S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 14, 2013 5:00 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Liwia_ pisze:
TanundA pisze:Obrazek
Bonifacy (K221/13). Boni, Boniuś, Buba. 16letni kastrat.. Z domu wraz z towarzyszką Dziunią. Z domu... Domu już nie ma i raczej nie będzie. Opiekun jest bardzo chory. Bonifacy. Przepiękny pers. Staruszek. To może jego ostatnie miesiące, lata. Zadbany, bardzo kochany. Mruczek. Ma wielkie serce i człowiek jest dla niego ostoją. Bonifacy ma 16cie lat. Teraz przyszło mu spędzać poranki, popołudnia i wieczory w schronisku. W klatce. Całe poczucie bezpieczeństwa i miłość jaką dostawał od opiekuna nagle ulotniła się z prędkością światła. Boni mruczy pytająco. Boni próbuje znaleźć sobie miejsce. Boni przyjmuje całą sytuację która go spotkała z godnością. Lecz cierpi. Zostało mu odebrane przez los wszystko co kocha. Boni głęboko nabiera powietrza w usta. Wstrzymuje oddech. Chcę do domu - myśli. Domu już nie mam - przypomina sobie. Mój kochany opiekun - wspomina. Kochałem go i kocham - żali się. Już go nie ma - krzyczy. Bonifacy patrzy w pustą przestrzeń przez kratki klatki. Nieświadomie zawiesza się. Jest w innym czasie w innym świecie. Pora karmienia. Bonifacy rozbudza się z półsnu. Schronisko. To jednak prawda..To nie sen. naprawdę tu jestem - myśli zrozpaczony. Boni to miziak lecz nie pcha się z impetem na ręce. Odczekuje subtelny moment, ma dobre maniery. Jest lekko wycofany, lecz wystarczy go zawołać: Boniii! Bonifacyyyy! Cześć, no chodźźź - wołają ręce. Boni zeskakuje zgrabnie z półki, chowa zasmucony łepek w ludzkich ramionach i mruczy. Tak cichutko i subtelnie. Tak spokojnie, kojąco. Bonifacy. Boni. Przekochany miziak. 16stoletni. Świadomy swej sytuacji. Szukamy mu domku gdzie będzie mógł miał spokój, troskliwą opiekę i miłość. Jeśli stres go pokona... Boni ma zaropiałe jedne oczko, które konsekwentnie przemywamy. Jest w dobrej formie, nie sprzecza się z innymi kotami. W katowickim schronisku od 3ego lipca 2013 roku. Zaszczepiony, wykastrowany.

ogłaszać etc :!:

:arrow: jutro mnie na akcji nie ma, przypominam, praca :evil:

Zrobiłam Bonifacemu tablicę i gratkę.
Liwia :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Nie lip 14, 2013 5:23 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dziewczyny dopiszcie , że boni jest z domu razem z Dziunią, to 9 latka
bardzo łaknąca ludzi, wydaje mi sie ,że kotka o bardzo, bardzo fajnym charakterze, tyle , że czarna i zwykła
może zdarzy sie cud i znajdą razem dom
nie upieram sie ale lubią się

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie lip 14, 2013 7:14 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze: tyle , że czarna i zwykła

Taaaaaaaa.... powiedz to "zwykła" Puskas :mrgreen:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie lip 14, 2013 10:04 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Hej,
Cieszy mnie fakt, że akcja w Ikei idzie pełną parą. Trzymam kciuki za kolejny dzień, za te małe i te starsze istotki :)
Fajnie, że fresco znalazł dom, bo był typowym lwem kanapowym i ciężko miałby w schronisku.

Też nie przepadam za rasą jaką jest pers ale strasznie mi przykro, że taki los go spotkał w tym wieku. Jego i jego "czarną, zwykłą" koleżankę.

Kibicuje więc wszystkim i jestem z wami serduchem bo niestety pracuje i nie mogę się pojawić na akcji :(
Pozdrawiam :kotek:

kaja_357

Od: Pon cze 10, 2013 8:05

Post » Nie lip 14, 2013 17:22 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

czekam niecierpliwie na dzisiejsze wieści z Akcji, trzymałam kciuki cały czas :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie lip 14, 2013 18:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

dzis sporo słabiej niz wczoraj
cóz było słonko, wiecb było mniej ludzi

ale dwóm kociakom sie powiodło
domy znalazła mała czarnulka z parkingu ( została tylko jedna -wróciła do schroniska :( )
i biało-bury kotek z Pukowca- on zamieszakł z sfinksem i kciuki potrzebne , bo sfinks jak na razie max agresywnie reaguje na dokocenie

za to w schronisku nowe nów koty
-dzikie czarne coś
-mały syjamek
- trzy 5-6 tyg maleństwa

Mała1

Post » Nie lip 14, 2013 18:31 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Więcej przybywa niż znajduje dom, to smutne :((

kaja_357

Od: Pon cze 10, 2013 8:05

Post » Nie lip 14, 2013 18:33 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jakby ktoś jeszcze mógł zrobić opis Dziuni i podesłać zdjęcia - ogłaszałabym ją razem z Bonifacym...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie lip 14, 2013 18:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ech, obawiam sie ,że Dziunia nie ma wiecej zdjęć, tylko to z 1 strony
i z artykulu w Dzienniku-mam oba na rekach
ale tam na zdjęciu bardziej mnie widac niz koty niestety

i dzięki żabciarybcia za dary dla naszych kociastych
:1luvu:

Mała1

Post » Nie lip 14, 2013 19:44 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Obrazek
Dziunia (K220/13). Towarzyszka Bonifacego. Z jednego domu razem dzielili smutki i radości życia codziennego. Teraz dzielą się wyłącznie smutkiem. Razem w klatce. Obok siebie zapatrzeni w coś czego już nie ma i nie powróci. Łaknąca ludzi Dziunia. 9latka. Słodka igraszka, wesoły pierniczek, Alicja w krainie czarów. Domek, który był prawdziwym azylem, a opiekun prawdziwym przyjacielem - odeszły. Schronisko. Dziunia jest przygaszona. Nadal uwielbia Alicję w krainie czarów lecz już nie chichocze wesoło. Jej śmiech jest rzadki, wyrywkowy. Kotka radzi sobie lepiej od Bonifacego. Jest odważniejsza, bardziej żywiołowa, miziasta. Wychodzi do ludzia i wierzy, że wszystko będzie dobrze. Bonifacy to przepiękny pers, a Dziunia to ''zwykła'' czarna kotka. Może mieć ciężej ze znalezieniem domku.. Oboje lubią swoje towarzystwo i byłoby wspaniale gdyby razem znalazły domek, lecz nie można mieć wszystkiego.. Dziunia ma serce na dłoni. Jest rozmowna, kontaktowa, coraz bardziej ufa i domaga się uwagi człowieka. Dziunia cierpi po stracie opiekuna lecz ma pozytywne nastawienie. Ma nadzieję. Ta nadzieja tli się nie za mocno ale istnieje. W którą stronę przeważy się światło? Dziunia jest silna lecz jak długo starczy jej nadziei i wiary? Schronisko to stres, wyzwanie, walka z osamotnieniem i brakiem bezpieczeństwa. A poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji to jedno z najważniejszych rzeczy. Dziunia. 9letnia Dziunia - towarzyszka Boniego. Może zdarzy się cud i znajdą razem dom..?
Dziunia jest wysterylizowana, zaszczepiona. Ułożona i mrucząca przyjaciółka. W katowickim schronisku od 3ego lipca 2013 roku.

niestety tylko to zdjęcie, miałam jeszcze jedno no ale niezbyt się nadawało :|
Boni ma znacznie więcej zdjęć ale te które podałam jest najlepsze.

Mała dzięki za info dzisiejsze ''poakcjowe'' z Ikei - już notuję :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie lip 14, 2013 19:57 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Też mieliśmy akcję dziś, wśród zdjęć znajdziecie porastającego Gracjana :ok:

https://plus.google.com/photos/10900015 ... 3266295169

i jego album: https://www.facebook.com/halina.binkows ... 661&type=1

PS: zapraszam do swoich znajomych na FB :D
Ostatnio edytowano Nie lip 14, 2013 21:50 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 14, 2013 20:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Platan to tam w Zabrzu? śliczny Gracjanek i inni Podopieczni też oczywiście :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie lip 14, 2013 20:05 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:Platan to tam w Zabrzu? śliczny Gracjanek i inni Podopieczni też oczywiście :kotek:

Tak, w Zabrzu, 10 i 11 sierpnia mamy akcję w Arenie w Gliwicach, we wrześniu znów w Platanie.
Gracjan zaczyna zachwycać... :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 14, 2013 21:38 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny dzis przezylam z Nurkiem chwile grozy.normalnie przez godzine lał się przez ręce,był tak słąby,że na nogach sie utrzymać nie mógł.Płakałam i czekałam az małż wroci zeby szybko do weta jechać.
Ale o dziwo przeszło mu po godzinie. Teraz jest zywy,bawi sie,psoci.Jestem kompletnie zdezorientowana i nie wiem co to było,ale mialam juz takie czarne mysli :(:(
Ale i tak poproszę o kciuki.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Nie lip 14, 2013 21:41 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

o kurde....
dobrze, że to minęło :strach:

kciuki więc :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]