Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 08, 2013 11:15 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Ja też oswajam dziką kotkę i zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Daje się już głaskać, ale nie wiem czy do końca się oswoi...
Takie koty powinny iść do bardzo świadomych domów i na początku przez dłuższy czas mieć ograniczoną przestrzeń.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro maja 08, 2013 14:41 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Kasiu Mika była u mnie ponad miesiąc-Mariolka potrzebowała pilnie dokocenia po śmierci jej kota Rysia-nie śmiałam prosić wiewióry o Monisię-może jakoś się uda :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob maja 18, 2013 23:45 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Kociaste pozdrawiają :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasia Pe

Od: Pon sie 11, 2003 23:36

Post » Nie maja 19, 2013 12:13 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Dziękujęmy i pozdrawiamy wszystkie dziewczyny :1luvu: bidulki tak by chciały na podwórko :mrgreen: Mika już w Lublinie,tak zarobaczona że już trzecie podejście uczone profesory robią-dlatego taka słaba była.Kasiu codziennie patrzę czy coś o kociakach piszesz :1luvu:

jaga1666

Post » Nie maja 19, 2013 18:05 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Oj chciałyby na podwórko, z tarasu już nie raz ściągałyśmy któreś futerko :) Zwłaszcza Merkę tam ciągnie, bo tam ptaszki ćwierkają :)
A w domu mają tyyyle miejsca, że narzekać nie mogą. Regularnie 4-5 rano rozlega się tętent siedmiu kocich łapek po obu piętrach. Teraz pojawiły się muchy i inne owady, więc mają na co polować (Kolia jak poluje na muchy, to nie patrzy na nic, wszystko leci na dół ;) Merka jest trochę bardziej powściągliwa ;) ). Ostatnio odkryły strych (teren całego dachu, dużo zakamarków) i są dni, że stamtąd prawie nie wychodzą :) Śmiejemy się, że kurze wycierają, przychodzą zresztą czasami z pajęczynami na uszach ;)

Ogólnie to nie możemy sobie przypomnieć jak to było bez nich :)

Kasia Pe

Post » Pt cze 07, 2013 18:39 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Parę fotek z życia dziewczynek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasia Pe

Post » Pt cze 07, 2013 20:37 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Dziękuję Kasiu za fotki :1luvu: kociaki przytyły,są prześliczne :1luvu:A ta fotka Hani w wannie powaliło mnie na kolana :1luvu:

jaga1666

Post » Czw lip 25, 2013 22:01 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Wasze zdjęcia zawsze mnie wzruszają. Po prostu dom pełen miłości :)
Kolia jest już taka duża, ale nic nie straciła ze swojego uroku! Aż miło popatrzeć...szczęśliwe kotki, psy i oczywiście Hania :)

A ostatnio miałam przyjemność poznać osobiście piralusińską, która sfinansowała kosztowne leczenie Kolii ;) Dowiedziałam się, że również śledzi losy koteczki i cały czas jej kibicuje :) Tak więc, prosimy o kolejne zdjęcia.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lip 26, 2013 18:53 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

U nas wszystko ok :)
Nie mam obecnie sprawnego aparatu (pieski mnie pozbawiły), także tylko takie fotki z telefonu - akurat z dzisiaj mi kicie pomagały w foceniu fantów na bazarek :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fajnie, że ktoś do tu do nas jeszcze zagląda :)
Za jakiś czas postaram się znów coś wrzucić.

Kasia Pe

Post » Nie lip 28, 2013 10:26 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Kasiu zaglądam zawsze :1luvu: i czekam jak tam dziewczynki się sprawują-ale że mam pecha to inna bajka.Nie dość że przeszłam zawał serca to mi jeszcze laptop pada i Stefek pierze moje koty jak mokre żyto :mrgreen:

jaga1666

Post » Nie wrz 22, 2013 17:41 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Pozdrawiamy! :D :D :D
U nas wszystko dobrze. Kocie obie zdrowe. Każda zupełnie inna, a kochają się bardzo.
Merka jest wybitnie kocia, dystyngowana, cicha, ostrożna, nie zadaje się z psami i choć ciekawska to obserwuje gości z dystansu. Kolia natomiast jest duszą towarzystwa, robi furorę wśród gości, jest wszędobylska, spoufala się bezwstydnie z psami, nawet z jednym się potrafi bawić :) I jest bardzo gadatliwa, zwłaszcza jak się jakieś mięsko kroi (wtedy słychać ją w całym domu ;) A Merka w tym czasie stoi obok i siedzi sobie spokojnie czekając w milczeniu), najśmieszniejsze jest to, że prawie przy każdym ruchu robi mrum, mrum, mrum :) Mistrzowsko łapie (i zjada...) muchy :)

Obrazek

Grunt to dobrze wykorzystać bałagan ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolia i psy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak Hania miała gorączkę, to Kolia od razu przyszła ją pocieszyć:
Obrazek

Gdzie najlepiej spać? Na świni oczywiście :)
http://images64.fotosik.pl/198/bef0d86b79e46a00.jpg

Merka jest za poważna na spanie w dziwnych miejscach 8)
http://images65.fotosik.pl/199/e3dbbb9ca0bfc2f6.jpg

A tu typowe zachowanie Kolii, wykorzystać każdy moment to zabawy :)
http://youtu.be/OtGKrXaIT2I

Kasia Pe

Post » Nie wrz 22, 2013 18:56 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Dzięki Kasiu kochana że dbasz o całe towarzystwo :1luvu: Kociaki szczęśliwe,Merka ma prawdziwą klasę jak na szylkretkę przystało-Hania wyrosła przez ten okres-miło oglądać takie zdjęcia :1luvu: Mamy Stefana ze schroniska ale Żwiruś dalej biega z gumeczką Merki-Lenki.Stefan się nie umie z nikim bawić.Był w domu sam a ma ponad 8 lat.Pozdrawiamy.

jaga1666

Post » Śro wrz 25, 2013 18:35 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

A to zdjęcie zrobiłam w poniedziałek; super im wygodnie, ale żadna się nie ruszy :)
Obrazek

Obrazek

Kasia Pe

Post » Czw wrz 26, 2013 20:13 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Świetnie :1luvu:widać że się kochają :1luvu: i żadna nie ustąpi :1luvu:

jaga1666

Post » Pt lis 22, 2013 19:16 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Kociaste pozdrawiają i informują, że u nich wszystko jak najlepiej.
Dogadują się już tak super, że wszelkie zakupy i nowe elementy w domu idą oglądać razem. Jak poniżej widać mają takie same sposoby wykorzystywania położonych na chwilę kocyków i innych szmatek :)

Obrazek

Obrazek

Ostatnio bawiliśmy się przez parę dni z Hanią (głównie podczas kąpieli) w rymowanki typu "jak będziesz...to..." - żeby się rymowało i to odnośnie naszych kotków. I jedno z lepszych nam wyszło odnośnie Kolii: Jak będziesz wyjadać z Merki miseczki to będziesz gruba i podobna do beczki ;)

Kasia Pe

[poprzednia][następna]