Moderator: Estraven
Przecież sezon urlopowy jest

Miraclle pisze:Halinko nie można wszystkim pomóc![]()
Pomagasz na ile masz sił, pieniędzy i zdrowego rozsądku.
Nie sztuka mieć w domu małe zoo, sztuka o nie dbać, wykarmić i zapewnić godny byt.
Z adopcjami też nie jest tak łatwo.
Za Moriska![]()
![]()
![]()
![]()
Zdrowiej maluszku
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mir.ka pisze:Zwierzętom trzeba pomagać odpowiedzialnie. Nie sztuka nabrać, jak niektórzy postępują, ale trzeba myśleć o tym ,żeby zapewnić im to czego potrzebują.
Na naszym terenie też masakra z młodymi, ludzie to potrafią kotkę z młodymi wyrzucić z domu i zostawić gdzieś w krzakach; albo maleńkie kociaki podrzucają bez matki pod schronisko.
Kciuki za maleńtasy.

Wczoraj dostał tylko zastrzyki,nie było konieczności dowadniać Go,bo wziął się za jedzenie.Nawet zaczął się bawić
żeby mi się reszta nie rozłozyła

puszatek pisze:podobnie jak Ewa chylę czoła przed takimi oddanymi ludźmi jak Ty, Halinko![]()
![]()
![]()
potrzymię przy okazji za maluszki![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kurcze nonie pomyślałam, że Krowencjusz na wczasach u Ciebie
![]()
![]()
Za pomoc,dobre słowo,za wsparcie w chwilach zwątpienia
No i za kciuki,bo one cuda czynią

halinka1403 pisze:mir.ka pisze:Zwierzętom trzeba pomagać odpowiedzialnie. Nie sztuka nabrać, jak niektórzy postępują, ale trzeba myśleć o tym ,żeby zapewnić im to czego potrzebują.
Na naszym terenie też masakra z młodymi, ludzie to potrafią kotkę z młodymi wyrzucić z domu i zostawić gdzieś w krzakach; albo maleńkie kociaki podrzucają bez matki pod schronisko.
Kciuki za maleńtasy.
Wszędzie to samoNajgorzej z maluszkami.Bo jeszcze dorosłe jakoś sobie poradzą ,wystarczy dokarmić,ale wyrzucone maluszki nie mają szansy bez pomocy
![]()
Dobrze ,że podrzucają pod schronisko,a nie jak u nas, w krzakach ,nad rzeką,albo pod śmietnikiem,albo na działki,bo tam się koty dokarmia.
U nas nie ma schroniska.Jest przytulisko,ale tylko dla psów,i to z terenu Krosna.Inne mogą liczyć na dobrych ludzi,a tych jest ciągle za malo
A nawet jak trafią na dobrego człowieka,to często nie ma On możliwości pomocy ,więc stąd te ciągłe telefony o pomoc.

mir.ka pisze:rudy na najbardziej popularny kolor, powinien szybko mieć domek

mir.ka pisze:halinka1403 pisze:mir.ka pisze:Zwierzętom trzeba pomagać odpowiedzialnie. Nie sztuka nabrać, jak niektórzy postępują, ale trzeba myśleć o tym ,żeby zapewnić im to czego potrzebują.
Kciuki za maleńtasy.
Wszędzie to samoNajgorzej z maluszkami.Bo jeszcze dorosłe jakoś sobie poradzą ,wystarczy dokarmić,ale wyrzucone maluszki nie mają szansy bez pomocy
![]()
Dobrze ,że podrzucają pod schronisko,a nie jak u nas, w krzakach ,nad rzeką,albo pod śmietnikiem,albo na działki,bo tam się koty dokarmia.
U nas nie ma schroniska.Jest przytulisko,ale tylko dla psów,i to z terenu Krosna.Inne mogą liczyć na dobrych ludzi,a tych jest ciągle za malo
A nawet jak trafią na dobrego człowieka,to często nie ma On możliwości pomocy ,więc stąd te ciągłe telefony o pomoc.
w Sosnowcu jest schronisko dla psów i kotów i jeszcze Kocia Chatka (taka filia dla kotów) gdzie jeżdżę na dyżury, chcę pomagać zwierzakom, ale tyle co mam w domu to mi wystarczy (chyba)
i jeszcze Kocia Przystań też takie mini schronisko

Użytkownicy przeglądający ten dział: sebans i 109 gości