Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 23, 2013 19:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Oczywiście, ze nie dba. Najchętniej to bym się leczyła u mojej wetki
a. czesto tam bywam
b. wierze jej.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lip 23, 2013 19:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

....białko w moczu...
to z powodu oczu....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lip 23, 2013 19:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Neigh pisze:Oczywiście, ze nie dba. Najchętniej to bym się leczyła u mojej wetki
a. czesto tam bywam
b. wierze jej.

Jak miałam paskudny problem z infekcją skóry na brodzie, która to infekcja nie chciała się skończyć, leczona przez lekarzy, to żona naszego kowala (z wykształcenia lekarz weterynarii, pracująca w zakładzie higieny weterynaryjnej) zrobiła mi posiew, a nasza wetka wypisała antybiotyk… Trwało to do kupy mniej niż 2 tygodnie i pomogło. Na NFZ pier…wiastkowałabym się z tym pewnie jeszcze z pół roku.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto lip 23, 2013 19:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

kotkins pisze:....białko w moczu...
to z powodu oczu....

„Życie jest formą istnienia białka” :D

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto lip 23, 2013 19:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Mnie też z grzybicy w sumie wet wyleczył.......w sensie leczyłam się leczyłam.....w końcu mi znajomy wet powiedział co mam zrobić, zeby sie wyleczyć......i pomogło. Lata to temu było - z 15.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto lip 23, 2013 19:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

No a ja wyleczyłam moją wetkę z grzybicy....
Jak to się w życiu plecie...

A jak mi pokazała ,że ma normalny pierścień mikrosprozowy na dekolcie to ja zabrałam kota z stołu i jej mówię ,że nie pokażę, ma go nie dotykać i w ogóle poszłam sobie do domu.
Po 10 dniach zadzwoniła ,że już nie ma grzyba...pokazała, pozwoliłam kota zbadać:)

Mam czasem wrażenie ,że niektórzy weci się mnie jakby BOJĄ... :mrgreen:

kotkins

Post » Wto lip 23, 2013 20:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Jezu drogi, na godzine wyjsc nie mozna, bo szpital sie po powrocie zastaje...
U Neigh tez stawiam na kregoslup - mam to samo.
Doktory daly sobie do wyboru wiencowke i kregoslup - jak wyszedl kregoslup, tosmy sie wszyscy tak samo ucieszyli! :piwa:

Zyje normalnie odkad prawie codziennie robie okolo 7 kilometrow z kijami - wczesniej, bez kijow, zanim dotarlam na waly, ktore mam 10 minut drogi od domu, mialam tak spuchniete palce u rak, ze wyjac cicho z bolu pedzilam z powrotem...
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Wto lip 23, 2013 20:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

A! Szukam fajnej nie za drogiej fontanny do Ewissko...Blusia każe jej pić z fontanny (!)
Ktoś gdzieś widział może?

Mam takie dwie:
- http://www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/68395
- http://www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/80973
Obie lubiane (ta druga chyba bardziej), obie zachodzą kamieniem i trzeba te plastiki pielęgnować.
Tu ciut nowsza wersja tej pierwszej:
- http://www.zooplus.pl/shop/koty/automatyczne_poidelka_karmniki/poidelko_fontanna/307509
To tyle z wersji ekonomicznych.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Wto lip 23, 2013 20:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Znalazłyśmy nówkę raindropa (zooplus 229, my -za 60 zł)
Z tym ,że metalową, ale jest lżejsza od ceramicznej co u Ewissko jest nie bez znaczenia.
(ciężka trudnie się myje i łatwiej uszkadza)

Myślałam o tej właśnie, którą pokazujesz przedtem.

A lejesz wodę z filtra ??
Bo ja leję i mi nie zachodzi.
Myję co trzy dni, wężyk czyszczę specjalną szczoteczką akwarystyczną.

Jak czyścicie swoje fontanny?

kotkins

Post » Wto lip 23, 2013 21:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Woda jest z kranu, a u nas w kranie głębinówka - może o to chodzi.
Znalazłyśmy nówkę raindropa (zooplus 229, my -za 60 zł)

To bierzcie, a jak nie weźmiecie to dajcie namiar - fontann nigdy nadto jak zdaje się twierdzić moja księżniczka.
Co do czyszczenia - ocet lub woda z kwaskiem cytrynowym i sporo szorowania.

kfiatek 1983

Post » Wto lip 23, 2013 21:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Podobno jak woda jest z Britty nie gromadzi się kamień.
Albo z innego filtra.
Ja to potwierdzam.
Myję normalnie płynem do mycia naczyń.

Dobrze płuczę.

Dlaczego kwasek zamiast detergentów???

kotkins

Post » Wto lip 23, 2013 21:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

kotkins pisze: Ty, a po co Ty dajesz kotom ten Uro-pet????
Bo ja nie daję i się wystraszyłam ,że może powinnam...

Uro-pet jest na zakwaszanie moczu. Jeśli zbadasz kotom mocz i będą miały wysokie pH i struwity, możesz dawać. :wink:

O tej nie-ciąży to już niejedna się zaklinała... :twisted:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto lip 23, 2013 21:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

kotkins pisze:Dlaczego kwasek zamiast detergentów???

Pozwolę sobie odpowiedziec - bo nie jest detergentem, które kotom szkodzą, a rewelacyjnie rozpuszcza kamień.
Ja , co pewien czas zagotowuję wodę z kwaskiem w elektrycznym czajniku i mam nówkę - nierdzewkę . :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto lip 23, 2013 21:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Kwasek kamień lepiej chwyta + naturalne na tyle, że się nie stresuję.

kfiatek 1983

Post » Wto lip 23, 2013 23:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - czyli tam i z powrotem

Jak przeprowadziłam w ciągu 3 dni 15 lekcji na temat udzielania I Pomocy i resuscytacji to też mi nadgarstki wysiadły. Lekarz podejrzewał cieśnię, ale wystarczyły zabiegi z laserem i już jest ok.

Woda z Britty faktycznie nie gromadzi kamienia używam do czajnika i jest czysty, raz na 2-3 miesiące wodę z kwaskiem cytrynowym zagotowuję.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]