Pń:młodziutki domowy kocio na działkach - DT b.potrzebny! :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 16, 2013 8:06 Pń:młodziutki domowy kocio na działkach - DT b.potrzebny! :(

6 lipca na działkach gdzie dokarmiam koty pojawił się nowy gość.
Gośc okazał się młodziutkim kocurkiem, bardzo chudym i bardzo głodnym. Niestety jest też bardzo proludzki, widać, ze miał dom ... garnie się do człowieka, biegnie za każdym, zagaduje, a wzięty na ręce przytula z całych sil ... Niestety - bo na działkach od paru miesiecy trwa nagonka na mnie i koty :roll: Mam wg "działkowych dziadków" hodowlę (na stałe sa 4 wykastrowane kocury), każdy nowy kot jest jak dolanie oliwy do ognia :evil: Boję się, zeby nie skrzywdzili małego :(

Kocurek jest młody, może mieć wg mnie ok. 6 - 8 miesięcy (jest bardzo chudy, przez co ciężko ocenić wiek). Dałam mu robocze imię Figaro 8)
Wczoraj z nim troszkę posiedziałam, był przeszczęśliwy - jak się najadł, zaczął normalne zabawy kocięckie ;) Skoki na drzewa, biegi, zaczepianie listków :D
Kocio jest właściwie gotowy do adopcji - w przyszłym tygodniu chcę go zawieźć na kastrację.

Figaro :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy widać, jaki jest chudy? Skóra i kości :(
Obrazek

Obrazek

Bardzo BARDZO poszukiwany choć tymczas dla niego ...
Wiem, ze sprawa beznadziejna, bo sezon na kociaki i porzucone wakacyjne :( Byc moze Figo jest taką właśnie ofiarą wakacji :(

Co oferuję ze swojej strony - finansuję kastrację, zaczipuję kocurka, będzie odrobaczony i odpchlony. Nie zaszczepię go na razie - to kot "z domu", mógł być niedawno szczepiony.
Jeśli będzie takie życzenie zrobię testy na FeLV/FIV.
Dam 2 kg chrupek na początek.
Chciałabym tez napisać, ze zawiozę gdzie trzeba, ale nie wiem jak będzie - za chwilę czeka mnie szpital, nie wiem jak długo i co będzie potem ...

W piątek jadę do Cieszyna, gdyby zupełnym przypadkiem komuś z okolic trasy Poznań-Cieszyn Figo wpadł w oko, zawiozę.

Proszę o pomoc dla kocurka, każdy dzień na działkach jest dla niego bardzo dużym ryzykiem :(
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lip 16, 2013 8:29 Re:

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Biedaczysko... Kciuki za dom :ok: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Śro lip 17, 2013 17:14 Re: Pń:młodziutki domowy kocio na działkach - DT b.potrzebny

Przypomnę kocia - wczoraj się nie pojawił, mam nadzieję, ze gdzies w kąciku czekał na spokojną chwilę, żeby móc przyjść na kolację.

Już jest umówiony na kastrację, musi tylko się pokazać ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15