Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 12, 2013 19:21 pomocy :(

10 lipca około południa na rakowie w Częstochowie zaginął mój kot - nie mam pojęcia jak, najprawdopodobniej przez okno (nie bylo mnie pare godzin w domu). Zrobiłam wszystko naprawdę wszystko co tylko mogłam - rozwiesiłam ogłoszenia, nachodzę sąsiadów, wypytuję ludzi na ulicy, kilka razy dziennie przeszukuję okolice o różnych porach dnia i nocy, sprawdzam piwnice, byłam w schronisku. Rozsypałam żwirek z kuwety wokół bloku, wystawiłam miskę pod drzwiami, wycieraczkę polałam walerianom, rozesłałam nawet wiadomości ludziom z mojej dzielnicy na nk. Brakuje mi już pomysłów.

Potrzebuję wsparcia, bo oszaleję. Nie śpie, nie jem, z domu wychodzę tylko na poszukiwania. Nie wiem co już mam robić :(

mooha89

Od: Pt lip 12, 2013 19:08

Post » Sob lip 13, 2013 15:53 Re: Zaginione-znalezione koty

Warszawa - Julianów koło Piaseczna
viewtopic.php?f=1&t=154676
monitomi pisze:Dostałam dziś wiadomość od jednego z domków moich kociaków, że we wtorek zaginął Diego- rudy pręgowany kot birmański. Całkiem możliwe, że ktoś go ukradł, bo ponoć w okolicy były ostatnio takie przypadki ( według weterynarzy ). W tej chwili czekam na więcej info jak to się stało, ale już teraz chcę jakoś pomóc go odnaleźć. Bardzo proszę o pomoc jak skutecznie go szukać? Poleciłam aby pani zadzwoniła do wszystkich schronisk w Warszawie i przekazała tą informację oraz nr chipa kota, ale nie wiem czy oni tam ogarniają tyle informacji jak każdy dzwoni, boję się, żeby to nie umknęło. Czekam na aktualne zdjęcie Diego i będę chciała poogłaszać go na forach i różnych portalach. Czy znacie działające fundacje w Warszawie do których można przekazać także taką informację w razie jakby ktoś się do nich zgłosił z taką znajdą ? Gdzie ogłaszać i jak aby szukanie było jak najbardziej skuteczne??
Pomożecie????
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pon lip 15, 2013 16:55 Re: Zaginione-znalezione koty

Guenwhyver pisze:Widziano kota, przy ul. Frezjowej, może ktoś szuka, może ktoś z Was widział ogłoszenie
(Poznań / Junikowo/ os. Kwiatowe / Plewiska)
Obrazek
Obrazek

Czy ktoś tego kota złapał? Prozę o więcej foto bardziej dokładnych jest podobny do mojego!

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Wto lip 16, 2013 13:41 Zginął kot - Mikuś

Zaginął w Poznaniu na starym Grunwaldzie w zeszły weekend
Kot - Dachowiec, rasa europejska, nie rasowy, dorosły około 7 lat. Umaszczenie – jak to zwykły dachowiec delikatne szaro-czarne paski, białe łapki i białe podgardle. Ładna mordka. Ma na sobie charakterystyczną niebieską w białe łapki obrożę z fioletową adresatką (w środku jest adres i numer telefonu) i dzwoneczkiem - jak przyspiesza kroku to dzwoneczek dzwoni. Ma charakterystycznie wysunięty języczek. Raczej nie boi się ludzi, jeżeli łagodnie się do niego podejdzie. On sam ma również łagodne usposobienie, lubi się bawić i lubi inne koty. Ma na imię Miki – jest wykastrowanym samcem. Nie zamieszczam zdjęcia bo nie wiem jak je dołączyć :(
Dla znalazcy nagroda!!!!! - Tel 509317125

Gosiadulcet

Od: Pon sie 27, 2012 19:01

Post » Wto lip 16, 2013 14:00 Re: Zaginął kot - Mikuś - Poznań - Grunwald

Hej, zrobiłam zdjęcie Twojego ogłoszenia na przystanku i zamieściłam je na Facebooku w grupie Zaginione/znalezione zwierzęta:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Jeśli masz konto na FB, możesz utworzyć Mikusiowi wydarzenie, tak aby znajomi mogli dołączyć i udostępniać.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto lip 16, 2013 16:07 Re: Zginął kot - Mikuś

Gosiadulcet pisze:Zaginął w Poznaniu na starym Grunwaldzie w zeszły weekend
Kot - Dachowiec, rasa europejska, nie rasowy, dorosły około 7 lat. Umaszczenie – jak to zwykły dachowiec delikatne szaro-czarne paski, białe łapki i białe podgardle. Ładna mordka. Ma na sobie charakterystyczną niebieską w białe łapki obrożę z fioletową adresatką (w środku jest adres i numer telefonu) i dzwoneczkiem - jak przyspiesza kroku to dzwoneczek dzwoni. Ma charakterystycznie wysunięty języczek. Raczej nie boi się ludzi, jeżeli łagodnie się do niego podejdzie. On sam ma również łagodne usposobienie, lubi się bawić i lubi inne koty. Ma na imię Miki – jest wykastrowanym samcem. Nie zamieszczam zdjęcia bo nie wiem jak je dołączyć :(
Dla znalazcy nagroda!!!!! - Tel 509317125

Trzymam kciuki za szczęśliwy powrót do domu :ok: - pozwolę sobie dodać, że rejon, w którym zaginął Mikuś to okolice ul. Szamotulskiej (Opalenicka, Grodziska, Wolsztynska - proszę kociarzy o wypatrywanie)
W zamyśleniu majestat mają niedościgły
Wielkich sfinksów, co w głębi pustyni zastygły,
Jakby w wieczny zapadły sen odrętwiający.

Norku

Od: Wto cze 01, 2010 15:25

Post » Wto lip 16, 2013 17:53 Re: Zaginione-znalezione koty

znaleziono kocurka, mam nadzieję, że komuś zaginął, Warszawa Bródno - okolice ul.Rembielińskiej i Poborzańskiej ew. Bazyliańskiej; kocurek domowy, gaduła i miziak, wykastrowany, ma ok 1,5 roku; siada i patrzy się w oczy; korzysta z kuwety, kolor pomarańczowo-biały; zdjęcie nie jest wyraźne ale chodziło o jego spojrzenie, nie przeszkadzają mu inne koty; zajada z apetytem, jest zadbany;

Obrazek
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Czw lip 18, 2013 13:20 Warszawa Bielany - zginęła czarna kotka

13 lipca na Starych Bielanych przy ul. Fontany zaginęła czarna kotka. Kotka jest drobna, ma małą główkę. Jest cała czarna (kilka dosłownie białych włosków). Ma charakterystyczne placki rzadszych włosów na główce pod uszami i lekko wystające zęby (mały wampirek). Ma lekki koci katar, co widać po oczach. Proszę o kontakt na tel 505 900 375
Ostatnio edytowano Czw lip 18, 2013 13:23 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam na właściwe podforum.

shabowy

Od: Czw lip 18, 2013 13:14

Post » Czw lip 18, 2013 23:20 Re: Warszawa Bielany - zginęła czarna kotka

Ech, już się ucieszyłam, że ktoś szuka Kasi: viewtopic.php?p=9939572#p9939572
Znaleziona na Bielanach (Mickiewicza, więc nie tak daleko), ale 3go lipca :/ prawie pasowała :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lip 20, 2013 21:42 Re: Zaginione-znalezione koty

Kraków

Nowa Huta

os. Albertyńskie 28

Przed chwilą sąsiedzi znaleźli BIAŁO- RUDEGO kota (chyba kotkę). Gdyby ktoś z okolicy szukał, to po prostu przyjdźcie do bloku- sąsiedzi zaraz napiszą ogłoszenie z namiarem na siebie.

Melofuna

Od: Sob lip 20, 2013 21:38

Post » Nie lip 21, 2013 10:27 LUBLIN, Felin, Kr. Jadwigi - zaginęła czarna kotka

Emsi, kotka moich rodziców - wyszła w poniedziałek wieczorem z domu i już nie wróciła :(
Wychodziła zawsze - to kotka wzięta spod bloku, więc "wychodząca" od małego, ale zawsze trzymała się domu...
Kotka jest cała czarna, ma duży łepek i duże okrągłe oczy - podobna jest do brytyjczyka.
Ogłosiłam na FB, na całym osiedlu (również żeby ludzie zwrócili uwagę w piwnicach czy nie zamknięta), w schronisku. Ojciec chodzi wieczorami po osiedlu i nawołuje. Kamień w wodę... Piękna jest, więc zastanawiałam się czy jej ktoś nie przygarnął, ale ona nie bardzo dałaby się złapać, na ręce wziąć też niekoniecznie - nam się nie daje. Ma kłopoty z nerkami.
Może ktoś widział, może ktoś wie?

http://imageshack.us/photo/my-images/199/owut.jpg
Ostatnio edytowano Pon lip 22, 2013 18:59 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Nie lip 21, 2013 22:46 Re: Zaginione-znalezione koty

W mojej okolicy granica Bielan i Żoliborza(W-wa) ul Duracza pojawiły się dwa nowe koty.
Młody kocurek pełnojajeczny. Jasno biszkoptowy. Miziak i gaduła. Wyraźnie domowy.

Oraz przepiękna trikolorka z przewaga czarnego. Ta dla odmiany dzika i strachliwa na maxa.

Sąsiedzi dokarmiają ogrodowa czarnule to i te się na michę załapują.

Sąsiad ma w planach kastracje kotka.

No i szukają im domu bo nikt się o nie nie pyta. Zwłaszcza kotka szkoda bo zagaduje do każdego kto tylko poświęci mu choć chwile uwagi.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie lip 21, 2013 23:00 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam,

4.07 zginął nam w Michałowicach koło Warszawy kot rasy europejskiej (‘dachowiec’).
Kotek nazywa się Szarak, ma 1 rok i szare umaszczenie w prążki na całym ciele poza białym brzuchem i białymi ‘skarpetkami’ na łapkach.
Na znalazcę czeka nagroda.
Za kotem bardzo tęsknią: Justyna i Adam.
Nr kontaktowy: 501 677 537 lub 506 174 280

Obrazek

Obrazek

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/41c ... 83e90.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f5f ... 82c89.html

Wszystkich proszę o pomoc w poszukiwaniach!!!

djsteffan

Od: Nie lip 21, 2013 22:37

Post » Pon lip 22, 2013 16:09 ZAGINĘŁA ANABELKA (maine coon) WIELKA PROSBA O POMOC.

W nocy z 16-ego na 17-ego lipca zaginęła lub została skradziona z przydomowego ogródka nasza ukochana Anabelka:
Roczna KOTKA rasy MAINE COON, maść SREBRNA Z LEKKĄ DOMIESZKĄ BIAŁEGO.
Wychowywała się razem z bratem i pieskiem, akcpetuje towarzystwo zwierząt.
Tęsknimy za nią wszyscy. Dzieci i my. Nie możemy i nie chcemy odnaleźć spokoju. Szukamy Anabelki.
Niestety, nie była chipowana.

Znalazcy oraz czasowemu opiekunowi przekażemy nagrody, zwrócimy też wszelkie poniesione koszty.

Jeszcze raz zwracamy się z gorącą prośbą o pomoc!

Wydarzenie "Zaginęła Anabelka" wraz ze szczegółami tej smutnej hiostorii zostało udostępnione na facebooku.

https://www.facebook.com/events/173374082841960/

Zapraszam Państwa do zapoznania się oraz wzięcia udziału, każda kolejna osoba zwiększa nasze szanse na szczęście.

Z poważaniem,
Agnieszka i Jacek

AgnesAnne

Od: Nie lip 21, 2013 23:44

Post » Pon lip 22, 2013 21:30 Re: Zaginione-znalezione koty

Agnieszko-trzymam kciuki za szybkie znalezienie koteńki!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:
Zaprosiłam kotolubnych znajomych na FB
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]