KTOŚ PRZYGARNĄŁ NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA = TEMAT ZAMKNIĘTY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2013 22:30 KTOŚ PRZYGARNĄŁ NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA = TEMAT ZAMKNIĘTY

:kotek: Kocurka znalazłam na działkach, ma niesprawne tylne kończyny, nie wiadomo co się stało,
ale możliwe, że został czymś uderzony albo kopnięty. Kotek został zawieziony do lekarza, gdzie wykonano mu prześwietlenie kręgosłupa, okazało się, że w dolnej jego części przesunął się jeden
z kręgów, co powoduje ucisk i stąd niedowład kończyn. Ze względu na swoją sytuację lokalową - niewielkie mieszkania w bloku z rodziną oraz dużym psem i kotem, nie jestem w stanie zatrzymać zwierzaka. Na razie zamieszkuje w domku na działce, ale ze względu na odległość (ponad 5 km), bez samochodu oraz pracę w różnych godzinach, nie mogę z nim przebywać ciągle, a widzę, że kociak zaczyna wpadać w depresję. Jest coraz smutniejszy i coraz mniej aktywny.Zupełnie zobojętniał na człowieka, prawie się nie rusza i nie współpracuje podczas ćwiczeń. Zwierzę potrzebuje stałego czułego i cierpliwego opiekuna, który będzie chciał mu pomóc. Weterynarz gwarancji nie daje, że kiedyś kociak będzie chodził, ale też nie wyklucza tego. Dlatego zwracam się z ogromną prośbą do LUDZI DOBREJ WOLI! Jeśli ktoś mógłby przygarnąć kotka i zająć się nim, żeby dać mu szanse na przeżycie, byłabym ogromnie wdzięczna. Do żadnego polskiego "szpitala" go nie oddam, bo, wiadomo, jaki TAM czeka los każde niepełnoprawne zwierzę:( Na żadną prywatną klinikę mnie nie stać.
Ostatnio edytowano Sob lip 20, 2013 8:16 przez zuzanna15, łącznie edytowano 2 razy

zuzanna15

Od: Czw lip 18, 2013 18:09

Post » Czw lip 18, 2013 22:50 Re: KTO PRZYGARNIE NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA?

Dopisz jakie miasto!

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pt lip 19, 2013 0:21 Re: KTO PRZYGARNIE NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA?

zaznaczę.

Możesz dodać zdjęcie kocurka?
Może on jest chory, dlatego zrobił się taki osowiały?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt lip 19, 2013 8:31 Re: KTOŚ PRZYGARNĄŁ NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA - MA DOM :)

Racja, zapomniałam o najważniejszym niemal - mieszkam w Mławie, województwo mazowieckiego, ok. 120 km od Warszawy na północny wschód.
Wydaje mi się, że ta apatia wynika właśnie z tego, że nie może się normalnie poruszać :(

A oto zdjęcia:

1
2
3
4
Ostatnio edytowano Pt lip 19, 2013 19:04 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zaktualizowałam tytuł

zuzanna15

Post » Pt lip 19, 2013 12:57 Re: KTO PRZYGARNIE NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA?

A co z załatwianiem?Może tu jest problem.

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Pt lip 19, 2013 13:39 Re: KTO PRZYGARNIE NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA?

zuzanna15 pisze:Wydaje mi się, że ta apatia wynika właśnie z tego, że nie może się normalnie poruszać :(

Nie, nie, nie. Zwierzęta nie mają świadomości swojego kalectwa. Problem musi być gdzieś indziej. Zwłaszcza, że piszesz, że problem narasta.
Jak on się załatwia? Trzeba go wyciskać czy sam sika?
Czy dostaje jakieś leki?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt lip 19, 2013 13:48 Re: KTO PRZYGARNIE NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA?

Szenila pisze:
zuzanna15 pisze:Wydaje mi się, że ta apatia wynika właśnie z tego, że nie może się normalnie poruszać :(

Nie, nie, nie. Zwierzęta nie mają świadomości swojego kalectwa. Problem musi być gdzieś indziej. Zwłaszcza, że piszesz, że problem narasta.
Jak on się załatwia? Trzeba go wyciskać czy sam sika?
Czy dostaje jakieś leki?

Szenila ma rację. Koty to nie ludzie co swoja sytuację z kalectwem rozpatrują i załąmują się. One nie wiedzą i dosć szybko przystosowują się. Problem tkwi gdzie indziej. Musi coś mu dolegać. Moż zapchał się. Jk u niego z kupalami? Są regularne? A jak z siusianiem? Mierzyłyście mu gorączkę? Moz jest chory? Może go cos boli?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 19, 2013 17:01 Re: KTO PRZYGARNIE NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA?

Dzisiaj udało mi się znaleźć opiekuna dla mojego koteczka! "Poszedł" w naprawdę dobre ręce!
No i właśnie kończę wątek! Dziękuję za zainteresowanie i porady.
Pozdrawiam wszystkich PRZYJACIÓŁ zwierzaków :kotek:)))))

ZUZA

zuzanna15

Post » Pt lip 19, 2013 21:43 Re: KTO PRZYGARNIE NIESPRAWNEGO KOTKA FRANKA?

zuzanna15 pisze:Dzisiaj udało mi się znaleźć opiekuna dla mojego koteczka! "Poszedł" w naprawdę dobre ręce!
No i właśnie kończę wątek! Dziękuję za zainteresowanie i porady.
Pozdrawiam wszystkich PRZYJACIÓŁ zwierzaków :kotek:)))))

ZUZA

Powierzchowne zakonczenie watku! :| :| :|

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46