zaadoptuję kotka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 16, 2013 18:55 zaadoptuję kotka

Tak jak w temacie, chciałabym zaadoptować kota. Obecnie mam u siebie już 4 miesięcznego dachowca, a szukam jeszcze jednego, chciałabym jak najmłodszego. Jestem nowa na forum i w gąszczu tylu ogłoszeń nie mogę nić znaleźć, może ktoś chciałby mi pomóc?

PS. Poszukuję kotka z Wawy

nika1111

Od: Wto cze 25, 2013 12:03

Post » Wto lip 16, 2013 19:06 Re: zaadoptuję kotka

Może któryś z tych maluszków?
viewtopic.php?f=1&t=154138
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 16, 2013 19:07 Re: zaadoptuję kotka

nika1111 pisze:Tak jak w temacie, chciałabym zaadoptować kota. Obecnie mam u siebie już 4 miesięcznego dachowca, a szukam jeszcze jednego, chciałabym jak najmłodszego. Jestem nowa na forum i w gąszczu tylu ogłoszeń nie mogę nić znaleźć, może ktoś chciałby mi pomóc?

PS. Poszukuję kotka z Wawy

Szukasz kocurka czy kotki?

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Wto lip 16, 2013 19:10 Re: zaadoptuję kotka

obecnie mam kocura i sama nie wiem czy lepiej wziąć drugiego kocura czy kotkę ;/

nika1111

Post » Wto lip 16, 2013 19:15 Re: zaadoptuję kotka

a jeżeli chciałabyś śliczne czarno-białe, to w warszawie są maluszki z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=154304
odrobaczone i już zaszczepione :)
zostały dwa kocurki: prześliczny pingwinek i piękny czarno-biały
a poniżej ich zdjęcia:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 930b9f5e0a
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... e39833c798

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Wto lip 16, 2013 19:16 Re: zaadoptuję kotka

Z doswiadczenia wiem,że to nie ma znaczenia-wybieraj, jak serce dyktuje-zawsze to jakas bieda w potrzebie znajdzie dom!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 16, 2013 19:19 Re: zaadoptuję kotka

nika1111 pisze:obecnie mam kocura i sama nie wiem czy lepiej wziąć drugiego kocura czy kotkę ;/

co człowiek, to opinia :)
spójrz na polecane watki i po prostu który kot wpadnie ci w oko, tego bierz :wink: i nie patrz, czy kot czy kotka

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Wto lip 16, 2013 19:21 Re: zaadoptuję kotka

Kurcze, obecnie mam całego czarnego z białym krawatem, więc skłaniałabym się do czegoś bardziej kolorowego chyba :) Albo kotka którego, tak jak mojego obecnego pokocham od pierwszego wejrzenia :)

nika1111

Post » Wto lip 16, 2013 19:25 Re: zaadoptuję kotka

Mam rozumiec,ze poddasz je ciachaniu???

Czarna puma

Post » Wto lip 16, 2013 19:27 Re: zaadoptuję kotka

Ciachaniu? Jeśli masz na myśli wykastrowanie to oczywiście że tak, obecnie tylko czekam aż mój skończy pół roku, bo teraz podobno jest za młody na wykastrowanie, tak powiedział mi wet.

nika1111

Post » Wto lip 16, 2013 19:32 Re: zaadoptuję kotka

Ja też mam do oddania trzy kotki - Warszawa a to link do słodziaków.
viewtopic.php?f=1&t=154694&start=30
zdjęcia były zrobione jak miały cztery tygodnie teraz mają 9 :D

alicja3140

Od: Czw cze 20, 2013 8:54

Post » Wto lip 16, 2013 19:35 Re: zaadoptuję kotka

nika1111 pisze:Ciachaniu? Jeśli masz na myśli wykastrowanie to oczywiście że tak, obecnie tylko czekam aż mój skończy pół roku, bo teraz podobno jest za młody na wykastrowanie, tak powiedział mi wet.

To chyba zalezy jak madry jest weterynarz,bo juz dowiedzialam sie z tego forum,ze sa tacy ktorzy ciachaja juz 3 miesieczne kociaki:/

Czarna puma

Post » Wto lip 16, 2013 19:38 Re: zaadoptuję kotka

ale to co? to 3 msc za wcześnie czy 6 msc za późno? bo nie wiem jak to rozumieć. Nie chce mu zrobić krzywdy.

nika1111

Post » Wto lip 16, 2013 19:48 Re: zaadoptuję kotka

6 miesięcy to wiek akuratni na sterylizację :ok:

Najpierw dzieciaki, które rosną jak na drożdżach, czyli Czarni Legioniści:
Najbardziej rozmruczane kociaki w Europie!
Z dumą prezentujemy cztery ciekawskie świata i dobrze wychowane kocięta. Trzy dziewczynki (Lola, Livia i Lilijka) oraz jeden chłopiec - Loco. Na widok człowieka natychmiast mruczą "dzień dobry" i garną się do głaskania. Wiedzą co robi się w żwirku, a co przy misce i nigdy tego nie mylą. Odważne, ale ostrożne, szybkie, zwinne i niesamowicie ufne. Uwielbiają przytulanie, głaskanie po brzuszkach i drapanie za uszkiem. Są niesamowite z tym swoim niewiarygodnym proludzkim nastawieniem, a przy tym są takie małe! Bawią się wszystkim, ale najbardziej lubią kontakt z ludźmi. Wystarczy tylko pojawić się w zasięgu ich wzroku, a już biegną z wysoko zadartymi ogonkami ścigając się kto pierwszy dobiegnie do ludzia. A jak dopadną ludzia, to gramolą się na kolana na porcje głasków i nosków :). Cudaki a nie kociaki! Marzenie każdego kociarza.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Maluchy Kruszynki: Anyżek, Arnika, Robinia i Meliska:
Anyżek - Drobniutki chłopaczek, bardzo ciekawski i totalnie słodki. Urzeka wielkimi uszyskami i oczami, które nie pasują do tak małego kotka. Słodko mruczy, przepięknie ugniata, wszystko i wszystkich kocha - tylko brać!
Arnika - Kociak zaczepno-bojowy ;) każdego zaczepia do zabawy, bije się z kapciami, szaleje z rodzeństwem, a po wszystkim zasypia mrucząca i wtulona w opiekuna :1luvu:
Robinka - Rozkoszna łobuziara, wszędzie zajrzy i każdego zaczepi :) uwielbia się bawić, a potem przybiegać w podskokach na głaskanie i mruczanki.
Meliska - Słodki łakomczuch, który w całości pochłania ludzkie serca :mrgreen: nie sposób jej nie kochać, rozweseli każdy dom. W końcu każdy musi mieć swoją Meliskę :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I ostatnia z maluchów Hobbitka:
Słodka despotka - głośno pomiaukuje, gdy czegoś chce, np. na rączki czy jeść :) jest bardzo odważna i wszędobylska, najbardziej "wygadana" spośród naszych kociąt, zawsze pierwsza w szeregu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dziurawiec, Dyptam i Dziewanna, ur. ok. 21.04.2013, zdrowe i ruchliwe rodzeństwo. Kocięta są socjalizowane, ciekawskie i pełne energii. Ładnie bawią się ze sobą i interesują się człowiekiem.
http://youtu.be/TjRmhlD7CMg
http://youtu.be/gdRoRyH5nVY
Uwielbiają drapaczek i wszelkie kocie zabawki. Dzielnie korzystają z kuwety, pija wodę, lubią suche i mokre jedzenie.
Drzewko szczęścia:
Obrazek
Dziurawiec, najsilniejszy, skory do zabawy i zaczepki.
Obrazek Obrazek
Dyptam, pingwinek przywiązany do rodzeństwa, dzielny zapaśnik
Obrazek Obrazek
Dziewanna, ruchliwa, ciekawska dziewuszka
Obrazek Obrazek
Na dokocenie lub w mulitipakach, ew. Dziurawiec może iść sam - Dyptam na pewno nie.

Przepiękne kociaki - szylkretka ciemna i dwie szylkretki marmurkowe. Rzadkie, piękne umaszczenie!
Maluszki szukają domów stałych lub tymczasowych bardzo pilnie, bo niedługo ich opiekunka idzie do szpitala i nie ma nikogo, kto mógłby się nimi zająć. Urodzone 17.05.2013, zaszczepione. Kociaki są bardzo towarzyskie, wesołe, miłe, ufne. Chętnie do adopcji w parze lub na dokocenie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lip 16, 2013 20:02 Re: zaadoptuję kotka

Skłaniam się ku rudemu - widział może ktoś jakąś rudą "kulkę" szukającą domku? :)

nika1111

[następna]