Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 17, 2013 12:00 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Hanelko :1luvu: gratuluję, niech zdrowo rośnie na pociechę rodzince :ok:

Śliczna niulka :lol:

No jak Ty teraz się czujesz, to nawet nie próbuję sobie wyobrazić :lol: :ryk:

Trzymaj się Babciu :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Śro lip 17, 2013 14:41 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Gratulacje, hanelko! :piwa:
Śliczna, mała dziewuszka, niech się zdrowiutko chowa! :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pt lip 19, 2013 7:09 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Witam wszystkich dawno niewidzianych podczytywaczy :1luvu:
Malutka będzie miała na imię Mia. Kaja się śmieje, że obie babcie powinny być zadowolone, bo to już prawie, jak miau... Druga babcia też jest kociarą. Forumową. Ale to dzieci nas poznały, nie odwrotnie. Wiewiórę zawdzięczam poniekąd drugiej babci... ;)
Czuję się jak... jak młoda babcia - szok, szczęście, totalne zakręcenie i radość, że wkrótce zobaczę...

I prawie histeria, bo futra coś czują... futra coś knują. Na razie popsuł się Bodzio. Ktoś puszcza w skrytości pawie ze śliny w kolorze rabarbaru... Antosia prawie nic nie, zrobiła się jeszcze bardziej płochliwa...
Matyldy oczka wyglądają fatalnie, ma aż zacieki na pyszczku. Nic nie pomaga...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt lip 19, 2013 7:46 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Prawie nic nie piszę... W zasadzie nic nie piszę o dzikach, które ogarniam w tak zwanych okolicach.
Zaczajam się ostatnio na młodą kocią mamę z maluchem, ale cwani są...
Złapał się duży bury kocur... i takie tam. Zwykła codzienność.
Trzy dni temu dostałam cynk, że na parkingu za sklepem koczuje jakiś kotek i że podchodzi do ludzi. Poszłam. Dwie artystystki stały nad nim na przyparkingowym trawniku. Obok stał transporter. Artystki miały w łapach papierosy. Jedna z nich pochyliła się nad kotkiem, złapała za kark i... kotek podniesiony za kark wyszarpał się i zwiał. Drugiej rączki do podtrzymania zabrakło. Była zajęta papierosikiem... :evil:
Nastawiłam łapkę. Wszedł bez walki. Dał się zanieść do lecznicy bez protestów. Wyciągał łapki i bawił się moimi rękami. Okazało się, że to koteczka. Słodka, miziasta, przytulasta. Podobna do Piotrusia. Jest już wysterylizowana. W lecznicy zgodzili się potrzymać ją trochę. Panie, które się zastanawiały nad przygarnięciem jej, rozmyśliły się. Oczywiście.
Błagam o dt/ds dla niej!!!!
Nie mogę jej zabrać do siebie. I nie chodzi już o zbliżający się wyjazd. Po prostu JUŻ NIC WIĘCEJ NIE MOGĘ :crying: :crying: :crying:
Zupełnie sama, bez pracy, z czterocyfrowym długiem w lecznicy, piętnastoma kotami i psem. Nie dam już rady. Ogarnia mnie rozpacz...
Bardzo rzadko o coś proszę, bo nie mam prawa nikogo ubierać w moje problemy, których jestem autorką.
Teraz błagam... Niech ktoś da szansę tej kici... Jest młoda, ma około roku
Obrazek

hanelka

Post » Pt lip 19, 2013 7:51 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

PILNIE pomoc potrzebna!!!
PILNIE!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lip 19, 2013 8:00 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

:!: :!: :!: :!:
a jak wygląda Piotruś :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lip 19, 2013 8:07 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

Jest białobury.
Zdjęcie w drugim poście i na 12 stronie np. Napisałam, że podobna - czyli też białobura.
Obrazek

hanelka

Post » Pt lip 19, 2013 8:07 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

iwona66 pisze::!: :!: :!: :!:
a jak wygląda Piotruś :mrgreen:

Oryginalnie czyli zwyczajnie. :wink:

Piotruś

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 19, 2013 9:30 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

O, żesz... Zupełnie nie mam pomysłu na kotkę :cry:
Zrób banerek - podłączymy, znaczy podłączę. Do luftu z taką pomocą, ale nic innego nie umiem :placz:

A druga babcia się ujawni może?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lip 19, 2013 9:38 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

Aniu, Ty masz faktycznie troszku za dużo, trzeba kombinować coś... :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt lip 19, 2013 11:04 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

hanelko, załóż koteczce osobny wątek :!:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 19, 2013 11:10 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

Wiem, że to co zaproponuję nie uratuje sytuacji, ale...

Za zgodą domowników możemy dać kici tymczas z tym, że:
- dotychczas był u nas tylko Moherek na tymczasie - wyrósł z dzikuna na super fajną kicię :wink:
- dom jest wychodzący niestety,
- towarzystwo jest psio - kocie,

na koniec zostawiłam najważniejsze - kicia musiałaby mieć sponsora niestety :oops:

Nie będę wchodziła w szczegóły, ale różnie w życiu się układa i tak wyszło, że nie możemy pozwolić sobie na utrzymanie jeszcze jednego zwierzaczka... Karma, żwirek i ewentualne leczenie wymagałoby sponsoringu :oops:
My ze swojej strony możemy dać kici dom, opiekę, tymczasową rodzinkę i pomoc w znalezieniu swojego miejsca...

Na takiej zasadzie mieszka u nas Misia, która jest cukrzykiem i ma sponsorowaną dożywotnio insulinę przez Alinkę z dogomanii, która ją uratowała :1luvu:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt lip 19, 2013 11:15 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

No to zawsze jest jakaś opcja :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lip 19, 2013 11:29 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

To jest duża opcja :ok: [zakładając, że opcja moze być duża :mrgreen: ] :ok:
Przecież proszącego się o człowieka kotka nie wystawi się na ulicę, a tu proszę DT!!
To faktycznie, jak mówi Broszka - wątek i banerek z prośbą o kasę?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lip 19, 2013 12:47 Re: Kardamon i przyjaciele - błagam o dt/ds dla kotki

:!:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]