12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 17, 2013 17:04 Re: 12 łap i 4 kopyta: „A wczora z wieczora…”

solarie pisze:Jakbym czytała o sobie, nawet wiek się zgadza. :wink: Także doskonale rozumiem Twoje frustracje, bo u mnie też tylko mama pogodzona z faktem, bo dwoje wnucząt od mojej siostry już "dostała". :mrgreen:

z naszej dwójki rodzeństwa to ja jestem ta starsza, ale młodszy brat ma i rękę do dzieci, i lgną do niego, i zaczyna dzieciak dorastać nie tylko fizycznie. u niego to kwestia czasu, zanim się dorobi, więc i tak mnie pieluchy nie ominą :roll: :wink:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro lip 17, 2013 19:41 Re: 12 łap i 4 kopyta: jutro do wetki :/

Wizyta była zaplanowana na okolice 25 lipca (comiesięczny zastrzyk przeciwzapalno-przeciwbólowy dla Starego i przy okazji doszczepienie Newy), ale idziemy jutro, bo mu się w pyszczysku jakiś stan zapalny zalągł :/ Zachowuje się normalnie, gdybym mu nie obcierała zaślinionego dzioba (z powodu guza trochę się rozdziawia, od tego mu się jęzor wysuwa, no i ślini się poczwara), to pewnie nawet bym nie zauważyła.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro lip 17, 2013 20:05 Re: 12 łap i 4 kopyta: jutro do wetki :/

Kciuki dla Starego :ok:

wiolka06

Od: Nie paź 10, 2010 19:08

Post » Śro lip 17, 2013 20:54 Re: 12 łap i 4 kopyta: jutro do wetki :/

Tak po całości nie wygląda, jakby czuł się bardzo źle, ba nawet dziś jadł (i suche, i mokre), dawał sobie dziób ocierać itp. Dobrze, że przy kolejnym ocieraniu szerzej się rozdziawił, bo lepiej polecieć z tym do lekarza, póki mu jeszcze mało dokucza. Nasza wetka tu w pobliżu przyjmuje od 16:00 do 19:00, więc skoro teraz Stary czuje się dobrze, to powinien bez tragedii do jutrzejszego popołudnia wytrzymać. Mam nadzieję, że wystarczy jakaś maść i ten zastrzyk.

floxanna

Post » Śro lip 17, 2013 21:21 Re: 12 łap i 4 kopyta: jutro do wetki :/

Łooooo ile tu dziecionielubnych ;) To ja na przeciwwagę :twisted:
Uwielbiam, zwłaszcza małe - są szczere, dobre (jeszcze)...wiem bo pracuję z takimi :D Swoich mam dwoje, dorosłych już. Fajne są, choć mieszkają za daleko :roll: Mogłabym mieć z ośmioro, ale rozsądek i finanse nie pozwoliły... A moim niespełnionym marzeniem było założenie rodzinnego domu dziecka - niestety TŻ się do pomysłu nie zapalił.... :?
Co nie przeszkadza mi kochać koty, a nawet pomaga, bo syndrom pustego gniazda złagodził jakoś.... :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lip 18, 2013 13:34 Re: 12 łap i 4 kopyta: mrówki, skrzydła, języki i oczy

Wczoraj mieliśmy zmasowany atak wyrojonych mrówczych młodych królowych.

Starego uskrzydliło:

Obrazek

Newa polowała na te mrówencje, Młoda zaś chciała się do niej przyłączyć, jednak się wycofała, gdy Młoda na nią spojrzała:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu zaś, jak w piosence kabaretu OT.TO „Dziewczyna jogina”:

Oko za oko,
ucho za ucho,
głowa za piętę,
pięta za łokieć,
łokieć za ramię,
ramię za nogę,
noga za kolano…

A język lata,
wciąż lata jak łopata…
Lata, lata wszędzie
i ten język zaraz wpadnie w moje ręce…

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie jestem żadnym „truchełkiem kotecka”! Jak mówię, że mi tak wygodnie, to mi wygodnie!

Obrazek

I jeszcze piękne zamyślone oko Młodej:

Obrazek

floxanna

Post » Czw lip 18, 2013 15:55 Re: 12 łap i 4 kopyta: mrówki, skrzydła, języki i oczy

[quote="floxanna"]

(...)

Obrazek

(...)
]/quote]

Ona najwyraźniej pokazuje język całemu światu !
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw lip 18, 2013 16:00 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

Ekstraordynaryjnie przyjemna aura, nieprawdaż, milordzie?

Zaiste, moja droga, zaiste.

Obrazek

Pardon, czy mogę się do państwa przysiąść?

Ależ oczywiście, proszę spocząć.

Obrazek

Ekhm, państwo podziwiają widoki, a ja tu mam widok na glazurę i mydło w płynie…

Obrazek

Cóż za niedopatrzenie, proszę wybaczyć! Panienko, proszę ustąpić starszej koleżance.

Oczywiście, milordzie.

Obrazek

Proszę, niech pani usiądzie na moim miejscu.

Dziękuję, młoda damo.

Obrazek

Teraz to „młoda damo”, a jeszcze przedwczoraj „bezczelna gówniaro”, pff…

Obrazek

Ha, chyba poczuła się pani nieco skonfundowana?

Obrazek

Błądzić jest rzeczą ludzką, lecz i kotom się przydarza.

Obrazek

Niechże już pani siada i się tak nie ekscytuje.

Obrazek

Ekstraordynaryjnie przyjemna aura, nieprawdaż, milordzie?

Och, mogłaby się pani wykazać większą inwencją! Jednakowoż zaiste piękny dzień dzisiaj mamy…

Obrazek

PS: Milord i panienka odbyli wizytę u wetki. Milord dostał swój stały zastrzyk pb.-pz. i 72-godzinny antybiotyk na stan zapalny (stan zapalny + smrodek to ponoć efekt rozpadu guza, trzeba nadal pilnować samopoczucia kota i w razie pogorszenia reagować). Panienka i jej książeczka zdrowia zostały obejrzane i pochwalone. A identyczne zniekształcenie mostka ma norweżka naszej pani kowalowej (wrodzone).

floxanna

Post » Czw lip 18, 2013 20:51 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

Łoj jakie cudne dialogi, że o fotkach nie wspomnę..... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw lip 18, 2013 21:02 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

shira3 pisze:Łoj jakie cudne dialogi, że o fotkach nie wspomnę..... :mrgreen:

A cała scenka obyła się bez syków i warczenia :) Stąd te do przesady kulturalne dialogi, bo to naprawdę wyglądało, jakby Newa uprzejmie odstąpiła miejsce Młodej :D

Newa u wetki wzięta na ręce: ragdoll :D Czy ja ją trzymałam przytuloną, czy dr Monika ją oglądała — całkowity bezruch i prawie bezwład (ale nie taki na zasadzie „jestem przerażona, umarłam, nie ma mnie”, tylko raczej „nieszczególnie mi się tu podoba, im bardziej im ułatwię sprawę, tym szybciej się odczepią”).

I z kronikarskiego obowiązku — waga kotów:

Stary ok. 4,5 kg
Młoda ok. 3,8 kg
Newa ok. 2,2 kg
Ostatnio edytowano Czw lip 18, 2013 21:03 przez floxanna, łącznie edytowano 1 raz

floxanna

Post » Czw lip 18, 2013 21:03 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

Może one się przez cały czas zastanawiają, kto zeżarł te lody z pudełka :twisted: :mrgreen:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw lip 18, 2013 21:09 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

Axa76 pisze:Może one się przez cały czas zastanawiają, kto zeżarł te lody z pudełka :twisted: :mrgreen:

Zastanawiać to się może Newa, starszyzna wie :wink:

floxanna

Post » Czw lip 18, 2013 21:21 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

Stary ok. 4,5 kg
Młoda ok. 3,8 kg
Newa ok. 2,2 kg

8O Padłam
Czy ty wiesz, że twoje trzy razem ważą dokładnie tyle co mój jeden (żeby nie było - dachówka) 8O

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Czw lip 18, 2013 21:53 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

kfiatek 1983 pisze:

Stary ok. 4,5 kg
Młoda ok. 3,8 kg
Newa ok. 2,2 kg

8O Padłam
Czy ty wiesz, że twoje trzy razem ważą dokładnie tyle co mój jeden (żeby nie było - dachówka) 8O

Zaręczam, że głodem ich nie morzę, co chyba po zdjęciach widać ;) Moje koty jakoś szczególnie wielkie nie są. Stary kiedyś ważył trochę więcej, bo był i bardziej umięśniony, i odrobinę grubszy (w najmocniejszym momencie podbijał w okolice 6 kg), teraz to już starszy pan, który na szczęście rezygnując z większej aktywności, przystopował trochę z jedzeniem, więc stracił i trochę mięśni, i tłuszczu. Młoda to kobita, niezbyt duża, ale nabita (zdecydowanie nie delikatniaczek), muskularna. No a Newcia dopiero rośnie :)

Za to Chimera waży ok. 600 kg :D

Pokaż tego swojego Schwarzeneggera ;)

floxanna

Post » Pt lip 19, 2013 0:10 Re: 12 łap i 4 kopyta: krótki komiks o kulturalnej konwersac

Newcia nawet na fotkach wyglada na kruszynke, ale co do reszty to sie zdziwiłam, bo na duze koty wyglądają.
U nas
Gucio - ok 6,5 kg , chudy totalnie, miednica wystaje , to kot , który składa się z głowy i łap
Misia - schudła ostatnio - ok 6 kg, w tym jakieś 40% skóry i futra
Pietruszka - no jak na pietruszkę przystało , to chyba nawet 4 nie ma :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

[poprzednia][następna]