdrowia bo posikiwał, swoją drogą niekastrowany, niewychodzàcy.
Od kilku dni mama zauważyła a potem i ja jak wracałam z pracy i mnie witał, że jedna tylna łapa jakby ją powłóczy. Mam spore podejrzenie, że źle skoczył i sobie skręcił, uszkodził tę łapkę. Rozmawiałam z mama dziś przed wyjściem do pracy, aby jak najszybciej do weta z nim szli. Opuchnięcia nie widziałam ale to nic nie znaczy, nie daje się dotykać w tamtym miejscu a można z nim robić wszystko ogólnie, ciągnąć za ogon etc a on pozrzędzi ale nie bije tak dla porównania. Pracuje po 13.5 h w ciągu dnia do tego dochodzi godzina dojazdu w jedną stronę do pracy. Dopiero jutro
mam wolne by z nim iść i tłumaczę mamie by dziś już szli, jak najszybciej kurde bo trzy dni to dużo..jak nie to jutro jak
mi się urlop zaczyna przed wyjazdem z nim pójdę sama.
Mam nadzieję, że to nic poważnego i dziś ruszą z nim dupe tam gdzie trzeba bo potem będzie płacz...
Może macie jakieś sugestie? Czy rentgen wystarczy, wiem, że wet zadecyduje. JESTEM trochę zła, że czekają z tym na mnie bo się boją, bo nie wiedzą gdzie wet ale to nie oznacza.. kochamy go w domu i po moich marudzeniach widziałam jak zerkali na ulotki, które przynosiłam, podczytywali broszurki dziwiąc się, że whiskas to nie jedna z llepszych karm itd.. Oby było dobrze, trzymajcie kciuki..
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]