Agnieszko ja teraz nie będę miała możliwości, zresztą Ty masz badania i wszystkie dane ale jak juz będziesz wiedziała coś więcej to może spróbuj napisać maila do Dr Neski z W-wy . To specjalistka w chorobach nerek http://www.nerkiwet.pl/index.php/kontak ... nu-58.html to jest link do lecznicy, może będzie chciała i mogła coś pomóc, podpowiedzieć. Wiem, ze jest taka mozliwość konsultacji przez internet http://www.nerkiwet.pl/index.php/zasady ... nu-66.html pkt 3. chyba tylko lekarz prowadzący zwierzaka musi wyrazić zgodę. Wspólnymi siłami może dźwigniemy tego naszego kochanego Dyziulka
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Pixie ma ogromną wiedzę i doświadczenie, gdy chodzi o koty nerkowe. Zaufałabym jej radom. Jeszcze Slonko i Casica, taizu. Co do Quatrum i odpowiedników słyszałam różne opinie, wg jednych pomagają, wg innych nie, i tylko Azodyl. Czy Dyzio miał robione usg?
Warto pamiętać, że niektórym nerkowcom intensywniejsze leczenie szkodzi. Czyli - każdego kota należy traktować indywidualnie i nieksiążkowo, obserwować wyniki i zachowanie. Jeśli myślicie o konsultacji netowej z dr Neską, jest płatna (80zł). Czy warto - nie wiem. Jechać - na pewno tak. Tylko czy nie za dużo byłoby tych podróży... Spróbujcie namówić weta we Wrocku, by napisał do dr Neski, może mu coś doradzi, ew. zaprosi Was do siebie.
W temacie nie mogę pomóc. Jakby był potrzebny grosik na weta, to chętnie dołożę. Mocno trzymam kciuki za Dyziulka!!!! Wierzę, że ma szczęście do ludzi i do właściwych decyzji dotyczących leczenia. Widać, że trafił w dobre ręce, oby zawalczył!!!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga
Sie meldujemy dzis Dyziek byl u weta podenerwowany, wiercil.sie byl niecierpliwy. Co do konsultacji to dzis ani jeden ani drugi lekarz nie jest w lecznicy, dopiero w poniedzialek. Napisalam do agi ktora zaoferowala aranesp zeby sie zorientowac jak by to logistycznie zorganizowac. Moja pani doktor podaje kotom wlasnie aranesp. w poniedzialek zrobimy badania nerkowe + zelazo i jeszcze raz morfologie. Jesli chodzi o zachowanie to nie widze u niego oslabienia, apetyt ma ,na szczescie smakuje mu royal nerkowy. Dzis wyczesalam mu ta warstwe spodnia siersci bo strasznie duzo tego mial i caly czas kudly lataly po pokoju. A teraz uwalil sie na lozku i spi. Tutaj we wrocku usg robionego nie mial wiec trzeba bedzie zrobic ocenic stan nerek.
_______________________________________________________ Jakie nudne byłoby życie gdyby nie ten rząd. Nie, za PO nie było lepiej. Ludzie tyrali za 1.200 brutto. Afera goniła aferę Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.
Hej kochani zaglądam dowiedzieć sie co u Dyzia?. Szkoda, ze nie udało się dostać do lekarza no ale może w poniedziałek da radę. Aga śliczne zdjęcia Dyzia i Bombka prześliczna i chyba bardzo lubi słuchać muzyki jak widać Bardzo się cieszą, ze Dyziuno chociaż je i czuje się dobrze. Trzymam mocno kciuki i jutro zajrzę. Wielkie głaski dla zwierzaków . Dzięki Aga