Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 21, 2013 8:15 Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Witam!

Spróbuję, może się uda, jak nie to kotka zostanie wypuszczona na wolność...

8. lipca tj. poniedziałek zabrałam na sterylizację cztery bezdomne kotki. Kotki przebywały w domu w klatce przez cztery dni po sterylizacji (10. i 12. lipca pojechały na zastrzyki i oględziny). Wet pozwolił je wypuścić 12. lipca, więc wypuściłam...

W następny dzień przy karmieniu zauważyłam, że jedna z kotek kuleje, złapałam ponownie, zabrałam do weta. Łapkę prześwietlili:
Obrazek

Kotka została postrzelona z wiatrówki. Nie będę pisać co o tym zwyrodnialcu myślę.

Wet ocenił, że łapki nie da się operować i musi z tym żyć. Wczoraj konsultowałam to z innym chirurgiem, który to potwierdził.

Kotka ma miesiąc przebywać w klatce po czym zostanie wypuszczona, ale gdyby tak udało się jej znaleźć dom :roll:. Łapka dochodzi do siebie, kotka rusza łapką, myje się nią, przeciąga. Wygląda na to, że nerwy nie zostały uszkodzone.

Kotka jest bardzo grzeczna w klatce, nie miauczy, nie próbuje z niej uciekać. Załatwia się do kuwety, ma apetyt, lubi bawić się myszkami. Myślę, że byłabym w stanie ją bardziej oswoić. Nie jest agresywna. W tej chwili "ćwiczę" z nią hałasy, klatka stoi niedaleko telewizora i codziennie odkurzamy dookoła, kotka nie boi się typowo domowych dźwięków. Myślę też, że dogadałaby się z innymi kotami, dotąd żyła w stadzie dokarmianych przeze mnie bezdomniaków (ale wcześniej trzeba by było zbadać ją na fiv i felv). Nie wiem jak zareagowałaby na nowych ludzi i nowe miejsca.

Ja niestety nie mogę jej przygarnąć, sama mam dwie kotki, jedną trzyłapkę. To co mogę zrobić dla tych bezdomniaków, to dokarmić i zapewnić ciepły kąt w zimie... Dla tej kotki chciałabym znaleźć domek wśród spokojnych ludzi, którzy będą dla niej wyrozumiali. Do kotki jestem w stanie dorzucić karmę na pierwsze tygodnie ("moje" bezdomniaki jedzą suchy TOTW, mokrą Animonda Carny), transporter, legowisko, matę-drapak, zabawki itp. Mogę też zrobić jej test na białaczkę.

Kotka jeszcze przez trzy tygodnie będzie mieszkać w klatce. Później albo zdarzy się cud i znajdzie domek, albo zostanie wypuszczona, może sobie poradzi na trzech łapkach i czwartej nieco słabszej...

Jestem z Małopolski. Kotkę mogę dowieźć na terenie Małopolski bez problemu, dalej trzeba by przemyśleć jak to zorganizować.

A oto kotka, bardzo głośno mrucząca kotka:

Obrazek

mrb89

Od: Nie lip 21, 2013 7:41

Post » Nie lip 21, 2013 9:33 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Zaluje ze mieszkam za granica i nie moge pomoc (no i przy 3 kotach to zawsze ryzyko czy nowy kotek sie przyjmie, jak sie blisko mieszka mozna to sprawdzic a przy takiej odleglosci to jednak problem)

Mam nadzieje ze kotka zauroczy kogos tymi swoimi ogromnymi oczkami.

aleksandrachm

Od: Czw wrz 27, 2012 10:43

Post » Nie lip 21, 2013 20:31 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Takie cudo żeby nie miało domu :( za domek :ok:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Nie lip 21, 2013 21:42 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Jej oczy są hipnotajzing!
Ania

balanka

Od: Pt paź 05, 2012 13:44

Post » Nie lip 21, 2013 22:38 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Przepiękna :1luvu: trzeba jej założyć wydarzenie na facebooku tam wiecej osób zagląda może sie ktoś zakocha MUSI !!!!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lip 21, 2013 23:51 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

kotka śliczna,test na FeLV/FIV jest potrzebny,na pewno ułatwi t0 szukanie domu :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 10, 2013 21:35 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Oooo jak tu cicho :roll:

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Sob sie 24, 2013 19:35 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Co z koteczka ?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon sie 26, 2013 16:04 Re: Postrzelona z wiatrówki kotka szuka domu

Hop, Moze by dla niej zamowic ogloszenia u CatAngel?
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10