OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 19, 2013 12:22 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Trochę idiotycznie, ale trzymam kciuki, żeby to jednak było calici :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 19, 2013 12:33 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

OKI pisze:Trochę idiotycznie, ale trzymam kciuki, żeby to jednak było calici :ok:

Oby dzieciaki zwalczyły świństwo bo rokowania są na prawdę bardzo, bardzo ostrożne. Za Mimisię walczymy my. Byleby ona zechciała przyłączyć się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 19, 2013 12:34 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Frania miała 40C, nadżerki w buzi, w uchu, na boku i na wszystkich poduszkach łapek (odmówiła korzystania z kuwety), bolało ją całe ciałko, stawy były wyraźnie bolesne i była karmiona strzykawką recovery rozrobioną do odpowiedniej temperatury wrzątkiem. Przeżyła, wyzdrowiała bez śladu i poszła do dobrego domu czego i Twoim podopiecznym życzę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lip 19, 2013 12:34 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Trzymam mocno :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lip 19, 2013 12:55 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :!: :!: :!: :!:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pt lip 19, 2013 13:34 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

wciąż są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt lip 19, 2013 16:57 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

ASK@ pisze:... Weci nie godzili się profilaktycznie podać "zdrowym" antybiotyku. Teraz sama nie wiem co by było lepsze. Dwie wersje postępowania już wszak przerobiliśmy i raczej większego wpływu nie było na leczenie.

Z czasów, gdy antybiotyki były moim chlebem powszednim pamiętam, że nie wolno było ich łykać dopóki choroba nie była wystarczająco zaawansowana. Żeby sie na antybiotyku nie wzmocniła i nie zmutowała.
Zdarzało się, że dostawałam receptę na wrazie czego z "instrukcją", że mogę zażyć dopiero gdy...
Trzymamy też kciuki, maluchy mimo wszystko mają szczęście, bo trafiły na Was.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pt lip 19, 2013 18:11 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

:( mocne kciuki tak mi szkoda maluszkow
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lip 19, 2013 19:47 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

biedne maluszki, cały czas trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob lip 20, 2013 17:47 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Pusto u nas.

Nie jest dobrze z Mimi. Wczoraj w nocy jak ją karmiłąm po raz pierwszy przemknęła mi myśl, że przegrywamy... Wiem nie powinno się ich dopuszczać ale same wkręcają się w pełne lęku serce. Mimi bardzo spadła na wadze. Poleciało z 610 na 540 w ciągu praktycznie półtorej doby. Jest osowiała i apatyczna. Bardzo zmęczona, zgarbiona i jecząca.
Koty nie jedzą i nie załatwiają się. Muszę je karmić .Mimi wręcz na siłę. To walka pełna płaczu. Obu stron. Mały Klon i Mikuś jakoś połykają. Grubaśna walczy ze mną o każdy łyk.

Dziś wylądowałam na cito z całą 4 u weta z powodu braku kupali i ogólnie złego wyglądu. :? Koty bardzo źle się czuły. Były bardzo słąbe. Halince dziękuję za podwózkę. :1luvu: Prócz Mimi wszystkie mają jako takie temp i miękkie coś w środku co daje nadzieję na kuwetkowanie. Ale na razie nic nie znalazłam. Ogarnęłam pokój córki w nadziei na znalezienie nielegalnych latryn. Doopa.
Wszystkie małe dostają Espumisan i Duphalak. Wszystkie są na kroplówkach z Duphalaytem. Wszystkie kuje się antybiotykiem, Wszystkie karmi się strzykawką. Ranek to koszmar psychiczny i legislacyjny :roll: TŻ wyszedł trzaskając drzwiami, ja łykałam łzy. Trudno kuć małe ciałka i tłumaczyć,że to dla ich dobra.

U weta u Mimi okazało ,że jest zatkana. Była lewatywa.Temperatura nie wyższa ciągle niż 37,4.
Pozwoliłam im na deczko zmienić okolicę po południu (wsadziłam do innego pokoju) licząc,że jak pochodzą to jakoś się ogarną. Mimi nawet łapy z własnej inicjatywy nie ruszyła. Gruby Klon ledwo łaził. Tylko Mała i Mikuś na machane przed nosem piórko zareagowali. O tyle dobrego,że wymasowany brzuś Mimusi został bo małą zajęła sie oglądaniem rodzeństwa. Po wsadzeniu czopa w pupę a kota w betonit dziecko wycisnęło wreszcie coś suchego co trudno nazwać kupalem. Wycisnęło i osłabło. Wszystkie osłabły szybko i teraz śpią.
Osłuchowo jest ok. Płucka, gardziołka...Ale od wczoraj bardzo nadżery się powiększyły.
Bo wczoraj też byliśmy.
Lista obecności podpisana.

Arcanie dziękuję za wpłatę. Bardzo wielkie :1luvu:
Zatrzymam ją dla Tami na weta. Jedziemy w przyszłym tygodniu.
Choć nie wydać trudno nam będzie :oops: bo nam się lipiec budżetowo rozjechał. Prawie jak u Pana Ministra od Finansów :roll:

I tak wolny dzień mi minął na masowaniu, podawniu leków, podawaniu żarcia, wściekaniu się na nie, potem na siebie za wściekanie na nie i na inen koty ...Śniadanie spożyłam o 15... Miałam poleżeć, nóżki wyciągnąć :mrgreen: filmy pozerkać...Miało być tak pinknie.
Zaraz wieczorna jazda mnie czeka tylkoTZ musi nadejść. Ktoś musi zdechlaki zniewolić.
Kciuki trzymać proszę.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lip 20, 2013 17:55 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Zajrzałam na pocztę a tam taki :surprise: bonusik.
z maila
"Ania" <business.news@horoscopofree.com>

Teraz szperam w pamięci załadowanej informacjami mało przydatnymi kiedy to ja byłam na kolacji :roll:
Jak TZ dorwę to mu tej kolacji nie odpuszczę :mrgreen: .
W każdy czwartek i wtorek zatrudnię Rutkowskiego by menu wyśledził :mrgreen:

Dzieci się nudzom...

Cześć Joanna,

Wiem, że być może mnie nie kojarzysz, ale na pewno już się spotkałyśmy.
To Ty byłaś z tym przystojnym facetem na kolacji ostatnio.

Nie chcę plotkować, ale uważam, że każda z nas zasługuje na szczerość i sprawiedliwość.
Widuję Twojego faceta z jeszcze jedną dziewczyną na tych kolacyjkach. Często w czwartki i wtorki.
Może lepiej upewnij się gdzie teraz jest, nie pozwól się oszukiwać!

Sprawdź tutaj gdzie on teraz jest!

Mam nadzieję, że się mylę.

Ania

Ciekawe co by mi sie zamkło, zapłaciło i takie tam zrobiło jakbym na maila zerkła by pełna oburzenia swoje zdanie powiedzieć.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lip 20, 2013 20:06 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Asia wciąż zaciskam :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob lip 20, 2013 21:55 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Asiu, myślę ciepło, choć mało piszę. O tej kolacji to chyba było dla podniesienia napięcia, a ono i tak wysoko.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 20, 2013 22:29 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

cały czas za maluchy i Tamunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob lip 20, 2013 22:34 Re: OTW9-Żuk(*)...futer ci u nas dostatek ... :( f.59,64,65,

Wieczorne kciuki za cała gromadke oby jutro było lepiej niż dzisiaj :ok: :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]