nerkowy kochany Dyzio Torcik [*] :( :( :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 22, 2013 13:07 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Aha..tylko skad wziasc recepte..tak kombinuje zeby to najtaniej wyszlo. A ta ampulka to duza? Bo ja termosu nie mam i mysle czy by sie do kubka termicznego zmiescila. Dzisiaj wieczorem zadzwonie do alessandry i umowie sie na srode rano po odbior. Dzis bylam na badaniu bomby i tez zaczyna byc nie za dobrze...krwinki czerwone 5.59 a hematokryt 24 % narazie paniki nie ma ale musze zaczac myslec powaznie nad tym specyfikiem i dla niej :|
Pani doktor mi podala ze powinno sie wstrzykiwac 1mcg/kg co u dyzka by wyszlo 4,5 mcg w 1 dawce. Teraz juz mam zagwozdke :/ dawki te wyliczala z ludzkich na kocie dr Janina łukaszewska specjalista od diagnostyki laboratoryjnej i hematologii...no nie wiem co o tym myslec.

baku1986

Od: Śro cze 26, 2013 0:38

Post » Pon lip 22, 2013 13:15 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

baku1986, im szybciej poda sie kotkowi, tym lepiej, jesli masz mozliwość czasową , jeszcze dzisiaj wsiądź w busik (są co 20min z pks, bilet 7 zł) i przyjedź, zatrzymuje się 10m ode mnie, więc nie powinno być problemu. Tylko dryndnij, abym do domu doleciała.Do termosu nie wejdzie, mam od AgiPap specjalną torebkę do przewozu schłodzonego leku, podobno działa na godzinę, wiec teoretycznie powinna wystarczyć, ale aby byc pewnym pożyczę Ci torbe termiczną, zapakujemy dodatkowo tę torebke z ampułką do schłodzonej lodem torby termicznej- to piwinno wystarczyc na kilka godzin, potem do lodówki, tylko pamiętaj, abyś wyciągnęła lek z torebki przewozowej.
Najważniejsze, aby Dyziowi pomogło :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lip 22, 2013 13:20 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Dziś wysyłam paczuszkę :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 22, 2013 13:29 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

baku1986 pisze:(...)
Pani doktor mi podala ze powinno sie wstrzykiwac 1mcg/kg co u dyzka by wyszlo 4,5 mcg w 1 dawce. Teraz juz mam zagwozdke :/ dawki te wyliczala z ludzkich na kocie dr Janina łukaszewska specjalista od diagnostyki laboratoryjnej i hematologii...no nie wiem co o tym myslec.

Miałam okazję poznać panią profesor na pewnym seminarium.
Rzeczywiście jest specjalistką od diagnostyki laboratoryjnej.
Natomiast nie wiem jakie ma doświadczenie ze stosowaniem aranespu.

alessandra pisze:(...)Do termosu nie wejdzie (...)

Dlaczego? To nieduża ampułkostrzykawka, ja tak transportowałam ten preparat kilkakrotnie (bez pudełeczka, oczywiście).
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon lip 22, 2013 13:33 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Jeśli samą strzykawkę się włoży do termosu to pewnie wejdzie. Ja specjalnie nie wyciągałam coby było widać, że oryginalnie zapakowane :D

Aga, receptę jak najbardziej wet Ci wypisze. Tylko dokładnie nazewnictwo musi być i pojemność.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon lip 22, 2013 18:11 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Zobaczcie proszę młode kociaki z dawnego Dyziowego terenu
- a szczególnie dzisiejszą sesję foto:
viewtopic.php?f=1&t=154836&p=9974014#p9974014
bardzo proszę o dom tymczasowy dla nich
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon lip 22, 2013 18:57 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Wlasnie wrocilam :) aranesp juz we wrocku :)

baku1986

Post » Pon lip 22, 2013 19:00 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Agnieszko :1luvu: AgaPap :1luvu: alessandra :1luvu:
jesteście kochane - dziękujemy :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lip 22, 2013 19:24 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

A paczuszka z bonusikiem w drodze :)

Erin

Post » Pon lip 22, 2013 19:29 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Tak wogole to rozmawialam z Alessandra o moich watpliwosciach dot. dawki...i uznalysmy ze najlepiej bedzie odwiedzic jednak nefrologa bo szkoda zeby nasz wysilek poszedl na maarne przez to ze damy za mala dawke i nie zadziala, a skoro moja doktor ma wyliczone 1 mcg to pewnie i tak nie zgodzi sie podac wiecej wiec trzeba bedzie znalezc innego lekarza ktory to zrobi. Jak sie nazywak lekarz z up? Dr Piotr Skrzypczak? Dyziek przezz czas jak mnie nie bylo zglodnial i wciagnal cala saszetke hillsa.

Obrazek

baku1986

Post » Pon lip 22, 2013 19:31 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Dziekuje Erin :) moze mu posmakuje bo od animondy juz go odrzucilo :/

baku1986

Post » Pon lip 22, 2013 19:37 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Oj, a ja właśnie pasztecik animondy i saszetkę renala dodałam :?

Erin

Post » Pon lip 22, 2013 21:38 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Dziewczyny jesteście kochane, baku1986,AgaPap,pixie65,alessandra, erin, wibryska i wszyscy, którzy służą radą, pomocą i są z nami :1luvu: :1luvu: :1luvu: cudownie, ze Dyziunio ma tak cudownych przyjaciół martwiacych się o niego. :1luvu: :1luvu: . Agnieszko bardzo mocno trzymam kciuki, że Bombę i dziękuję za cudowną opiekę nad Dyziuniem. :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon lip 22, 2013 22:10 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

baku1986 pisze:Tak wogole to rozmawialam z Alessandra o moich watpliwosciach dot. dawki...i uznalysmy ze najlepiej bedzie odwiedzic jednak nefrologa bo szkoda zeby nasz wysilek poszedl na maarne przez to ze damy za mala dawke i nie zadziala, a skoro moja doktor ma wyliczone 1 mcg to pewnie i tak nie zgodzi sie podac wiecej wiec trzeba bedzie znalezc innego lekarza ktory to zrobi. Jak sie nazywak lekarz z up? Dr Piotr Skrzypczak?

tak chyba będzie najlepiej, tylko szkoda mi Cię Agnieszko, że będziesz z Dyziem przemierzać pół miasta

baku1986 pisze:Dyziek przez czas jak mnie nie bylo zglodnial i wciagnal cala saszetke hillsa.

Obrazek

Agnieszko to zdjęcie jest cudowne :D Dyzio i Bomba obok siebie :D
biedni bo chorują na nerki ale szczęściarze bo są u Ciebie :1luvu:
- - -
Kasiu ja dołączam się do Twoich podziękowań dla dziewczyn :1luvu:

tyle pomocy, wrażliwości, przyjaźni - dziękujemy :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lip 22, 2013 22:16 Re: nerkowy Dyzio Torcik - pogorszenie wyników i anemia :(

Dr Skrzypczak jest, Agnieszko. Zadzwoń i zapytaj, czy nie ma urlopu. Tam są straszne kolejki na uniwersytecie, wiem, bo kiedyś stałam. Mogę stać - chodziło o kilka godzin - ale kotka nie mogła czekać w towarzystwie hałaśliwych psów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]