Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 13, 2013 20:31 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Franusiu skarbie kochany :1luvu: nie smuć ciotek :( wyzdrowiej nam. :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lip 13, 2013 21:12 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Ach Franusiu, biedulko... :( Zdrowiej kotuniu, bo ciotki się tu zamartwią. Ciotka pirulasińska też trzyma kciuki za twój brzuszek :ok: a pirulaski :kotek: :kotek: :kotek: trzymają pazurki...
Jaki środek odrobaczający dostały małe?
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Nie lip 14, 2013 0:33 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Moje tez kiedyś przyplacily odrobaczanie Cestalem ostra tygodniowa biegunka i kroplowkami wetka podała km tez wtedy jakieś leki w zastrzykach przeciwzapalne po których doszły do siebie....sprawdziłam w ksiazeczkach nazywało sie to Betamax
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lip 14, 2013 8:36 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Jak malutka Aniu?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie lip 14, 2013 10:00 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

:?: co u dziewczynek?, jak się czuje Frania? :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie lip 14, 2013 13:07 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Goyka pisze:Moje tez kiedyś przyplacily odrobaczanie Cestalem ostra tygodniowa biegunka i kroplowkami wetka podała km tez wtedy jakieś leki w zastrzykach przeciwzapalne po których doszły do siebie....sprawdziłam w ksiazeczkach nazywało sie to Betamax

Małe też dostały Betamox i jeszcze coś, nie moge sie doczytac.
Franulka ciut lepiej. Wczoraj w nocy juz byłam prawie pewna, że bez kroplówki się nie obejdzie, bo nie jadła, nie piła, nic :( . Przejrzałam w internecie listę łódzkich lecznic całodobowych, bo w niedzielę ani moja pani dr, ani druga zaprzyjaźniona lecznica nie przyjmują.
Zerwałam się do dziewczynek o 5 rano, ugotowałam świeżą porcje piersi z kurczaka (wczoraj kupiłam znów całą tacę cycków, prawie 2 kg, poporcjowałam i gotuje dzieciaczkom :wink:) i zaparzyłam swieżego siemienia. Franusia wygląda od rana troszkę lepiej, wstała i napiła się sporo wody i polizała trochę siemienia z talerzyka. Potem, jak ją wypuściłam z klatki popiła trochę mleczka z miski kotów (daje moim dorosłym Koneckie pół na pół z wodą, bo bardzo lubią).
Nie wiem czy coś zjadła z tej sporej porcji, która im zostawiłam, bo poszłam spac.
Ubyło prawie wszystko, ale to pewnie Lula wrąbała. Wcina na potęgę teraz 8O.

Tu Lulcia przed chwilą, Franusia nie chciała jeśc :( : Dobrze chociaż, że pije. Ale chudziutka jest bardzo, przecineczek taki. Wygląda jednak lepiej niż wczoraj, myślę, że wraca do siebie. Potrwa to na pewno ładnych kilka dni, ale już nie wygląda jak chory kociak, oczka ma inne, żywe. Jutro dostanie kolejne leki, powinno się jej poprawiac.

Obrazek
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lip 14, 2013 13:14 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pirulasińska pisze:Jaki środek odrobaczający dostały małe?

Pratel, powtórzyłam to, co dziewczynki dostały za pierwszym razem.
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lip 14, 2013 13:21 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Matko nasza, oby tylko dała radę bidulka :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aniu, a może spróbuj z surowizną bo one wcześniej jadły serduszka, moje wcinają indycze tylko.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lip 14, 2013 15:57 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Anna61 pisze:Aniu, a może spróbuj z surowizną bo one wcześniej jadły serduszka, moje wcinają indycze tylko.

Próbuje wszystkiego, co się da.
Moje koty tez jedzą przemrożoną surowizne i na początku dziewczynki dostawały sparzona pierś. Wcinały tak, że aż warczały z zadowolenia. Jak potem straciły apetyt, to próbowałam wszystkiego. Gdy się okazało, że Lulcia ze smakiem zjadła miesko ze skrzydełek z krupniku to zaczęłam im pierś lekko podgotowywac. Taka jej bardzo smakuje, jak widac.
Franunia śpi cały dzień na parapecie, biedniutka taka :(. Grzeje na nią słoneczko, chyba jej dobrze. Ale biednie wygląda kruszynka :(.
Mam nadzieję, ze po jutrzejszej porcji leków będzie lepiej.
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lip 14, 2013 16:00 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Malunia, nie choruj nam. :( .Wszyscy bardzo się martwimy :kotek: Sen najlepsze lekarstwo, będzie dobrze :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie lip 14, 2013 17:59 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Troszkę zaniedbałam koteczki w związku z urlopem. Martwię się o Franusię ale mam wielką nadzieję, że to chwilowe. Zresztą przy takiej wspaniałej opiece nie może być inaczej.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie lip 14, 2013 21:48 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Franiu Kochana zdrowiem szybciutko a Luleczko Ty nie choruj wiecej :1luvu: ciekawe jak ich ciemnowlose siostrzyczki :roll:
Obrazek

Goyka

Post » Pon lip 15, 2013 7:11 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Franusia słabiutka, nadal nie je :( . O 12-tej jedziemy do p. dr.
Trzymajcie kciuki za kruszynkę.
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lip 15, 2013 7:33 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

:cry: :cry: qrcze zaczynam się naprawdę martwić ,mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Pon lip 15, 2013 7:47 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pisiokot pisze:Franusia słabiutka, nadal nie je :( . O 12-tej jedziemy do p. dr.
Trzymajcie kciuki za kruszynkę.

Niedobrze, :( taka maleńka kruszynka nie może nie jeść. :(
Może jej coś siedzi na żołądeczku czy jelitkach?
Może spadła i co w brzuszku sobie uszkodziła?

Ech, można by tak gdybać i gdybać... :(

Kciuki są i to ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]