Adopcje puchatych w typie rasy 3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 14, 2013 20:07 Adopcje puchatych w typie rasy 3

Wracamy z resztą naszych kotów "meliniarzy" do adopcji.
Po drodze pojawiła się jeszcze MANDARYNA , o której wiemy tylko tyle ,że choruje- ma kiepskie wyniki wątrobowe i trzustkowe.
I nie mamy jej zdjęcia.
Jak tylko Koci Świat dostarczy informacji uzupełnimy opis.

Dzięki Jo.annie mamy zdjęcia jeszcze z schronu...:

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Odeszła za TM.

Ale może najpierw- duże już maluchy:
RUBENS I XAWERY
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak opisuje je DT:
"Rubens - to jest ten z oczkami.

Jest wykastrowany, przepuklina zrobiona - nie powinno być żadnych konsekwencji w przyszłości, pępkowe nie miewają powikłań.

Jest bardziej przebojowy, baardzo miziasty, rozrabiaka i szaleniec. Ciekawski ponad miarę, wszędzie musi pychol wsadzić. Śpi ze mną na poduszce i chce wydłubać mi oko nosem i mrucząc bez przerwy :)

Xawery - to ten z uszkodzonym okiem. Początkowa wersja (jak miał 10 tygodni ) brzmiała, że jest to wada wrodzona, małoocze - wtedy było ryzyko, że oko nie będzie rosnąć i trzeba będzie amputować.

Na kolejnej wizycie okazało się, że oko rośnie, a uszkodzenie jest raczej pochodzenia mechanicznego - powstało prawdopodobnie w pierwszym tygodniu życia, kiedy oczy były jeszcze nie otwarte. Z okiem nic nie trzeba robić, jest po prostu brzydsze, białe.

Trzeba zoperować powieki - bez tego włosy podrażniają oko.

Nie jest wykastrowany - trzeba zrobić za jednym zamachem.

Xawery to taka ciapa, małpuje po Rubensie, ale jest mniej przebojowy, spokojniejszy ale tak samo miziasty.

Większość zdjęć jest właśnie Xawerego.

Doskonale dogadują się z kotami i z psami, z ludźmi i nawet dziećmi ;)

Są bardzo kuwetkowi, chociaż czasem mają dziwne pojęcie kuwety - np. Xawery ostatnio uznał, że koszyk z ziemniakami na pewno służy do sikania...

Oba maluchy są zaszczepione, wykastrowane, odrobaczone, mają książeczki. Są zaczipowane."
Tyle wiemy.
Szukają domu.
Chcemy ,żeby znalazły dom w dwupaku, są zżyte.
DS w dwupaku:)

Balbina:

Obrazek

Opis z DT:

"Balbina - wetrynarze dają jej ok 6 lat. Jest po sterylce.

Zastrzyki dostawała, bo narósł jej paskudny nadziąślak, który utrudniał jej jedzenie - dlatego bardzo słabo przybierała na wadze. Nadziąślak został wypalony, przed i po zabiegu dostawała linko - jak wiesz piekące paskudztwo, dlatego się na nas obraziła.

Teraz wcina wszystko z misek jak leci, czyszcząc potem po wszystkich kotach, przytyła już widocznie.

Oprócz tego jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona, zaczipowana. ma książeczkę.

Wg mnie jest bardzo przytulaśna, bardzo lubi jak się ją mizia pod bródką. Jest spokojną i wrażliwą koteczką, dogaduje się z kotami i psami. Co prawda nie nawiązała z żadnym z naszych zwierząt bliższych więzi, ale konfliktów żadnych nie ma. Jak jej coś nie pasuje, po prostu się chowa.

Jest kuwetkowa, chociaż potrafi nasikać w dziwnym miejscu - ale raczej wtedy jak coś przeszkadza jej w dojściu do kuwety, jak się przestraszy.

Nie lubi czesania - mam z tym wieczny problem..."

DS
Ostatnio edytowano Pt mar 07, 2014 22:54 przez kotkins, łącznie edytowano 9 razy

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lip 14, 2013 20:10 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

MELINIARY czyli Leosia i Michasia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Opis z ogłoszeń adopcyjnych:
"Michasia - kotka o futrze w kolorze beżu, ma ok 5-6 lat i jest kotem po przejściach.
Z racji niedobrej (już zapomnianej) przeszłości Michasia wymaga uważnej opieki i wnikliwej obserwacji.
Kotka jest już wysterylizowana.
W domu nie sprawia żadnych kłopotów, właściwie jest kotem, którego bardziej nie ma niż jest. Oczywiście wymaga zabiegów pielęgnacyjnych jak każdy pers, czyli trzeba ją czesać (bezproblemowo) przemywać jej oczy (bez kłopotu), ale poza tym Michasia jest bardzo grzeczna i spokojna.
Kotka jest po wyleczeniu stanów zapalnych w uszach, miała też kłopoty z żołądkiem i wątrobą, ale to już przeszłość.
Michasia wzorowo korzysta z kuwety, dba o czystość swojego futerka.
Wymaga karmienia karmą bez zbożową.

Leosia - ma ok 7-8 lat i jest piękną persicą o absolutnie unikalnym umaszczeniu- biel miesza się z kremowym beżem.
Kotka jest wysterylizowana.
Leosia jest grzeczna i niekłopotliwa, jedyne co sprawia, ze słychać kota w domu to to, że Leosia czasami chrapie :-)
Poza tym korzysta w kuwety, dba o czystość swojego futra, ale jak każdy pers wymaga czesania i przemywania oczu.
Jest grzeczna, spokojna i niebywale łagodna. Cierpliwie znosi zabiegi pielęgnacyjne."

Prosimy Koci Świat o uzupełnienie wątku...

Laluś i Ramzes

Mam zdjęcia Lalusia:

Obrazek

Obrazek

DS

Ramzesa:

Obrazek

Obrazek

DS

Dwa koty z Wrocławia, odbite z niejakim trudem.
Obecnie w DT u Cairo.
Laluś miał usunięte oko, z uwagi na wielki wrzód, Ramzesa wykastrowaliśmy.
Oprócz tego oba są już podtuczone , powoli porastają sierścią w miejscach wyciętych zdredzeń.
W tym tygodniu odrobaczone.
Za dwa tygodnie będą szczepione , wcześniej ich stan na to nie pozwalał.
Laluś trafi do mnie, jako DT.
Stanie się tak ponieważ po kastracji Ramzes przejawia agresję wobec niego.
Pozostałe dwa koty, rezydentów Cairo traktuje dobrze.
Laluś był już u mnie podczas wakacji Cairo- u mnie nie było większych konfliktów.

Dom musi być...doskonały.
Koty szukają osobno rzecz jasna:)

FELICJA...
Smutna historia: kotka ma zaawansowaną torbielowatość nerek (?) i uszkodzenie prawdopodobnie mechaniczne kręgosłupa w okolicy miednicy.
Jest nie kuwetowa, aczkolwiek robi już wszystko w stałym miejscu.
Nie korzysta z podkładów niestety...
Jest w Kocim Świecie , również prosimy o uzupełnienie- może ktoś da dom starszej kotce po przejściach?
Ostatnio edytowano Pon wrz 30, 2013 20:08 przez kotkins, łącznie edytowano 12 razy

kotkins

Post » Nie lip 14, 2013 20:12 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

melduję się :)
jo.anna

Post » Nie lip 14, 2013 20:56 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Wydarzenie: https://www.facebook.com/events/444138162308293/
Sporo fot: http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 120&type=1
Wygrzebałam też trochę fotek ze stron Kociego Świata :mrgreen:

Felicja: http://www.kociswiat.org.pl/koty-do-ado ... 24/felicja
Obrazek

Balbina:
Obrazek

Leosia...
Obrazek

Michasia (chociaż na FB ma status "w nowym domku", ale obstawiam, że nieaktualny):
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 14, 2013 21:14 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lip 14, 2013 20:59 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Nooo to wreszcie porządki zrobione:-) Cześć i chwała robiącej - wyślę do Kociego Świata link do wątku z prośba o uzupełnienie zdjęć i info o Mandarynie, Melinarach i Felusi.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lip 14, 2013 21:00 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Laluś cudny, mimo że plaskaty :D Taki rudy piękny pirat, tylko mu czarną opaskę założyć i będzie przystojniejszy niż Jack Sparrow :mrgreen: A większość tu, jak widzę, nie całkiem dobita patelnią, nawet kawałki nosków mają ;) Trzymam kciuki za dobre domy dla wszystkich, najlepiej takie jak Kotkinsowo czy u Neigh, ale w ostateczności nawet i takie średnie, jak mój ;) Byle bezpiecznie i otoczone serdecznością były.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Nie lip 14, 2013 21:00 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Laluś ma WIDOKI na DS.
Poważne...
Ramzes zresztą chyba TEŻ... :D

Edit: Felicja ma już pełną diagnozę o ile się nie mylę...
Tak jak napisałam.

Dzięki Szalony Kocie ,ale postaramy się mimo to o ładne zdjęcia:)
To było w dniu "odbicia" kotów.

Mam ładne zdjęci na pw ,ale nie wiem jak je tu wstawić, Jo.anna mi przesłała.
Powiecie mi JAK???
Ostatnio edytowano Nie lip 14, 2013 21:03 przez kotkins, łącznie edytowano 1 raz

kotkins

Post » Nie lip 14, 2013 21:03 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

kotkins pisze:Laluś ma WIDOKI na DS.
Poważne...
Ramzes zresztą chyba TEŻ... :D

No, to mi się podoba! :ok:

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Nie lip 14, 2013 21:05 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

To samo chciałam napisać - że w wątku adopcyjnym trzeba umieścić ładne i aktualne zdjęcia - te "odbiciowe" to już były. Ale dzięki Szalony Kocie :-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie lip 14, 2013 21:13 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Kotkins, kliknij "cytuj" w tym pw, skopiuj, co tam jest i wrzuć tu :mrgreen:

Przyznaję się, że chciałam mieć po prostu wysokie miejsce na wątku :ryk:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lip 14, 2013 21:14 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Szalony Kot pisze:Kotkins, kliknij "cytuj" w tym pw, skopiuj, co tam jest i wrzuć tu :mrgreen:

Przyznaję się, że chciałam mieć po prostu wysokie miejsce na wątku :ryk:

Aaaaaaaaa chwalebne to i w pełni zrozumiałe:-)

Obrazek

Neigh

Post » Nie lip 14, 2013 21:24 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Nie dawno ktos na forum szukal kota perskiego lub w typie persa...

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Nie lip 14, 2013 21:51 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Hej!
Piszę tutaj, ponieważ nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości. W każdym razie - byłabym skłonna wziąć Lalusia na DS, właśnie takiego kota szukałam :) Jedyny problem jest taki, że mieszkam w Krakowie, musiałabym więc skorzystać z pomocy przy transporcie (ewentualnie znaleźć czas na podróż, a to może być w najbliższym czasie trudne). Prosiłabym o jakiś kontakt do osoby decyzyjnej w sprawie kotka.

Hannibal Lektor

Od: Czw cze 13, 2013 18:05

Post » Nie lip 14, 2013 22:07 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

Skieruj do nas, obaczymy...

kotkins

Post » Nie lip 14, 2013 22:10 Re: Adopcje puchatych w typie rasy 3 - puchate podrostki!

A to ja po cichutku potrzymam kciuki za dobre domki :ok: :ok: :ok:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

[następna]