Buraski z Namysłowa s. 11 kolejne potrzebują nowych domów :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 21:39 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Marcyśka pisze:Misiu,a co to za Żmijka znalazla domek,bo nie znam :) ????

To koteczka z Kłodzka, która była u mnie przez 2 dni i w tym czasie skutecznie sterroryzowała Felka, dlatego musiała szukać domku bezpośrednio z Kłodzka ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto lip 09, 2013 8:22 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

michalinadzordz pisze:
Marcyśka pisze:Misiu,a co to za Żmijka znalazla domek,bo nie znam :) ????

To koteczka z Kłodzka, która była u mnie przez 2 dni i w tym czasie skutecznie sterroryzowała Felka, dlatego musiała szukać domku bezpośrednio z Kłodzka ;)

Ale znalazla :))))
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Czw lip 11, 2013 20:03 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

A jak tam mają się Mela i Filipek ??? Jakieś pytania w sprawie adopcji były, i co z tym pieskiem z połąmaną nogą Misiu ?

Marcyśka

Post » Pt lip 12, 2013 8:42 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Marcyśka pisze:A jak tam mają się Mela i Filipek ??? Jakieś pytania w sprawie adopcji były, i co z tym pieskiem z połąmaną nogą Misiu ?

Mela i Filipek mają się dobrze. W przyszłym tygodniu Filip będzie zaszczepiony i od 22 lipca będzie u turkawki. Telefonów w sprawie adopcji brak. Mela jeszcze przed operacją, sierść podobno odrasta i ma się dobrze.

michalinadzordz

Post » Nie lip 21, 2013 19:58 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Alcia jest już prawie trzy miesiące w swoim stałym domku :kotek: Promienieje z dnia na dzień i uwielbia poranne spacerki :1luvu: Teraz ma też swoją nową towarzyszkę Kropkę :ryk: Dalsze losy Alci na moim wątku ZAPRASZAM viewtopic.php?f=46&t=154588
Obrazek
Obrazek

Marcyśka

Post » Pon lip 22, 2013 21:47 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Wypiękniała od tej miłości :)

A mały Fifi i Mela dziś z Kłodzka znów przyjechali do Wrocławia. Filipek zostanie u cioci turkawki, a Mela? Cóż, jej przyszłość to na razie znak zapytania. Tak czy inaczej dziś przeszła sterylizację i czyszczenie zębów, które pod kamieniem okazały się być śnieżnobiałe :roll: Dodam w tygodniu jakieś zdjęcia ;)

michalinadzordz

Post » Wto lip 23, 2013 8:28 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

No i zdjęcia...
Obrazek
lśniący uśmiech...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Wto lip 23, 2013 9:06 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

fajne kotki ;)

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Wto lip 23, 2013 13:42 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Wyglądają cudownie :) I cieszę się ,że z ząbkami już dobrze :ok:

Marcyśka

Post » Śro lip 24, 2013 15:46 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

ZAPRASZAM DO GŁOSOWANIA NA MISS I MISTER LIPCA 2013
:arrow: viewtopic.php?f=20&t=154383

Marcyśka

Post » Pt lip 26, 2013 15:29 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

ciocia turkawka mówi, że Filipek jeszcze nie zawsze trafia do kuwety, a u cioci Sroczki już tak ładnie umiał... :roll:

michalinadzordz

Post » Pt lip 26, 2013 16:22 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

michalinadzordz pisze:ciocia turkawka mówi, że Filipek jeszcze nie zawsze trafia do kuwety, a u cioci Sroczki już tak ładnie umiał... :roll:

Nowe miejsce - nowe wyzwania!
U mnie się uczył, też"wybrał" sobie ulubione miejsca i potem miał kuwetę i "mini-kuwetę" jak widziałaś, i miał trochę czasu na opanowanie terenu, niedługo u turkawki też temat opanuje! :ok:

A mój sąsiad - starszy pan, gdzieś na działkach wypatrzył 2 kociaki -jakaś kobieta je dokarmiała, ale wyjeżdża na tydzień, no i sąsiad przyszedł do mnie czy byśmy kociaków nie przygarnęli, ale też teraz wyjeżdżamy akurat...
Zdecydował się kociaki przechować tydzień u siebie, będzie próbował je komuś oddać w dzień targowy... - szkoda mi kociaków, ale chyba lepsze to niż pozostawienie ich na działkach, a sąsiad jest bardzo biedny, wyposażę go w karmę, ale wiele więcej w tej chwili mu pomóc nie mogę :(

Pytałam o kotkę,ale mówił, że już kociaków nie karmi i się nie pokazuje, to jakaś dzika kotka, może w przyszłości uda się ją złąpać na sterylkę, ale czarno to widzę :| w okolicy kiepsko z organizacjami pro zwierzęcymi, a dzikiej kotki sama nie złapię, bez klatki-łapki.
A też z czasem u mnie krucho, teraz wyjeżdzam na 2 tyg, a potem mam w pracy sajgon i w domu prawie mnie nie będzie, bo sezon urlopowy i w razie czyjejś nieobecności luki wypełniamy ... :roll:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob lip 27, 2013 15:39 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

sroka7 pisze:(...) A mój sąsiad - starszy pan, gdzieś na działkach wypatrzył 2 kociaki -jakaś kobieta je dokarmiała, ale wyjeżdża na tydzień, no i sąsiad przyszedł do mnie czy byśmy kociaków nie przygarnęli, ale też teraz wyjeżdżamy akurat...
Zdecydował się kociaki przechować tydzień u siebie, będzie próbował je komuś oddać w dzień targowy... - szkoda mi kociaków, ale chyba lepsze to niż pozostawienie ich na działkach, a sąsiad jest bardzo biedny, wyposażę go w karmę, ale wiele więcej w tej chwili mu pomóc nie mogę :(
(...)

Nie znam oczywiście dokładnie sytuacji, ale z opisu wynika, że dokarmiająca pani wyjeżdża tylko na tydzień, więc czy nie lepiej przez ten tydzień po prostu zastąpić ją w dokarmianiu? Albo żeby sąsiad po tygodniowym przetrzymaniu odniósł kociaki z powrotem na działki? No chyba że później jednak nie miałby kto się nimi zająć...
Nie wiadomo, co dla kociaków lepsze (a właściwie gorsze): pozostawienie na działkach, czy oddanie przypadkowym ludziom, bez żadnej możliwości kontroli dalszych losów... Zależy też, w jakim są wieku, w jakim stopniu oswojone itp. Oddanie ich komukolwiek "w dzień targowy" wydaje mi się posunięciem dość ryzykownym... Ja bym się o nie bała.
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon lip 29, 2013 19:38 Re: Buraski z Namysłowa, Mela i Filip na wakacjach u cioci :

Melania pojechała dziś do swojego własnego, prywatnego domku :) Adoptowała ją Pani Kasia, która przygarnęła 2 miesiące temu przygarnęła Felicjana. Tak więc babcia i wnuczek będą razem. Oby po tej rozłące się dobrze dogadywliy :ok:

michalinadzordz

[poprzednia][następna]