WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2013 21:07 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jak dobrze że jest dla niej szansa

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lip 19, 2013 11:56 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Ciężarna kotka do utopienia :cry: Zadzwoniło jakieś dziecko proszac o pomoc :!:
My niestety zakoceni na maxa i nie jestesmy w stanie pomóc :oops:

Czy ktoś mogłby pomóc ?

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lip 19, 2013 12:52 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Wyślijcie tam Straż Miejską albo Straż dla Zwierząt. Kotka w najgorszym przypadku trafi do schronu. Zaraz Ci podam na PW numer do Ziazik (ze Straży dla Zwierząt - oni robią interwencje)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 20, 2013 20:10 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Przepraszam, że zaśmiecam, ale mamy pilny problem :oops:

Przy okazji wyłapywania kotek do sterylizacji załapała się wczoraj 3-miesięczna chora koteczka :cry: Jej sytuacja na chwilę obecną wygląda beznadziejnie. Koteczka ma zapalenie oskrzeli. Dostała antybiotyk, który musi mieć powtórzony za 3-4 dni. I na ten okres ma zapewnione miejsce w klatce przy koteczce, która dziś była na zabiegu.

Niestety potem nie mamy co z nią zrobić :cry: Jeśli nie znajdzie się dla niej żaden domek tymczasowy będziemy musiały ją wypuścić z powrotem w miejsce, z którego została złapana. Jest to o tyle trudne, że nawet jeśli teraz wyłapiemy i wysterylizujemy wszystkie kotki przy tej fabryce to powrót tej jednej małej oznacza, że na jesień, najdalej wiosną znów pojawią się tam kociaki :cry:

Mała jest śliczna i poza tym, że przestraszona pozwala się brać na ręce. Choroba we wczesnym stadium, więc praktycznie podanie antybiotyku powinno szybko poprawić jej stan zdrowia. Pilnie potrzebujemy dla niej domku tymczasowego (lub stałego :roll: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Koteczka jest z tego wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154482&start=15
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie lip 21, 2013 20:29 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

natasza25 pisze:Ciężarna kotka do utopienia :cry: Zadzwoniło jakieś dziecko proszac o pomoc :!:

Czy ktoś mogłby pomóc ?

ja pier.... co za zwyrodnialcy. przecież do schroniska mogą zawieźć... widomo co z kotką?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie lip 21, 2013 22:25 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

mawin pisze:
natasza25 pisze:Ciężarna kotka do utopienia :cry: Zadzwoniło jakieś dziecko proszac o pomoc :!:

Czy ktoś mogłby pomóc ?

ja pier.... co za zwyrodnialcy. przecież do schroniska mogą zawieźć... widomo co z kotką?

próbowałam oddzwonić jak już mogłam rozmawiać, ale nie odbiera nikt :(

jessi74

Post » Pon lip 22, 2013 12:18 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji starszej kotki, poleciłam aby poczytała o Nelly i o kotkach z azylku u pani Ani, czy jeszcze jakieś?

jessi74

Post » Wto lip 23, 2013 9:34 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

jessi74 pisze:
mawin pisze:

Czy ktoś mogłby pomóc ?

udało się dowiedzieć co z kotką? normalnie jak się coś takiego czyta to się można załamać totalnie :-(

mawin

Post » Wto lip 23, 2013 11:43 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

mawin pisze:
jessi74 pisze:
mawin pisze:

Czy ktoś mogłby pomóc ?

udało się dowiedzieć co z kotką? normalnie jak się coś takiego czyta to się można załamać totalnie :-(

tak, dzisiaj ją zawiozłam na zabieg, odbierze ją "opiekun" kilkunastoletni chłopak i podobno ma wypuścić w miejsce w którego ją przygarnął :roll: rejony ul. Kleczkowskiej

chyba że znalazłby się dom tymczasowy....

jessi74

Post » Wto lip 23, 2013 11:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

dobrze że kotka żyje. a kilka dni po sterylce nie może jej przetrzymać zanim ją wypuści? zaraz po sterylce na wolność to nie jest bazpieczne dla życia kotki.

dom tymczasowy bardzo by się przydał .....

mawin

Post » Wto lip 23, 2013 11:52 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

ja z nim rozmawiałam, namówiłam na sterylizację kotki i zawiozłam na zabieg, więcej nie dam rady zrobić ...

jessi74

Post » Wto lip 23, 2013 12:01 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

No jak to wypuścić po operacji tak od razu? Nie wierzę, że na to się zgodziłaś :(
Trzeba dac jej przynjamniej, juz tak przynajmniej dobę no odzyskanie sił po narkozie!
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto lip 23, 2013 12:25 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Można by ją nawet na 2-3 dni do schronu zawieźć.

EDIT: Ziazik ma naszą klatkę, gdyby była potrzebna.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 23, 2013 12:31 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

kilka dni mogę przetrzymać, max do 2 sierpnia
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Wto lip 23, 2013 12:32 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów ze schronu pilnie

Agita, zadzwoń proszę do yessi, aby ten chłopak jej nie zabierał dzisiaj, bo to jest dramat, aby ja zaraz po operacji wypuścić!
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

[poprzednia][następna]