7 mordek potrzebujeDS.Serek i Samanta w domu:)Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 25, 2013 23:13 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

Asia masz pw,szukaja kotka do adopcji,moze akurat ...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lip 25, 2013 23:43 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

BOZENAZWISNIEWA pisze:Asia masz pw,szukaja kotka do adopcji,moze akurat ...

dzięki Bożenko

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pt lip 26, 2013 8:46 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

Odezwała się do mnie "pani od Filipa " - wklejam mail w całości, bo top ciekawe zjawisko

eśli mają Państwo innego kota lub kotkę, to też proszę odpisać i przesłać zdjęcia...nie szukamy konkretnej rasy czy koloru lecz cech charakteru u zwierzaka...szukamy tzw. kociego terapeuty bez najmniejszych oznak agresji...

Czy zwierzak:

ma książeczkę zdrowia kota?

czy i ile lat temu został ubezpłodniony?

czy był szczepiony regularnie i odrobaczany?

gdzie były przeprowadzone zabiegi i przez kogo?

ile kot ma lat, ile waży?

czy umie korzystać z krytej kuwety z drzwiczkami plastikowymi bujanymi?

czy umie korzystać z drapaka wysokiego na metr, stojącego?

czy daje sobie obcinać paznokcie? jak często są mu obcinane?

czy jest czesany regularnie, jeśli tak to w jakich przedziałach czasu?

czy jest niewybredny smakowo? czym był karmiony? czy będzie jeść - bo akurat mamy to kupione -

Royal Canin Sterilised Appetite Control
Animonda Carny Adult puszka

czy zwierzak jest najłagodniejszym na świecie przytulakiem, nakolankowcem?

czy nie boi się ludzi? czy leży obok człowieka, czy na człowieku?

czy nie jest agresywny? czy wystąpiły u niego kiedykolwiek takie przejawy agresji jak syczenie, charczenie, wycie na właściciela lub/i drapanie, gryzienie?

czy wskakuje i na co? na stoły, parapety, szafki w kuchni, szafę w pokoju, telewizor, czy kładzie się na komputerze?

czy nadaje się na tzw. kociego terapeutę dla ludzi znerwicowanych?

czy może być jedynakiem? jedynym kotem w domu bez innych zwierząt?

czy kot nigdy nie wychodził na dwór ani na balkon? jeśli wychodził to w czym – szelki, obroża?

czy jeśli kot po przywiezieniu nie będzie się mógł zaklimatyzować np. będzie agresywny lub nie będzie jeść lub pić, to czy w ciągu 24 h jest możliwe odebranie kota przez poprzedniego właściciela?

czy jeśli kot nie będzie sprawiał problemów przez 24 h to czy możliwe jest umówienie się na okres próbny 1 tydzień, zanim się na niego zdecydujemy?

czy jeśli się zdecydujemy na kota to zostanie podpisana umowa adopcyjna - wzór umowy adopcyjnej http://pruszkowskidt.wordpress.com/umowa-adopcyjna/ plus dane osobowe jak imię nazwisko, adres, tel, email, nr dowodu osobistego

czy jeśli wystąpią problemy z adaptacją kota lub później podczas całego życia kota, z innych względów pobyt kota będzie u nas niemożliwy, to czy właściciel zastrzega sobie prawo pierwszeństwa przyjęcia kota z powrotem do siebie bezpłatnie?

22. czy jeśli kot znajduje się poza Warszawą to jest możliwość przywiezienia go do nas na okres próbny?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lip 26, 2013 20:46 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

też cos takiego teraz dostałam na skrzynkę. 8O

Widzę że sprecyzowali bardzo dokładnie swoje oczekiwania co do kota.

asia2

Post » Pt lip 26, 2013 23:28 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

Serek, jeden z najmłodszych moich tymczasków, rudzielczyk dostal dziś gorączki- 41,5 st jak zauważyłam , że coś nie tak. Biegal i bawil się caly czas. Tylko wreszcie dal się przytulic i wtedy poczułam jak jest gorący.
Dalam mu tolfinę, obłozyłam zimnym ręcznikiem i podalam unidox. Boję się że coś się nie doleczyło i wylazło w płucach . Choc jesli tak, to takie wredne ciche zapalenie. Dlatego podalam antybiotyk.

asia2

Post » Sob lip 27, 2013 6:57 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

:ryk: :ryk: :ryk:
ale "zyczenia" maja,oni potrzebuja na pewno jakiegoś terapeuty,ale nie kociego :ryk: Biedne koty....ludzie maja takie oczekiwania wobec zwierzaka,ciekawe jak siebie dobierali :lol:
Pani bardzo ładnie napisala"kocie paznokcie" :twisted: Przepraszam dziewczyny,ale poprawiłyscie mi humor chwilowo,myslałam na poczatku,ze taki zarcik Marzenka wkleilaś,a tu proszę-kosmos w realu
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 27, 2013 7:41 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

BOZENAZWISNIEWA pisze::ryk: :ryk: :ryk:
ale "zyczenia" maja,oni potrzebuja na pewno jakiegoś terapeuty,ale nie kociego :ryk: Biedne koty....ludzie maja takie oczekiwania wobec zwierzaka,ciekawe jak siebie dobierali :lol:
Pani bardzo ładnie napisala"kocie paznokcie" :twisted: Przepraszam dziewczyny,ale poprawiłyscie mi humor chwilowo,myslałam na poczatku,ze taki zarcik Marzenka wkleilaś,a tu proszę-kosmos w realu

:lol: :lol: :lol:
zastanawiałam się co odpisać i już wiem, natomiast na wydarzeniu Filipa na fb koleżanka (forumowa Iwonami) tak to skomentowała:

Ja bym odpowiedziała tak:
1. Czy ma pani zaświadczenie, że jest zdrowa na umyśle?
2. Czy jest pani płodna czy bezpłodna, a jeśli to pierwsze to czy ma pani dzieci i ile?
3. Czy odwiedza Pani regularnie ginekologa i wenerolga i może przedstawić książeczkę zdrowia, że nie ma pani kiły i hiv?
4. Do którego ginekologa pani chodzi i jak często?
5. Ile ma pani lat i ile Pani waży?
6. Czy ma Pani krosty na twarzy?
7. Czy myje pani ręce po wyjściu z toalety?
8. Czy czasem nie obgryza pani paznokci?
9. Czy nie ma pani kołtuna na łbie albo wesz, i jak często myje pani włosy?
10. Czy jada pani świńskie języki, uszy, rybie flaki i mięso mechanicznie oddzielone, również skóry, bo takie mam dla pani przygotowane do konsumpcji?
11. Czy obgryza pani paznokcie u nóg?
12. Jak często pani się myje i zmienia bieliznę?
13. Czy nie jest pani złośnicą i namolną nudziarą?
14. Czy w czasie snu pani chrapie?
15. Czy przeczytała pani choć jedną dobrą ksiązkę i czy w ogóle umie pani czytać?
16. Czy uprawia pani skok w dal lub wzwyż i na co lub na kogo pani wskakuje?
17. Czy jest ktoś kto potrafi z panią wytrzymać dłużej niż pięć minut?
18. Czy jest pani w stanie żyć w pustelni i nie oglądąć na oczy istot żywych?
19. Czy jeśli kopnę panią w tyłek raz tak, że nie będzie po tym śladu, czy zgodzi się pani, żebym ją kopnęła raz jeszcze?
20. Czy jeśli mi się to kopanie spodoba, czy będę mogła robić to regularnie?
21. Czy jeśli mi się nie spodobają kłaki na pani pustej głowie, czy będę mogła je wyrwać wraz z cebulkami, albo dokonać oskalpowania?
22. Czy jeśli nie spodoba mi się Pani fizjonomia i spsob bycia, czy zgodzi się pani usiąśc i spojrzeć sobie w oczy w lustrze i odpowiedzieć na pytanie skąd w człowieku tyle głupoty?
Po uzyskaniu odpowiedzi na te pytania zastanowię się, czy oddać pani pod opiekę jakąkolwiek żywą istotę

smiałam się w głos w tyramwaju :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 27, 2013 7:41 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

BOZENAZWISNIEWA pisze::ryk: :ryk: :ryk:

:lol: :lol: :lol:
zastanawiałam się co odpisać i już wiem, natomiast na wydarzeniu Filipa na fb koleżanka (forumowa Iwonami) tak to skomentowała:

Ja bym odpowiedziała tak:
1. Czy ma pani zaświadczenie, że jest zdrowa na umyśle?
2. Czy jest pani płodna czy bezpłodna, a jeśli to pierwsze to czy ma pani dzieci i ile?
3. Czy odwiedza Pani regularnie ginekologa i wenerolga i może przedstawić książeczkę zdrowia, że nie ma pani kiły i hiv?
4. Do którego ginekologa pani chodzi i jak często?
5. Ile ma pani lat i ile Pani waży?
6. Czy ma Pani krosty na twarzy?
7. Czy myje pani ręce po wyjściu z toalety?
8. Czy czasem nie obgryza pani paznokci?
9. Czy nie ma pani kołtuna na łbie albo wesz, i jak często myje pani włosy?
10. Czy jada pani świńskie języki, uszy, rybie flaki i mięso mechanicznie oddzielone, również skóry, bo takie mam dla pani przygotowane do konsumpcji?
11. Czy obgryza pani paznokcie u nóg?
12. Jak często pani się myje i zmienia bieliznę?
13. Czy nie jest pani złośnicą i namolną nudziarą?
14. Czy w czasie snu pani chrapie?
15. Czy przeczytała pani choć jedną dobrą ksiązkę i czy w ogóle umie pani czytać?
16. Czy uprawia pani skok w dal lub wzwyż i na co lub na kogo pani wskakuje?
17. Czy jest ktoś kto potrafi z panią wytrzymać dłużej niż pięć minut?
18. Czy jest pani w stanie żyć w pustelni i nie oglądąć na oczy istot żywych?
19. Czy jeśli kopnę panią w tyłek raz tak, że nie będzie po tym śladu, czy zgodzi się pani, żebym ją kopnęła raz jeszcze?
20. Czy jeśli mi się to kopanie spodoba, czy będę mogła robić to regularnie?
21. Czy jeśli mi się nie spodobają kłaki na pani pustej głowie, czy będę mogła je wyrwać wraz z cebulkami, albo dokonać oskalpowania?
22. Czy jeśli nie spodoba mi się Pani fizjonomia i spsob bycia, czy zgodzi się pani usiąśc i spojrzeć sobie w oczy w lustrze i odpowiedzieć na pytanie skąd w człowieku tyle głupoty?
Po uzyskaniu odpowiedzi na te pytania zastanowię się, czy oddać pani pod opiekę jakąkolwiek żywą istotę

smiałam się w głos w tramwaju :ryk: :ryk: :ryk:

Marzenia11

Post » Sob lip 27, 2013 8:03 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

jajcary :lol:
przypuszczam,że Pani chciała popisac się swoja "widza" na temat tego,ze cos tam o kotach wie,wiec takie pytania zadaje...jednym słowem konkretna babeczka :ryk:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 27, 2013 12:47 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

to nie jest tak. Oni szukaja kota o konkretnym spokojnym i bardzo nieruchawym usposobieniu. O kotach nie wiedzą nic ale zakochali się w kocie ktorego kiedyś poznali i mieli przy sobie. nie podobaja mi się pewne określenia w sposobie opisu szukanego kota ale uważam, że lepiej jeśli DT wie czego się spodziewać po DS. Po tym jak Filip był u nich te trzy dni , udalo im się sprecyzować oczekiwania w stosunku do kota i DT. Filip był , jest żywym energicznym kotem ale nie zauważyli w tym początkowo przeszkody. Dopiero w ich domu zachowanie Filipa okazało się nie takie jak na prawdę oczekują.
Nie chcialabym aby na Fb smiano się z nich i ubliżano im. Maja prawo mieć wymagania i ew my możemy to olać i nie oddawać im kotów. To zupełnie spoko ludzie i byłam na prawdę zadowolona , że Filip do nich trafił.

Nie mam dostępu do Fb i żaluję bo w tym momencie jest niesprawiedliwa nagonka na ludzi , ktorzy może sa dziwni w tym przedmiocie ale nic złego nie robią.

Można mnie zacytować w calości na Fb jakby co- jako dt od Filipa

asia2

Post » Sob lip 27, 2013 13:49 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

A to ja sobie pozwolę się z Toba nie zgodzić. Oni szukają zwierzęcia a wymyslili sobie, ze to bedzie kot. Szukają takiego, ktorego nigdzie nie znajdą, bo nawet ragdoll, ktory by pasował, bo tylko lezy i pachnie, mimo sregularnego szczotkowania traci i zostawia futro na dywanie, kanapie itp. Więc tez odpada.
Asia, oni szukają nie wiedząc nic o ziwerzęciu, jakie jest, jaka jest jego natura. każdy kot, ktorego wezmą ich rozczaruje, bo moze podrapać z radości czy z powodu, ze się wystraszył, moze prychnąć, bo będa chcieli z nim coś zrobić na co on nie ma ochoty itp. I oni go zwroca, bo będzie wykazywał agresję. Dla mnie zwrot z adopcji z powodu braku wiedzy o zwierzeciu jakie chcemy adoptowac jest zrobieniem czegoś zlego. Dla kota każda zmiana miejsca i adaptacja w nowym to stres i o tym dobrze wiesz, dla nich tylko chwila rozczarowania. Bo podstawową rzeczą, jaką trzeba zrobić to się dowiedziec trochę o tym stworzeniu. To nie jest płaszcz, torebka, ktora mozna wziąc na tydzień i zwrocić z metką w ciągu 30 dni.

Oczywiście twoja wypowiedź wstawię na fb jako dt Filipa.

Marzenia11

Post » Sob lip 27, 2013 14:47 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

teraz określili już jakiego kota chcą i wreszcie wiedzą , mam nadzieję dokładnie. Też nie pochwalam takiego dzialania jakie wykazali biorąc Filipa, wiedząc jaki to kot ale uważam, że to nie powód by im tak dokuczać.
Nie jestem szczęśliwa że Filip przez to przeszedł i chcialabym aby nie przytrafiło się to juz żadnemu innemu kotu ale jeśli ktoś ma takiego kota (????) , ktory leży, chodzi, nigdzie nie wskakuje , łasi się , siedzi na kolanach, to ta propozycja jest dla niego.
te karmy , ktore ta pani wymieniła to karmy kupione przez nia dla Filipa , specjalnie bo takie jadł u mnie. Założyli siatkę w oknie jedną, zaraz pewnie załozyliby drugą.
Jestem zła na nich za taki obrót rzeczy ale nie podoba mi się takie ich traktowanie.
Jakby rozróżniam te dwie sprawy. Oni wiedzą jaki jest kot. Kot jest taki jakiego szukąją,taki jaki był tamten kot. To nie powód, prawda, żeby nabijać się z ludzi. Może kiedyś znajdą tylko ważne żeby uczulic ew darczyncow że koty będą wracały z tej adopcji.

A Tak dla wyjasnienia. Z Toba się zgadzam absolutnie z ta małą rożnicą że oni wiedzą jakiego kota szukają i jakie to zwierze jest to zwierze- kot. .

Mam jeszcze jednego tymczasa :( :( :( :( :( :(

siedzi koło mnie w pudelku, przykryty kartką papieru w jedynym pokoju , w ktorym nie ma kotów. Będę potrzebowala rad 8)

asia2

Post » Sob lip 27, 2013 16:32 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

ojej,pisz więcej....

Asia ,rozumiem Twój zal ,ale taka lista zyczeń jaka pani wypisała,to jakis zart jest?No kto normalny tak wymysla?Przeciez to,ze kot nie będzie wskakiwał na blaty to jaki kot?mój slepy od czasu do czasu blat zalicza...Kotu nie da sie wytłumaczyc,ze tam wejsc nie mozna.Koty sa łowcami,to ich natura skakanie po meblach,no,chyba,że adoptuja starego kota otyłego co będzie się przekładal z boku na bok to tak...
Polecam Seniora ,spokojny,ustablizowany,a co się stanie jak zacznie wtedy sikac?przeciez koty choruja,moga miec zap.trzustki,będzie "sranie po scianach",co wtedy?
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob lip 27, 2013 16:52 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

Asia, nawet jeżeli oni dobrze wiedzą jakiego chcą mieć kota to jeszcze nie wiedzą, zę takiego kota nie ma.

Marzenia11

Post » Sob lip 27, 2013 16:53 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! 9 tymczasów

Marzenia11 pisze:Asia, nawet jeżeli oni dobrze wiedzą jakiego chcą mieć kota to jeszcze nie wiedzą, zę takiego kota nie ma.

no niby jest-taki co mieli...
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]