Kulek Pomponiusz w Toruniu rządzi...!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 25, 2013 23:16 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) prosi o dom...

to dzięki Bogu że szczęśliwie dojechali
bardzo się cieszę, że Pan Kuleczka jest już w domu Małgosi
ściskam Was wszystkie kochane dziewczyny :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt lip 26, 2013 0:06 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) prosi o dom...

Moje kochane! Wszyscy oporządzeni, umyci(kto tam się myje), nakarmieni. Nareszcie cisza i spokój...W podróży przez pierwsze 2 godziny kocio płakuniał i musiałam go cmokać co rusz w uszka i główkę,a głaskać przez cały czas( dobrze, że transporter ma "dziurę" u góry) .Z dworca jednak popruliśmy taksówką, ze względu na nasze kocio-ludzkie zmęczenie. W domu wszyscy powitali nas w drzwiach, więc żeby rozładować atmosferę, psice, po obwąchaniu Nowego Domownika zostały wyprowadzone na dwór. Koty mogły się poznać.Nowy Domownik wtopił się w kociostan bezproblemowo, nie było syków, burczenia, łapoczynów, itp.Wszyscy mocno go obwąchiwali, było dużo gapienia się, po czym rozeszli się do swoich "zajęć"; do kuwet, do misek, do plecaka Dużej albo spać.Nowy Domownik przyczaił się pod stołem, położyłam go na kanapę, pocmokaliśmy się trochę i zasnął. Zabieram go ze sobą na wspólne spanie, żeby było mu rażniej, a potem niech sam decyduje. Za niedługi czas sesja zdjęciowa!

Felis domesticus

Od: Sob lip 13, 2013 10:33

Post » Pt lip 26, 2013 7:39 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Obrazek

Pięknie, po prostu brak słów, że tak sprawnie to zorganizowałyście, wykonałyście i jest: Pan Kulek u Małgosi :D u siebie :D

Dziewczyny, jesteście niesamowite :!: :ok: :piwa: :dance2: :dance: :balony: :king:

Niech Wam się wiedzie Małgosiu, Kulko i cała toruńska rodzinko Obrazek

wibryska pisze:ten kotek i psiak z lecznicy były w jednym domu ?
śliczne są a w jakim są wieku ? i jak mają na imię ?

Wibrysku, kotek podobno jest superowy, ja go nie widziałam, ale mój Kubek był i widział :ok:

A historia psiaczka jest taka, że został interwencyjnie odebrany rodzinie, która nie potrafiła się nim zajmować.
Był traktowany jak żywy pluszak :evil:
Po odebraniu przez panią wet. był zastraszony do tego stopnia, że dziewczyny w lecznicy dopiero po kilku dniach dowiedziały się, że ma stojące uszka, bo cały czas je kładł...
Były też akcje z uszkodzoną łapką, ale wiem o tym tylko z rozmowy z panią wet.
Ma na imię Luna bodajże (chyba :roll: )...

Kurde, ja wczoraj byłam poza domem i nie mogłam śledzić akcji, ale pięknie, poszło :ok:

Powodzenia :piwa:

...

edit.
banerek można zdjąć :mrgreen:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt lip 26, 2013 9:42 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

a ja płaczę ze szczęścia ...
Bagienko, Katia, Małgosiu - kocham Was Obrazek

jaka piękna relacja i jakie fantastyczne zwierzaki
kociostan - bardzo fajne określenie :)

Małgosiu to ile Ty byłaś godzin w podróży ?

Pan Kuleczka w pościeli :D

czekamy na zdjęcia :kotek:

-

Bagienko jak będzie wątek kocurka i Luny to daj mi proszę znać
a w jakim wieku jest ta sunia ?
Ostatnio edytowano Pt lip 26, 2013 10:04 przez wibryska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt lip 26, 2013 10:00 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Bagienka, dzięki za informacje o obecnych mieszkańcach Wet-Medical. O kociu dowiedziałam się, skad i dlaczego, o psinę już nie zapytałam. Spore mają te klatki, ale to klatki :(

Czyli jednak Kuleczka płakał i w pociągu :( Małgosiu, a ta bojąca się kotów :? współpasażerka, nic już nie narzekała?
Kochane kocisko trafiło do kochanej Rodziny, życzę Wszystkim wszystkiego dobrego! :)

wibryska pisze:
Katia80 pisze:Pan Kuleczka upolował słonia:
Obrazek

cudne zdjęcie i cudny Pan Kuleczka :1luvu:
może dostanie słonika na szczęście :D

Wibryska, słonik został u psinki w klatce. Kuleczka dostał pluszowego kaczora od moich kotów i myszkę od byłych opiekunek :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lip 26, 2013 14:50 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Moje kochane! Nowy Domownik nadal lekko przyczajony, siedzi za moim łóżkiem.Wychodzi na rekonesans wyłącznie w moim albo córki towarzystwie.Apetyt mu dopisuje, wrąbał miskę "mokrego", trochę chrupek, nad kocim mlekiem długo deliberował, w końcu nie wypił.Towarzystwo zagląda do niego z ciekawością, ale na wszystkich burczy.Rozmawiałam dziś z panią dr z Biłgoraju o kociu, kupiłam za jej wskazaniem apteczną wodę destylowaną w ampułkach do pielęgnacji oczek. Kocio spolegliwie zgadza się na zabiegi , w ogóle to prawdziwy aniołek,myślę sobie tylko - jak długo? Jak "zwąchają się" z Rysiem, sielanka prędko się skończy i będzie w domu kolejny koci "diabełek". No i dobrze, niech broją, byle tylko byli zdrowi.Aha, kocio uwielbia drapkanie przy ogonku.

Felis domesticus

Post » Pt lip 26, 2013 15:19 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

I ja mojemu Krzysiowi przemywam oczka wodą destylowaną, nienawidzi tego :? Z obcinaniem pazurków też jest u mnie kiepsko, a byłam wczoraj przy manicure Pana Kuleczki, zachowywał się naprawdę bardzo grzecznie :)
A buczeć na gromadkę wkrótce przestanie, muszą mu przejść te wczorajsze stresy :)
Chyba Gosiu skarb Ci się trafił :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt lip 26, 2013 15:31 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Kochani,bardzo się ciesze,ze "mój"pan Kuleczka doczekał się swojego domku.Prosze o niego dbac i go ukochac od 'wielbicielki"cichej podczytywaczki... :kotek:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lip 26, 2013 15:48 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

BOZENAZWISNIEWA pisze:Kochani,bardzo się ciesze,ze "mój"pan Kuleczka doczekał się swojego domku.Prosze o niego dbac i go ukochac od 'wielbicielki"cichej podczytywaczki... :kotek:

:D

I jeszcze wspomnę o Lunie, Lecznica udostępniła na facebooku jej zdjęcie z opisem:
Obrazek
LUNA SZUKA DOMU ! Została zabrana przez członków Biłgorajskiego Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami "Podaj Łapę" od osób, które nie były jej w stanie wykarmić i leczyć. Przeszła złamanie kości udowej, przewlekłą biegunkę. Przez jakiś czas musi być na specjalnej leczniczej karmie. Teraz waży 6 kg, jest w wieku ok. 5 m-cy.
Jest wspaniałym radosnym psem szukającym przyjaciela.

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Post » Pt lip 26, 2013 22:44 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

:1luvu: :1luvu: :1luvu: za domek i opiekunkę Pana Kuleczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: oraz dla wszystkich, którzy z tak wielkim sercem zorganizowali wszystko, żeby ten czarny śliczny kocio mógł cieszyć się swoim domkiem :kotek: :kotek: :1luvu: .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Sob lip 27, 2013 17:47 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Super :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob lip 27, 2013 22:57 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Małgosiu i jak Nowy Domownik ? już nie burczy ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie lip 28, 2013 6:24 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

kasia1568 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: za domek i opiekunkę Pana Kuleczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: oraz dla wszystkich, którzy z tak wielkim sercem zorganizowali wszystko, żeby ten czarny śliczny kocio mógł cieszyć się swoim domkiem :kotek: :kotek: :1luvu: .

:ok: :ok: :ok: :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie lip 28, 2013 6:29 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Kot w domu - przeniosłam na Nasze Koty
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Nie lip 28, 2013 10:20 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Moje kochane!Kuleczek jest niezwykłym kotem, delikatny, serdeczny,prawdziwy aniołek! Nabrał już odwagi i wyleguje się NA moim łóżku, Migotek(zezowaty przystojniak) poleguje razem z nim. Trzyma się jeszcze mojego pokoju, ale z własnej inicjatywy siada w otwartych drzwiach i nasłuchuje.Koty zachowują rezerwę, ale jedzą już razem. Kuleczek obawia się psic( spodziewałam się tego po jego wypadku z psami), chociaż one najmniej się nim interesują i nie są nachalne. Powoli je poznaje,zauważyłam, że nie chowa się już przy każdym ich szczeknięciu. Apetyt mu dopisuje, ale je tyle, ile inne koty, wcale się nie obżera, trzeba będzie przyglądać się temu w związku z jego nadwagą. Zasypiamy razem, rano, po obudzeniu widzę go zawsze za moim łóżkiem(jeszcze). Powolutku, będzie dobrze.Od wczoraj zaczął się troszkę myć, czyli się aklimatyzuje.Lubi się bawić wieczorem, ale nie sam, uwielbia drapkanie przy ogonku! Boi się burzy.Wypiękniał, faktycznie ma urodę brytyjczyka. Muszę nadać mu jakieś piękne imię,stosowne do zalet charakteru i urody. Co do oczek; chcę skonsultować to z okulistą, na miau znalazłam nazwiska polecanych okulistów, najbliżej mam do Olsztyna. Spróbuję to "ugryżć".

Felis domesticus

Post » Nie lip 28, 2013 11:05 Re: Lubelskie: niedowidzący Pan Kuleczka :) pojechał do domk

Ciekawa jestem, jak go nazwiesz :) W sumie, to niedługo może przestać do niego Kuleczka pasować ;) Oby, jednak jest za grubiutki.
Cieszę się, że tak się wszystko układa.
A okulistę chcesz pytać o ewentualną możliwość widzenia w prawym oczku?

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

[poprzednia][następna]