Kocięta z działek Warszawa ul. Dudziarska Praga Południe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 20:15 Re: Kocięta z działek Warszawa ul. Dudziarska Praga Południ

hop
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Śro lip 24, 2013 13:26 Re: Kocięta z działek Warszawa ul. Dudziarska Praga Południ

Jak obecnie wygląda sytuacja kotów ?
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt sie 16, 2013 13:08 Re: Kocięta z działek Warszawa ul. Dudziarska Praga Południ

ja dopiero wróciłam z urlopu, i mam całą masę zaległości. Nie mogę się teraz tym zająć. Za pewne wrócę do tematu jeszcze we wrześniu. Tymczasem pojawiła sie pilna sprawa w postaci bardzo zabiedzonego kotka chorego na białaczkę , który został wyrzucony przez jakąć wsze na śmierć głodową na drodze do Nasielska, zaraz za tamą w Dębe. Maciusia ratujemy już drugi tydzień i trochę mi to zajęło czasu. Obecnie zbieram środki na leczenie bo Macius jest leczony interferonem a to bardzo droga kuracja. jeśli ktos może niech pomoże , przynajmniej w rozgłaszaniu sprawy.

Co do kotków z Dudziarskiej dodatkowo jest tam problem tego typu ze właściciel działki nutrudnia dostęp do kotów, z jednej strony wydzwania do mnie żebym mu pomogła ale najchętniej żebym przywoziła jedzenie :( Jak szukałam dla maluchów domów to miałam problem nawet z odebraniem ich. Do domu trafiły dwa. Dwa zostały. Były jeszcze 4 maluchy które dopiero teraz będą nadawały się do adopcji.
Druga sprawa to łapanie kotów dorosłych, mam samochód i miałam nawet klatke łapkę pozyczoną z fundacji karuna. Niestety oprócz samego złapania to jeszcze trzeba mieć gdzie je zawieźć na sterylizację i mieć za co :( jeśli chodzi o Koterię to jak zapisywałam ostatnio kotkę to następne terminy były dopiero w sierpniu a ja wyjechałam na urlop. No i tak przedstawia się sprawa.

Wydarzenie Maciusia chorego na białaczkę
https://www.facebook.com/events/409257399195010/

PiesekPrzydrożny

Od: Sob cze 15, 2013 14:40

Post » Nie sie 18, 2013 17:28 Re: Kocięta z działek Warszawa ul. Dudziarska Praga Południ

mam kilka talonów z jednej z warszawskich fundacji - nie wiem czy chcą takiej reklamy więc nie ujawniam nazwy, do sieci WETMEDIC na Gocławiu bądź Saskiej Kępie. 2-3 mogę odstąpić. Talon obejmuje zabieg wraz z przetrzymaniem po nim na okres 7-10 dni (kotki).

Co do faceta - karma będzie, jak przestanie utrudniać sterylki. Działa 8)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]