S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 18, 2013 7:12 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny, Mała już pisała - dziś między 15...-17.. ma przyjśc Pani po Smarcika. Od paru tygodni dopytuje sie o niego na FB. Pani ma na imie Joanna - rozmwiałam z nią przez tel. ale wiecie.... Przetrzepcie do siódmego pokolenia wstecz....

Melduję, iż mnie dzis nie bedzie - musze gnac do domu do mojego małego, dac lekarstwa i karmic! kurcze bo wmusic mu 5 ml conva to cud - a przedtem jadał 50 ml! Strasznie zjadliwy wirus - jakas kompilacja i herpes i kalici :? Ma zajete płuca,nos, jame ustna i wywalone, opuchnięte gałki oczne :cry: Jak to samo krąży w Schronie to bedzie pogrom.

Mała pisze:
KK to i tak nic groźnego
, ale kurcze jestem w szoku, jak praktycznie w ciagu 36 godzin od pierwszych objawów wirus się rozwinął. Mimo już wdrożonego leczenia....
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw lip 18, 2013 9:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

U maluchów to niestety szybko idzie, w jednej chwili zdrowe a w drugiej chory na maksa. :(

Ja się jakiś czas temu zaoferowałam, że kupie jakieś witaminy dla kotów w schronie, tylko ktoś miał mi linka przysłać co mam konkretnie kupić :evil: (nie będę głośno wymieniała kto :mrgreen: ) ale cicho to napiszę - tangerine dawaj linka :mrgreen:

Ja jeszcze do końca miesiąca mam angielski w czwartki po południu, ale w sierpniu chyba nie będziemy się już zapisywać raczej. No i w sobotę jak na razie mi się zapowiedziała koleżanka z Rzeszowa w odwiedziny. Jak tak dalej pójdzie (od naszego grilla co weekend) to wreszcie alkoholiczką zostanę, bo co sobotę jak nie zaproszenie na urodziny to gości mam w chałupie :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 18, 2013 9:53 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kurcze dziewczyny to mnie wystarszylyscie,nie chce zeby moj Nurek zachorował :(

Kamakolo - zdrówka dla maluszka Twojego!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw lip 18, 2013 12:14 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Witaminy już zamówiłam. mam nadzieję, że szybko przyślą :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lip 18, 2013 12:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

postaram się być dziś na 16stą, jestem mega padnięta
lato to okropna harówka w pracy :( :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw lip 18, 2013 18:07 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

.....a dziś w schronisku.....

Domek znalazl Smarcik tak jak nas uprzeďzono. Kciuki za małego, czekał trochę na domek :ok:

Poza tym więcej adopcji nie miało miejsca.
Nie było nas dziś za wiele ale daliśmy radę :wink:
I za to kilka nowych kotów
-mała popielata dziewczynka z ogródków
-dorosła młoda burasia ok 1,5 roku
-przyszły też trzy brzdące znalezione przez jednego z naszych u siebie na podwórku w kartonie na śmietniku.. bierze je do siebie na tymczas :ok: za małe na schron :(

Kilka zdjęć jak dotrę do domu i ogarnę co trzeba :ok:

Zafrina i Terencja na drugiej kociarni. Terencja mruczy, ociera się o ludzia, jest otwarta ale syczy na inne koty.Zafrina bardziej nerwowa, daje się głaskać ale trzeba uważać bo potrafi pokazać pazura. Nie lubi innych kotów, kolejna domatorka :roll:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lip 18, 2013 19:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dzięki Wam za dzisiejsze zastępstwo

fajnie ,że Smarcik w końcu w domku :ok:
dom znalazła też czarna kotka 143/13- Mana?-nie pamietam imienia
fajny dom :ok:

chore maleństwo o który pisałam [i] :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lip 18, 2013 19:12 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Malentas [*]

Na kociarni dzis Killer sie pobił z Melkorem.
Melkor ciagle ucieka na 1 kociarnie.
Herrerka dalej smutna :(
Kattania cudowna :1luvu:
i Killer tez :1luvu: jest taki wielki i mięciutki :)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Czw lip 18, 2013 20:26 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ach tak Mała zapomniałam 143/13 Mada ta czarna piękności :ok: :ok:

Madleine fajnie, że przyszłaś dziś :1luvu:
Wiesz, pozwoliłam sobie ogłosić, że Nurek ma dt u dobrej duszyczki :oops:
i ukazać od zdolniachy Charm demotywator Nurusia właśnie :kotek: :P

:arrow: Obrazek Obrazek
ta nowa srebrzysta co mówiłam..

:arrow: tej drugiej burasi nie mam zdjęcia już :|

-----------------------------------------------

kilka zdjęć klatkowców:

Obrazek
Szpilka 276/13

Obrazek
Ita 229/13

Obrazek
Psota - 210/13 - lepsze zdjęcie :wink:

Obrazek
syjamek.. Miley 261/13

Obrazek
244/13

-------------------------
kilka z kociarni:

Obrazek
Rita :)

Obrazek
Zafrina :P

Obrazek
Terencja :P

Obrazek
król kociarni Melkor 8)

linczek do albumiku ----------------> https://picasaweb.google.com/1046591255 ... directlink
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lip 18, 2013 20:33 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania piękne zdjęcia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zazdroszczę talentu :-)
Ja tez sie cieszę,że mogłam dziś być choć tylko na kociarni,ale powygrzewaliśmy się z kociastymi na słoneczku :lol:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Pt lip 19, 2013 16:07 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Piękne zdjęcia,
Nowa srebrzysta kicia jest boska :1luvu: :1luvu: :1luvu:

kaja_357

Od: Pon cze 10, 2013 8:05

Post » Pt lip 19, 2013 17:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

nie wszyscy tam zaglądają na bieżąco, więc kopiuję z wątku dotyczącego WL

halbina pisze:Kopiuję komunikat zamieszczony na FB:

UWAGA!!! Do wszystkich osób z całej Polski zajmujących się adopcjami kotów !!!
W związku z zakończeniem sprawy Wojciecha L. mordercy kotów do każdego TOZ ,Stowarzyszenia lub osoby zajmującej się adopcją kotów zostanie wysłane pismo przez policję z II Komisariatu w Zabrzu ,ul: Trocera 36 ,woj.śląskie, by ta osoba przeprowadziła kontrolę w papierach adopcyjnych .Chodzi o wyszukanie przez Was poszczególnych nazwisk osób, które adoptowały od Was koty i są również zamieszane w sprawie zabijania .Następnie otrzymane i wypełnione pismo, proszę wysłać na mail policjanta, zajmującego się tą sprawą .Numer maila będzie podany w piśmie który dana osoba ,Toz bądź Stowarzyszenie otrzyma.
Dlatego proszę w imieniu policji by każda osoba zajmująca się adopcją kotów podała na adres mailowy: zabojcakotow-2013@wp.pl
1.Imię ,nazwisko, nazwę TOZ ,nazwę Stowarzyszenia.
2.Adres mail .
3.Telefon.
Otrzymany policyjny druk proszę przeanalizować ,wypełnić i wysłać, również mailem na podany w dokumencie adres policji w Zabrzu.Każdy ma czas do 30. 07. 2013 r.
Po policyjnej analizie wszystkich pism sprawa zostanie zakończona.Proszę poinformować o tym różne fora internetowe, by osoby zajmujące się adopcjami mogły się z tą informacją zapoznać .Dziękujemy za każdą pomoc.

edit: dopisek filomen
Filomen pisze:małe sprostowanie - policja poprosiła mnie i Asię o zebranie danych dotyczących schronisk, fundacji i stowarzyszeń, które mogły wydać koty podejrzanym osobom.
uprzejmie proszę o przesłanie do mnie również takiej listy pod adres info.nadzieja@gmail.com

a sprawa nie zostanie szybko zakończona, na to nie ma co liczyć, bo ciągle pojawiają się nowe wątki. Nie wiem skąd takie informacje o jej zakończeniu.

jutro będę z aparatem :)
Ostatnio edytowano Pt lip 19, 2013 20:05 przez charm, łącznie edytowano 1 raz

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lip 19, 2013 17:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

piękne fotki :)

...a w schronisku..
ech, nie mam dobrych wiesci, wszystkie koty dopada ten wredny kk
Kamakolowe brudaski od nowa totalnie zasmarkane
Nawet Jurko, choś szczepiony dziś mi się juz nie podobał
Boję sie ,że te wszystkie za małe małe nam odejdą

Okropnie duzo pracy jest teraz na izolatce, nie miałam czasu dzis nawet zajrzeć na kociarnię

no i normalka sezonowa, nowe koty
wpisze tu tez te z wczoraj

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dzika kotka-277/13
od 17 07 w schr
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka Szpilka- 276/13
od 17 o7 w schr
tricat 19 07
1 rok, kuwetowa, niewychodzaca
oddana bo ciąża :(

Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
srebrna - 278/13
od 18 07 w schr
tricat 19 07
ok 2-3 mies
:arrow: Obrazek Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
bura-279/13
od 18 07 w schr
tricat 19 07
ok 1 rok
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kotka- 280/13
od 19 07 w schr
ma uszkodzone jedno oczko
ok 3 mies
Obrazek

charm- fajnie ,że bedziesz, mnie nie ma praca
bardzo nas mało jutro będzie

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lip 19, 2013 19:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ech, nie mam dobrych wiesci, wszystkie koty dopada ten wredny kk
Kamakolowe brudaski od nowa totalnie zasmarkane
Nawet Jurko, choś szczepiony dziś mi się juz nie podobał
Boję sie ,że te wszystkie za małe małe nam odejdą

No nie chciałabym być złym prorokiem, ale ten kk, co teraz panuje to strasznie wredne świństwo. Wszystkie te maleństwa musiałyby trafic na tymczas, bo inaczej.... same wiecie.... ja z moim walczę od poniedziałku, ma indywidualną całodobową opiekę - a ciagle nie wiem jak będzie. Codziennie weterynarz, kroplówki, nowe leki - wczoraj juz był wózalboprzewóz. To coś to jakby mutacja kalici z herpesem i jeszcze chlamydia do tego :? Ciekawostka - drugi zdrowy. Całkowicie.
Maleństwa nie dajcie się! Plisss moja kamakolowa obecnie trójeczko, trzymajcie się. I cudny Jurko - może ktoś weźmie cudaka do domu?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lip 19, 2013 19:52 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zdrówka dla malentasów..! Rzeczywiscie by sie tymczas dla nich przydał :( !!

Ja sie zastanawiam jak to jutro zrobic,chyba na urodziny marcinka musze zabrać nurka ze sobą bo nas caly dzien nie będzie do pozna.Je już ładnie mokre,ale nie chce zeby był głodny.Co myslicie??
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

[poprzednia][następna]