S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 26, 2013 12:44 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

charm pisze:Moja koncepcja nie jest bardzo skomplikowana, ale przy obecnym braku czasu może jeszcze potrwać parę miesięcy... ale z drugiej strony jest też przewidziana opcja generowania "wpisu na wątek", ze zdjęciami, znacznikami, itd, i kilka takich ;)

bo też moim zdaniem średnio ma sens dokładać np małej roboty - chodzi o to, żeby wystarczyło dodać koty w jednym miejscu, a nie dopisywać tu, i tu, i tu... ;)

tak jak pisałam, część mam, więc pewnie w końcu to dokończę, tylko z czasem kiepsko :( :oops:

wiec na razie wykorzystuję picasę - o tyle proste, że każdy kot ma (mieć.. :oops: ) swój album, a w opisie dopisuję (a przynajmniej się staram) podstawowe informacje...

myślę, że na zajmowanie się tego typu projektami lepszy jest okres jesienno-zimowy - mniej akcji "na dworze", większość ma nieco więcej czasu, itd...

tak jak już mówiłam - jeśli chodzi o stronę stricte informatyczną, to możecie na mnie liczyć, jeśli znalazłby się ktoś, kto by mi pomógł (część interfejsu, logowanie, umieszczenie na serwerze, ewentualnie coś do przechowywania zdjęć, ale to już szczegóły do obgadania), to w ciągu powiedzmy tygodnia - dwóch mogę dać gotową bazę danych z mechanizmami w pythonie (web2py) - formularz dodawania kota, i parę takich..
ale ze wszystkim sama nie dam rady czasowo :oops:

staram się coś tam podłubać, postaram się nieco częściej ale samej....
jak będę w schronisku (ale to dopiero w następny weekend) to pogadam z Piotrkiem - jak mi pomoże, to myślę dość szybko by było realne... chyba, ze jest ktoś inny chętny :P

Dobrze byłoby jakoś pogadać na ten temat. Mój TŻ ma sporo praktyki we wdrażaniu tego typu oprogramowani i ma pojęcie jakie są zasadzki.
Też brałam udział w różnych wdrożeniach ale bardziej jako tester.

Na razie pierwsze pytania są tego typu.
Wiem, ze maja być zdjęcia kota i i jego charakterystyka z góry zdefiniowana czyli swoisty formularz ale nie wiem jak to ma funkcjonować – kto dostęp, kto edycja, kto zatwierdza, gdzie serwer zlokalizowany i kto się nim opiekuje itp. …

Ale może to trzeba by obgadać face to face a nie nudzić tutaj:)).

A na razie deczko prywaty. Moja siostrzenica z córeczką. Nie wiem po co ale może ktoś polubi :D :oops:

http://nikonjestemnawakacjach.pl/voting ... 433fd38bf0

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lip 26, 2013 13:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Lidka pisze:
charm pisze:Moja koncepcja nie jest bardzo skomplikowana, ale przy obecnym braku czasu może jeszcze potrwać parę miesięcy... ale z drugiej strony jest też przewidziana opcja generowania "wpisu na wątek", ze zdjęciami, znacznikami, itd, i kilka takich ;)

bo też moim zdaniem średnio ma sens dokładać np małej roboty - chodzi o to, żeby wystarczyło dodać koty w jednym miejscu, a nie dopisywać tu, i tu, i tu... ;)

tak jak pisałam, część mam, więc pewnie w końcu to dokończę, tylko z czasem kiepsko :( :oops:

wiec na razie wykorzystuję picasę - o tyle proste, że każdy kot ma (mieć.. :oops: ) swój album, a w opisie dopisuję (a przynajmniej się staram) podstawowe informacje...

myślę, że na zajmowanie się tego typu projektami lepszy jest okres jesienno-zimowy - mniej akcji "na dworze", większość ma nieco więcej czasu, itd...

tak jak już mówiłam - jeśli chodzi o stronę stricte informatyczną, to możecie na mnie liczyć, jeśli znalazłby się ktoś, kto by mi pomógł (część interfejsu, logowanie, umieszczenie na serwerze, ewentualnie coś do przechowywania zdjęć, ale to już szczegóły do obgadania), to w ciągu powiedzmy tygodnia - dwóch mogę dać gotową bazę danych z mechanizmami w pythonie (web2py) - formularz dodawania kota, i parę takich..
ale ze wszystkim sama nie dam rady czasowo :oops:

staram się coś tam podłubać, postaram się nieco częściej ale samej....
jak będę w schronisku (ale to dopiero w następny weekend) to pogadam z Piotrkiem - jak mi pomoże, to myślę dość szybko by było realne... chyba, ze jest ktoś inny chętny :P

Dobrze byłoby jakoś pogadać na ten temat. Mój TŻ ma sporo praktyki we wdrażaniu tego typu oprogramowani i ma pojęcie jakie są zasadzki.
Też brałam udział w różnych wdrożeniach ale bardziej jako tester.

Na razie pierwsze pytania są tego typu.
Wiem, ze maja być zdjęcia kota i i jego charakterystyka z góry zdefiniowana czyli swoisty formularz ale nie wiem jak to ma funkcjonować – kto dostęp, kto edycja, kto zatwierdza, gdzie serwer zlokalizowany i kto się nim opiekuje itp. …

Ale może to trzeba by obgadać face to face a nie nudzić tutaj:)).
ja jestem stricte bazodanowcem ;), więc mechanizmy dodawania, wyszukiwania, przeglądania, itd nie są problemem ;) dużo gorzej z inną częścią...
ale to fakt, że lepiej face to face ;)

będę w schronisku 3-go, ewentualnie na chwilę 10-go w ikei, ale ikei nie jestem na razie pewna... :oops:
myślę, ze wtedy będzie można pogadać na spokojnie, a ja do tego czasu postaram się wrzucić wstępny projekt i opis tego, co mam ;)
kwestie serwera, itd, to myślę, żeby pogadać z Piotrkiem - zrobić wersję kocią i psią, i postawić to na serwerze fundacji ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lip 26, 2013 13:19 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

to ja mogę służyć pomocą informatyczną :)

asia_81

Od: Śro gru 08, 2010 19:40

Post » Pt lip 26, 2013 13:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

asia_81 pisze:to ja mogę służyć pomocą informatyczną :)
:)
a mogę jakieś szczegóły? (specjalizacja, języki itd?)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lip 26, 2013 13:37 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mały OT :)
Pewien Maluch w mojej rodzinie został uszczęśliwiony chomiczkiem - ale nie ma nic dla chomika, a rodzina max bidna. Nie ma ktos na zbyciu klatki dla chomika. Nawet belejakiej? :oops:

Bo zwierzątko mieszka w ....słoiku :?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lip 26, 2013 13:42 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

viewtopic.php?f=1&t=155059 od was chyba koty

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 26, 2013 15:41 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Czy jest w Katowicach jakaś tania i porządna (wiem że to sie wyklucza) która robi siatki na okna, lub ktoś z was może się wypowiedzieć na temat siatek zabezpieczających typu zrób-to-sam. Chodzi o zabezpeczenie całych okien (jak moskitiera).
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Pt lip 26, 2013 15:48 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

podczepię się pod pytanie.
Tzn ja bede mieć namiar na dobrego fachowca od takich spraw od sąsiada, ale może tu szybciej będzie. Sąsiad ma je tak mocne że od 5lat nie wymieniał :)
Wiem tylko że miedzy Dąbrową a Katowicami jest. Firmę owy Pan miał 5lat temu w Mysłowicach.

PaniDemon w obi na Dąbrowie jest teraz promocja drzwi balkonowe z siatką czarną po 129zł z 199zł
A okna jedne po 60zł drugie po 99zł tez przeceny.
Tyle że nie wiem jak wytrzymałe

CatAngel

Post » Pt lip 26, 2013 18:09 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

CatAngel pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=155059 od was chyba koty

Tak, to Niekochane ze schroniska!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt lip 26, 2013 18:21 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo pisze:Mały OT :)
Pewien Maluch w mojej rodzinie został uszczęśliwiony chomiczkiem - ale nie ma nic dla chomika, a rodzina max bidna. Nie ma ktos na zbyciu klatki dla chomika. Nawet belejakiej? :oops:

Zapytam sąsiada....jakies 2 czy 3 tygodnie temu ich chomik umarł i pytał mnie na korytarzu czy nie chce klatki. Jezeli nie wyrzucili jej jeszcze to się odezwę.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Pt lip 26, 2013 18:30 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

PaniDemon pisze:Czy jest w Katowicach jakaś tania i porządna (wiem że to sie wyklucza) która robi siatki na okna, lub ktoś z was może się wypowiedzieć na temat siatek zabezpieczających typu zrób-to-sam. Chodzi o zabezpeczenie całych okien (jak moskitiera).

Dostałam od sąsiada już adres
http://www.kasiarolety.pl/
http://www.kasiarolety.pl/page.php?s=moskitiery

Sąsiad zapłacił 120zł za okno takie standardowe. Myślę że cena nie jest wysoka tym bardziej że ani razu od 5lat tego nie wymienił :)

CatAngel

Post » Pt lip 26, 2013 18:47 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

froggy pisze:
Kamakolo pisze:Mały OT :)

Zapytam sąsiada....jakies 2 czy 3 tygodnie temu ich chomik umarł i pytał mnie na korytarzu czy nie chce klatki. Jezeli nie wyrzucili jej jeszcze to się odezwę.

Byłoby super :-)
Polecam się pamięci.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lip 26, 2013 19:02 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Boszsz...ósma strona.Wstyd zaznaczać.Chyba ,ze wspomne o Szczawiu,ze odrobaczony i zaszczepiony :P
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pt lip 26, 2013 20:30 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

dziewczyny mnie jutro nie będzie w schronisku,
będę w niedzielę
radźcie tam sobie dzielnie :D

i przypominam o planowanej imprezie w przyszły weekend :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt lip 26, 2013 23:18 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:NOWE koty:
:arrow: nowa czarno biała dorosła o numerze 282/13
nie ma zdjęcia i płci na razie nie znam
Betysolo jeszcze tutaj imię :kotek:

na imprezie przyszłej mnie nie będzie :(
biorę kila dni urlopu na ...Woodstock :1luvu:
już tak co roku od iluś lat 8)

jutro będę standard, Malej nie ma to wiecie :ok:
w niedzielę standard pracuję :x

Lidka, Charm - rozmowa na żywo może wiele wyjaśnić lecz hmm, od kilku lat próbujemy coś z tym ruszyć do przodu, plany, pomysły ale stara ekipa się wykruszyła/wykrusza. Mamy tutaj trochę więcej lat i obowiązków, a mniej czasu niż nasi koledzy psiarze co odciska się na naszych świetnych pomysłach :( Owszem są nowe osoby, które do rany przyłóż etc ale tak patrząc po nas... jak długo zostaną?? Fizycznie w schr to jedno ale wymiana info przez internet i umieszczanie na różnych wątkach i bazach danych - to ciężka robota mimo, że z boku wygląda to banalnie..
Wybaczcie.. czarne myśli mam ostatnio, czarno to widzę jak te maluszki dookoła, które nie dają rady
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

[poprzednia][następna]