Koty z oś. B, TYCHY 54 wysterylizowane!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 15, 2013 18:23 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Widziałam go w czwartek, ale nie zauważyłam, żeby źle wyglądał. Dzisiaj go nie było, gdy zostawiałam karmę (zawsze czekał!). Zajrzałam na Batorego ponownie po godzinie i również nic. :|

Nowy domek Urwisa - marzenie! Byłam pod wrażeniem opiekunów, rezydentki i otoczenia. :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto lip 16, 2013 7:07 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Ja jestem codziennie po pracy u p. Wandy u kotów - nie mam kiedy teraz podejść na Batorego, a jutro wyjeżdżam na kilka dni :(
Jeżeli ten kociak ma biegunkę, to sam z tego nie wyjdzie :(
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lip 17, 2013 7:55 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Wczoraj złapałam biało-czarnego kocura na podwórku p. Wandy, to brat tego co miał FIPa, boję się, żeby ten nie miał tego samego, ale w końcu też kiedyś go trzeba wykastrować, obsikuje tam wszystko, a od 2 tygodni pcha mi się jako pierwszy do klatki. Nawet nie chciałam go łapać, ale nie chciał wyjść z tej klatki, bo jeszcze ją walerianą polałam.

Dzisiaj po południu wyjeżdżam i będę dopiero we wtorek. Na Batorego w weekend koty nie mają obstawy jedzeniowej, może ktoś podejdzie w sobotę albo w niedzielę.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lip 17, 2013 8:50 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

kaja555 pisze: Na Batorego w weekend koty nie mają obstawy jedzeniowej, może ktoś podejdzie w sobotę albo w niedzielę.

Jak będę to pójdę, ale nie mogę obiecać na razie. Karmę jakby co mam.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro lip 17, 2013 21:02 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Agulas74 pisze:
kaja555 pisze: Na Batorego w weekend koty nie mają obstawy jedzeniowej, może ktoś podejdzie w sobotę albo w niedzielę.

Jak będę to pójdę, ale nie mogę obiecać na razie. Karmę jakby co mam.

W weekend nie ma mnie na śląsku, nie dam rady :(
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw lip 18, 2013 10:41 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

kaja555 pisze:Dzisiaj po południu wyjeżdżam i będę dopiero we wtorek. Na Batorego w weekend koty nie mają obstawy jedzeniowej, może ktoś podejdzie w sobotę albo w niedzielę.

Jestem na miejscu, podjadę. :ok:

Betaka

Post » Czw lip 18, 2013 11:03 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Noo, to dobrze... Bo mnie może nie być...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie lip 21, 2013 10:34 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Dzisiaj rano na Batorego pustki, ale to nie jest normalna godzina karmienia.
Natomiast w czwartek pod śmietnikiem stała ekipa - Zezol i czarny. Zezol zmniejsza dystans, a czarny dał się wygłaskać 8O Mam nadzieję, ze ta ufność go nie zgubi... Na murku tylko biało-czarny.
Z wpisów wynika, że po raz ostatni czarny kociak był widziany przez Kaję 14 lipca, jestem pełna złych obaw...

Betaka

Post » Pon lip 22, 2013 8:49 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

ja niestety małe koty widziałam tylko raz chyba i to dawno, dawno temu. W piatek widziałam czarno-białą kotkę i rudego w okolicy śmietnika. Nie wystraszył się nawet mojego psa i sobie odpoczywał w najlepsze...

Czy ktoś mógłby się ze mną zamienić na 1 karmienie? Nie będzie mnie w tygodniu 31 (29-04.08). Jeśli komuś udałoby się podejsć to potem mogę wziac jakiś dodatkowy dyżur w tygodniu 32.

neska25

Od: Wto sty 18, 2011 9:11

Post » Czw lip 25, 2013 10:20 Re: Koty z oś. B, TYCHY 43 wysterylizowane!

Ja na razie codziennie siedzę u p. Wandy, we wtorek złapałam kotkę trikolorkę z urwanym ogonem na sterylkę. Zostały tam jeszcze 2 kotki do sterylizacji i bury kocur na podwórku. Był jeszcze taki czarny wyłysiały, ale nie widziałam go ostatnio, nie wiem czy żyje.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pt lip 26, 2013 8:03 Re: Koty z oś. B, TYCHY 45 wysterylizowanych!

Na murku jakiś geniusz zostawił puszkę po konserwie, szczęśliwie wystarczająco szeroką, że się żaden kot nie zaklinował.
Pod śmietnikiem jedynie czarny poza tym pustki.

Neska - podejdę za Ciebie, środa 31-go, tak?

Betaka

Post » Pt lip 26, 2013 9:20 Re: Koty z oś. B, TYCHY 45 wysterylizowanych!

Ja mam dyżury w piątki - ale wychodzi na to, że urlop mi nie wypali więc zastępstwo nie będzie raczej potrzebne. Dam w razie czego jeszcze znać a póki co dziękuję za pomoc :) :)

neska25

Post » Pon lip 29, 2013 10:55 Re: Koty z oś. B, TYCHY 45 wysterylizowanych!

zapomniałam napisać po piątkowym karmieniu. Kotów nie zastałam ale chyba jest im po prostu za ciepło. Karmę wsypałam zamiast standardowo pod smietnikiem to do pojemnika który stał na murku między podwórkiem obok śmietnika a sąsiadującym domem (lekko schowane pod żywopłotem). Tam własnie znajdowały się ostatnio miski na jedzienie i picie. Może ktoś tam postawił, zeby pies nie wyjadał? Koty mają tam swobodny dostęp.

Jeśli ktos miałby wolną miseczkę to można też dać standardowo pod śmietnik. Jak nie to ja wezmę od siebie coś i zaniosę w piątek.

neska25

Post » Pon lip 29, 2013 11:26 Re: Koty z oś. B, TYCHY 45 wysterylizowanych!

ja w sobotę też dałam tam w żywopłocie koło śmietnika, bo faktycznie ten spaniel tam nie wlezie

widziałam tylko jednego czarnego wysterylizowanego na murku, ale tak to nigdzie ani pół kota
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto lip 30, 2013 12:43 Re: Koty z oś. B, TYCHY 45 wysterylizowanych!

neska25 pisze:Karmę wsypałam zamiast standardowo pod smietnikiem to do pojemnika który stał na murku między podwórkiem obok śmietnika a sąsiadującym domem (lekko schowane pod żywopłotem). Tam własnie znajdowały się ostatnio miski na jedzienie i picie. Może ktoś tam postawił, zeby pies nie wyjadał? Koty mają tam swobodny dostęp.

Jeśli ktos miałby wolną miseczkę to można też dać standardowo pod śmietnik. Jak nie to ja wezmę od siebie coś i zaniosę w piątek.

Pod płotem to już od dawna karmicielka ustawia pojemniki. Niestety wszystko co ceramiczne dostaje nóg. Ktoś najwyraźniej zastawę kompletuje :twisted: Często, gdy przychodzę, to pod śmietnikiem czekają czarny i Zezol, ale nie chcą się wypowiedzieć, gdzie im paśnik lepiej pasuje :mrgreen:
Mam pytanie techniczne: czy pod płotem to dajecie od strony śmietnika, czy wchodzicie na to podwórko? Była przymknięta brama i furtka, więc nie weszłam.

Koło murka, w cieniu krzaka wylegiwał się biało-czarny. Wylazł i zabrał się za jedzenie, gdy tylko zniknęłam za zakrętem.

Betaka

[poprzednia][następna]