PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 15, 2013 11:33 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

356/13 BRAK FOTO
357/13 Obrazek
358/13 Obrazek
359/13 Obrazek
360/13 Obrazek
361/13 Obrazek
364/13 Obrazek
367/13 BRAK FOTO
368/13 Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon lip 15, 2013 11:51 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Jeszcze raz Wam dziękuję za pomoc i informacje i przepraszam za odejście od tematu przeze mnie. Jeszcze tylko jedno..skoro napisaliście, że w schronie koty cierpią i się boją to dla mojego przestraszonego psa dr Czerwiecki zaproponował coś takiego (tylko dla psa) http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11041 to niestety przy tej ilości kotów jest ogromny wydatek, ale z tego co wiem to jest też taki spray i wkład do kontaktu (nie znam skuteczności ich). Co do obroży to za pierwszym razem była poprawa i to spora, a tak jak mówił mi Czerwiecki to czasami działa czasami nie, ale może warto spróbować.... Jeszcze raz dziękuję i uciekam :)

EwaRe

Od: Pt lip 12, 2013 16:06

Post » Pon lip 15, 2013 14:30 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

EwaRe pisze:Jeszcze raz Wam dziękuję za pomoc i informacje i przepraszam za odejście od tematu przeze mnie. Jeszcze tylko jedno..skoro napisaliście, że w schronie koty cierpią i się boją to dla mojego przestraszonego psa dr Czerwiecki zaproponował coś takiego (tylko dla psa) http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11041 to niestety przy tej ilości kotów jest ogromny wydatek, ale z tego co wiem to jest też taki spray i wkład do kontaktu (nie znam skuteczności ich). Co do obroży to za pierwszym razem była poprawa i to spora, a tak jak mówił mi Czerwiecki to czasami działa czasami nie, ale może warto spróbować.... Jeszcze raz dziękuję i uciekam :)

Ewa, nie udało mi się sprawdzić w weekend co z kicią, ale nadal nad tym pracuję. Dam znać jak się czegoś dowiem.

Feromony to my znamy, ja sama ich używam w domu na swoich kotach. Obawiam się, że Twoje podejście jest zbyt idealistyczne ;) i aż mi szkoda je burzyć. Chyba sobie nie zdajesz sprawy, że koty (psy też) w schronisku jedzą najsłabszą karmę. Karma specjalistyczna, jest chyba tylko, gdy ktoś ją podaruje. Obawiam się, że w takich okolicznościach feromony w oczach schroniska to zbędny luksus. Z kolei składki, które otrzymujemy na działanie Mrau nie pozwalają nam na takie zakupy, bo jeśli mamy wybór czy kupić karmę, czy feromony, to wybór jest oczywisty. Żeby zakupić potrzebną ilość wkładów do kontaktu musiałybyśmy chyba wydać cały nasz miesięczny budżet...
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pon lip 15, 2013 20:05 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

MissJoas pisze:
EwaRe pisze:Jeszcze raz Wam dziękuję za pomoc i informacje i przepraszam za odejście od tematu przeze mnie. Jeszcze tylko jedno..skoro napisaliście, że w schronie koty cierpią i się boją to dla mojego przestraszonego psa dr Czerwiecki zaproponował coś takiego (tylko dla psa) http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11041 to niestety przy tej ilości kotów jest ogromny wydatek, ale z tego co wiem to jest też taki spray i wkład do kontaktu (nie znam skuteczności ich). Co do obroży to za pierwszym razem była poprawa i to spora, a tak jak mówił mi Czerwiecki to czasami działa czasami nie, ale może warto spróbować.... Jeszcze raz dziękuję i uciekam :)

Ewa, nie udało mi się sprawdzić w weekend co z kicią, ale nadal nad tym pracuję. Dam znać jak się czegoś dowiem.

Feromony to my znamy, ja sama ich używam w domu na swoich kotach. Obawiam się, że Twoje podejście jest zbyt idealistyczne ;) i aż mi szkoda je burzyć. Chyba sobie nie zdajesz sprawy, że koty (psy też) w schronisku jedzą najsłabszą karmę. Karma specjalistyczna, jest chyba tylko, gdy ktoś ją podaruje. Obawiam się, że w takich okolicznościach feromony w oczach schroniska to zbędny luksus. Z kolei składki, które otrzymujemy na działanie Mrau nie pozwalają nam na takie zakupy, bo jeśli mamy wybór czy kupić karmę, czy feromony, to wybór jest oczywisty. Żeby zakupić potrzebną ilość wkładów do kontaktu musiałybyśmy chyba wydać cały nasz miesięczny budżet...

Super, dzięki wielkie, będę bardzo wdzięczna! :)
Jasne, że domyślam się, że zwierzaki w schroniskach niestety nie mają luksusów, a Wy wiadomo, że wolicie wybrać jedzenie niż inne rzeczy, ale napisałam o tym dlatego, że jeżeli macie pewność, że mogło by to poprawić byt nawet kilku kotów i te wkłady działają to gdyby znaleźć najtańszy sklep z nimi i obliczyć ile jest potrzebnych to wtedy można poszukać u wszystkich lajkujących Waszą stronę na fb, zrobić wydarzenie zaprosić na nie dużo ludzi. Czasami wystarczy deklaracja 5 zł żeby zebrać 500 zł...tym bardziej jeżeli to może pomóc w uratowaniu zdrowia/życia kotów

EwaRe

Od: Pt lip 12, 2013 16:06

Post » Pon lip 15, 2013 22:05 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

EwaRe pisze:
MissJoas pisze:

Super, dzięki wielkie, będę bardzo wdzięczna! :)
Jasne, że domyślam się, że zwierzaki w schroniskach niestety nie mają luksusów, a Wy wiadomo, że wolicie wybrać jedzenie niż inne rzeczy, ale napisałam o tym dlatego, że jeżeli macie pewność, że mogło by to poprawić byt nawet kilku kotów i te wkłady działają to gdyby znaleźć najtańszy sklep z nimi i obliczyć ile jest potrzebnych to wtedy można poszukać u wszystkich lajkujących Waszą stronę na fb, zrobić wydarzenie zaprosić na nie dużo ludzi. Czasami wystarczy deklaracja 5 zł żeby zebrać 500 zł...tym bardziej jeżeli to może pomóc w uratowaniu zdrowia/życia kotów

Ewo,

na razie jest problem żeby co miesiąc zebrać niecałe 500zł na akcję "puszka dla paluszka" ;(
Też kiedyś chciałam kupować te feromony - ale jak masz wybor - żeby kot cokolwiek zjadł lepszego - czy feromony - które w takim skupisku zwierząt ( 2000 psów i w środku tego 120 kotów) większego efektu raczej nie będą miały - wybor jest prosty :|
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto lip 16, 2013 6:45 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

PALUSZKI BARDZO PROSZĄ o..........

trochę Twojego czasu. W chwili obecnej jest ich baaaaaardzo dużo. Pokoje adopcyjne są pełne kotków z utęsknieniem czekających na swój dom. Jeśli możecie poświęcić im dzień z wolnego weekendu- dla nich to wiele znaczy. Jeśli możecie pomóc w sprzątaniu klatek , wybiegów , pokoji, zmianie posłanek , wymyciu kuwet - to ważne. Jeśli możecie pogłaskać , przytulić , pobawić się - dla nich to bezcenne.
Osoby , które zdecydują się choćby jeden raz podarować swój wolny dzień Paluszkom prosimy o kontakt.
Dla kotów Wasza obecność będzie ogromną radością , dla nas wolontariuszy - nieocenioną pomocą.
:flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:

PALUSZKI DZIĘKUJĄ
Dorcia44 :1luvu: za smakołyki, którymi je obdarowała a dowiózł niezawodny kuba.kaczor :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto lip 16, 2013 7:44 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

MalgosiaZ pisze:PALUSZKI BARDZO PROSZĄ o..........

trochę Twojego czasu. W chwili obecnej jest ich baaaaaardzo dużo. Pokoje adopcyjne są pełne kotków z utęsknieniem czekających na swój dom. Jeśli możecie poświęcić im dzień z wolnego weekendu- dla nich to wiele znaczy. Jeśli możecie pomóc w sprzątaniu klatek , wybiegów , pokoji, zmianie posłanek , wymyciu kuwet - to ważne. Jeśli możecie pogłaskać , przytulić , pobawić się - dla nich to bezcenne.
Osoby , które zdecydują się choćby jeden raz podarować swój wolny dzień Paluszkom prosimy o kontakt.
Dla kotów Wasza obecność będzie ogromną radością , dla nas wolontariuszy - nieocenioną pomocą.

PALUSZKI DZIĘKUJĄ
Dorcia44 :1luvu: za smakołyki, którymi je obdarowała a dowiózł niezawodny kuba.kaczor :ok:

AMEN Małgosiu ;) Niech już nawet nie przyjeżdżają myć tych kuwet. Niech tylko głaszczą... :ryk:
A Kuba to parę weekendów i pewnie będzie składał papiery na wolontariusza ;) Bardzo mi pomógł w sobotę no i zawsze to raźniej w 2 osoby.
Obrazek

MissJoas

Post » Wto lip 16, 2013 8:23 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Tak z innej beczki:
nie wiem czy wiecie, ale mamy też Mrauowy profil na FB. Najświeższe wiadomości o naszych tymczasach i nie tylko właśnie tu znajdziecie. Zachęcamy do lajkowania i udostępniania postów. Wiecie ile może fejsbuk ;)
https://www.facebook.com/gpkmrau
Obrazek

MissJoas

Post » Wto lip 16, 2013 8:24 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

MalgosiaZ pisze:. Jeśli możecie pogłaskać , przytulić , pobawić się - dla nich to bezcenne.

MissJoas pisze:AMEN Małgosiu ;) Niech już nawet nie przyjeżdżają myć tych kuwet. Niech tylko głaszczą... :ryk:

Olać kuwety-my je sprzątniemy.
Przyjeżdżajcie, przytulajcie koty i bawcie się z nimi :ok: :ok: :ok: One tak bardzo tego potrzebują :kotek:

MissJoas pisze:A Kuba to parę weekendów i pewnie będzie składał papiery na wolontariusza ;) Bardzo mi pomógł w sobotę no i zawsze to raźniej w 2 osoby.
Też tak myślę :mrgreen: Ciągnie Kubę do Paluszków, oj ciągnie :lol:

A co do feromonów- ja akurat bardzo cieszę sie, że gdy mój kot był na Paluchu nikt nie założył mu obróżki feromonowej, ani nie wetknął do kontaktu feliwaya. Pewnie już by Maurycego nie było...
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lip 16, 2013 9:30 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Puszka dla Paluszka :catmilk:
LIPIEC 2013 (wpłaty do 15.07.2013)

alareipan 10pln :arrow:
Revontulet 10pln :arrow: 10 zł
jamkasica 10pln :arrow:
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 zł
MissJoas 10pln :arrow: 20 zł
gaota 40pln :arrow: 40 zł
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 zł
JoannElle 50pln :arrow: 50 zł
patkazal 50pln :arrow:
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 25 zł
strongbaby 20pln :arrow: 20 zł
bubula 20pln :arrow:
EdytaB_a 10pln :arrow:
ef25 30pln :arrow: 30 zł
basia111 10pln :arrow: 15 zł
Moha 30pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 zł
key_west 10pln :arrow:
maykaw :arrow: 10 zł
egw :arrow:
akne :arrow: 35 zł
A. I.-Ł. :arrow:
zoyabea :arrow:
Magdalena O.
magdar77 :arrow:

Razem: 305 zł :1luvu:

Dodatkowo- 200 zł od naline na karmę specjalistyczną :1luvu:

!!!!!!UWAGA, ACHTUNG, ATTENTION PLEASE!!!!!!!
Jedyny numer konta GPK Mrau to:
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
STARE KONTO JUŻ NIE DZIAŁA!!!!!!
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lip 16, 2013 9:38 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

:oops:
to chyba lepiej niż pić :piwa: pod sklepem??
a tak w ogóle to jak facet to gorszy???? -oj powiewa feminizmem na wątku...... :roll:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto lip 16, 2013 9:49 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Jaki feminizm? 8O
My się po prostu bardzo cieszymy, że odwiedzasz Paluszki :D
A czy facet czy baba- co za różnica? :lol:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lip 16, 2013 10:44 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze::oops:
to chyba lepiej niż pić :piwa: pod sklepem??
a tak w ogóle to jak facet to gorszy???? -oj powiewa feminizmem na wątku...... :roll:

A ja myślę że w zdrowym feminiźmie nie ma nic złego... problem sie pojawia jeśli pod hasłem "feminizm" usprawiedliwia własne zyciowe niepowodzenia lub braki... to jakoś tak jak u fanatyków religijnych... :roll:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto lip 16, 2013 12:24 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

A ja i tak przyjadę bo lubię Paluszki,poza tym muszę czasami wyhamować tempo
życia ,a w schronisku przy pracy można się odstresować i odpocząć psychicznie.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto lip 16, 2013 14:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

[poprzednia][następna]