Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 27, 2013 14:45 Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

Hades to czarny kocur. Wiek jaki został wpisany w książeczkę to 5 lat. Moim zdaniem kotek jest starszy. Pani która dokarmia okoliczne podwórkowce twierdzi, że kot pojawił się w naszej okolicy w październiku zeszłego roku. Podobno początkowo wiele godzin spędzał obserwując świat z poziomu śmietnikowej obudowy. Później zaczął chodzić na teren opuszczonych budynków po przemysłowych. W ciągu 9 miesięcy Hades z pięknego, błyszczącego kocura stał się prawie bezzębnym borokiem, którego tutejsze dachowce bezlitośnie okładały przy każdej nadarzającej się okazji. Tydzień temu za sprawą impulsu zabrałam Hadesa z ulicy. Główny powód mojej reakcji to podejrzenie złamania przedniej kończyny. Siedziała czarna, matowa, szorstka wychudzona bieda na chodniku i nie bardzo zwracała uwagę na to co się dzieje wokół. Łapa była mocno spuchnięta i wykrzywiona. Hades zupełnie jej nie używał. Dzięki pomocy kociolubnej sąsiadki, która użyczyła transportera i innej kociolubnej osoby, która użyczyła Hadesowi DT udało się go przenocować. Następnego dnia zabrałam gościa do weterynarza. Kot został prześwietlony, przebadany, osłuchany, zakroplówkowany i odkleszczony. Okazało się, że stan łapy to efekt ropnia, który prawdopodobnie powstał z zanieczyszczonej rany pobitewnej. Obecnie łapa jest już po leczeniu i prawie całkiem wyzdrowiała. Okazało się, również że Hades ma pod skórą na brzuchu śrut. Śrut usunięto. Pani weterynarz zaordynowała także leczenie uszu. Jednak co najważniejsze, okazało się, że wyniki krwi są nie najlepsze. Leukocytoza, co prawdopodobnie jest wynikiem infekcji łapy, nieco podniesiony mocznik i nie najlepsze próby wątrobowe. Hades dostaje Zentonil i jest na Hepaticu z Royala. 11 lipca będziemy powtarzać badania. Jeśli będzie ok to możemy (zdaniem pani doktor) założyć, że takie wyniki są wynikiem podtrucia i śmietnikowego życia, jeśli nie to trzeba sprawdzić inne możliwości. Ze względu na takie wyniki pani wet odstąpiła póki co od odrobaczenia i kastracji.

Obecnie Hades przebywa u mojej przyjaciółki, która użyczyła mu tymczasowego schronienia. Niestety nie może zapewnić mu domu stałego. Mieszka w wynajmowanym mieszkaniu. Ja również nie jestem w stanie zabrać Go do siebie. Mam dwa psy. Jeden z nich, jakby to ująć delikatnie, nie potrafi się z kotami obchodzić. Nie chcę ryzykować. Boję się, że przyjdzie taki moment kiedy już nie będziemy w stanie przedłużać pobytu Hadesa w obecnym DT. Podejrzewam, że mamy jeszcze jakieś 2 tygodnie, być może nawet nie. Nie wiemy co dalej. Dziewczyna, u której Hadson przebywa obecnie bardzo o niego dba. Kociak jest leczony zgodnie z zaleceniami, został wykąpany i jest regularnie czesany, ale to rozwiązanie naprawdę krótkotrwałe. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu domu. Dodam, że Hades pięknie korzysta z kuwety, nie znaczy terenu, uwielbia głaskanie, ale nie bardzo wie jak zostać kotem nakolankowym, jest bardzo rozmruczany i lubi sobie pogadać. Wygląda już znacznie lepiej i nabrał sił. Początkowo głównie spał. U weterynarza zachowuje się wzorowo.

Ja ze swojej strony obiecuję transport, lub pomoc w transporcie, jeśli dom znalazłby się na drugim końcu Polski. Kociak dostanie od nas wyprawkę.

Zdjęcie z dzisiaj:
Obrazek

wiata

Od: Wto lip 17, 2007 13:38

Post » Czw cze 27, 2013 16:33 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

kciuki za Dom :ok: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Czw cze 27, 2013 16:49 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

piękny kot :D i bardzo potrzebuje dobrego domu po tych przejściach ...
najefektywniej szukamy domów poprzez ogłoszenia na portalach (u CatAngel można odpłatnie zamówić pakiet lub samemu), tutaj, na forumowych adopcjach, a najlepiej na fb , pamiętając, aby sprawdzić potencjalny domek lub poprosić kogoś z forum o wizytę przedadopcyjną w danym mieście, gdzie chętny się zgłosi, ja ogłaszam także na stronie Tozu w moim mieście

wstawiam, bo widzę,ze jesteś z okolic, ale nie wiem czy zorientowana:
viewtopic.php?f=1&t=153652

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt cze 28, 2013 23:54 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

Dzięki za info. Będę uważać. Każda pomoc i każda wskazówka jest na wagę złota. Nigdy nie szukałam domu żadnemu kociakowi. Raz jeden jedyny miałam kotkę, adoptowaną właśnie przez miau.pl. Gaja była starszą koteczką. Spędziła z nami jedynie 4 lata. Odeszła po ciężkiej walce z chłoniakiem. Nie zdecydowałam się na ponowne zakocenie domu. Gajcia była kotem mojego życia i bardzo odchorowałam jej śmierć. Tak jak pisałam, obecnie nie mogę zabrać Hadesa do siebie z powodu psa. Obawiam się, że zafundowałabym mu w ten sposób nieustanny stres i zamykanie w pokoju podczas nieobecności domowników.

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu dla Hadesa. Może ktoś doświadczony zechce mi pomóc w zrobieniu banerka i ogłoszeń. Mam niewiele czasu, więc kontakt przez forum może być trudny. Jeśli znajdzie się choć jedna, życzliwa duszyczka, mogę podać telefon na prv. Nie jest problemem żebym to ja dzwoniła. Nie chcę nikogo narażać na koszty. Jedyne czego potrzebuję to wsparcie osoby doświadczonej. Bardzo proszę w imieniu Hadesa o nadzieję na lepsze jutro.

Co to znaczy, że u CatAngel mogę zamówić pakiet :?: - Ok, już ją znalazłam i napisałam.
Dzięki za pomoc alessandra.

wiata

Post » Pon lip 01, 2013 15:44 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

bannerek można zamówić tutaj -Yocia szybko i pięknie zrobi, tylko zdjęcie potrzebne
viewtopic.php?f=8&t=133475&hilit=Yocia

powodzenia , kciuki za domek :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Pon lip 15, 2013 17:25 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

Czas Hadesa w DT się skończył. Muszę go zabrać najpóźniej jutro :( . Zrobiłam mu ogłoszenia w necie, na fb i od ponad 2 tygodni prowadzę rozmowy z psygarnij na fb w sprawie ogłoszenia dla Hadsona na ich profilu. Okazuje się, że to nie jest wcale łatwe, no chyba że to ja pierdoła jestem. W każdym razie być może dziś już to ogłoszenie się pojawi. Jest to pewna szansa, bo mają dużą popularność. Niestety nie wiem co mam dalej robić. Jestem w kropce. Przyjdzie mi chyba wypuścić boroka na dwór :( . Jedyna dobra wiadomość jest taka, że dzisiejsze badanie krwi dało ekstra wyniki. Kot jest okazem zdrowia. Opłaciły się wizyty i badania, tylko czy dzisiaj ktokolwiek jeszcze zechce dorosłego kota skoro maluchy nie znajdują domów. Zaczynam wątpić. Hades to nie pierwszy zwierz, któremu szukam domu, ale póki co jedyny, który nie wzbudził żadnego zainteresowania. Rok temu znalazłam dom szczurkowi, który szedł za mną po schodach. Myślałam, że nie ma rzeczy niemożliwych, a jednak.

wiata

Post » Pon lip 15, 2013 18:41 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

wiata, to bardzo trudny czas na adopcje- wysyp kociaków, wakacje, nawet doświadczone dt nie dają rady z wyadoptowaniem kotów, to z pewnością nie jest Twój brak doświadczenia.
Może jest ktoś ze znajomych, kto dałby mu kolejne dt, może spróbuj poprzez zaprzyjaźniona lecznicę poszukac dt lub ds- często jest tak,że ktoś musi pożegnać sie z kotkiem, ja spotkałam sie z kilkoma przypadkami, kiedy osoba przychodząca z kotkiem do uśpienia ( np. nowotwór, przypadki beznadziejne, gdzie jest umówiona wizyta w/s uspienia, bo wet tez musi sie przygotować do takiej rozmowy, można być pzry tym, samej sie włączyć) wychodziła pośród łez już z nadzieją,że pomoże jakiemuś biedakowi i umówioną wizytą po kota w lecznicy -delikatnie, nic na siłę, ale zatapiać sie w rozpaczy to niedobre, lepiej właśnie dla pamięci kota, który odszedł pomóc jakiemuś biednemu bez domu, bez nadziei, w myśl wiersza Pana
F.Klimka :" nie płacz, on wróci , wróci tylko w innym futerku"...

alessandra

Post » Pon lip 15, 2013 21:18 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

A są takie dt, które biorą kotki w hotelik :?: Może mogłabym coś opłacić :?:

wiata

Post » Pt lip 19, 2013 14:43 Re: Kto pokocha Hadesa?? Pilnie potrzebny dom.

co słychac u Hadesa, coś znalazłaś do kocia?

alessandra