S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 13, 2013 15:22 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

I kolejny domek się szykuje koteczka Talita 231/13 biało bura ta najbardziej przestraszona już za chwilę uzyska domek :D
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lip 13, 2013 15:41 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzisiaj wiem,ze rano ze schroniska moj znajomy co mu ta kotka zmarła wzial rodzenstwo maluchow :-) 2 . ale nie wiem ktore dokladnie.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob lip 13, 2013 16:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja wiem, bo mu wcisnęłam :-) Otusz :) tatąąąą! Wziął "kamakolową" dwójkę - największą "obziganą" sierotkę wiecznie nienajedzoną i pingwinkę :D Chciaż..... podobał mu się Hubercik (jak setce innych ludzi, którzy dzis odwiedzili schron :mrgreen: ).

Ludzi w Schronie wogóle dzis mnóstwo.

Dalej upchęłam małą czarną (a własciwie mroziatą czarnuszkę co tak długo się nie leczyła - i oczywiście moje fatum: Komu?! Pani Weterynarz, z chyba, Czeladzi?).
Młode małżeństwo zabrało najwiekszego mordko-dryjka z czwórki czarnuchów podrzuconych na parking.
"Moja" Syjamka - w zasadzie zaklepana, ale tu chyba nie ma zaskoczenia :twisted: Bede prowadzić i edukować domek - bo tego wart i świetnie rokuje. I jest koło mnie - w razie czego JA! ją przejmę. Tak myslę.... pod jakim pretekstem.... ale kreatywna jestem.... na COŚ wpadnę :twisted:

HUbert - byc może jutro bedzie miał domek z tego co Mała mówiła.

I jest rezerwacja na poniedziałek - dwie malenkie biało-czrne siostrzyczki z klatki na dole. POjadą na Załęże. Jesli facet jest uczciwy - a powiedziałam, ze osobiscie mu zrobię kipisz (tzn. czytaj: wizytę poadopcyjną") - pojechał prosto ze schronu po siatkę zeby zabezpieczyć balkon.

Było kilka innych par - w tym po konkretny numerek kota - ale kotek juz grzeje doopke w domu, a innego nie chcieli.

I tak Tania :wink: masz racje. Ta allegratka to moje obsrańce :mrgreen:

Ufffff..... dziś starsznie zakręcony dzionek.

I zapomniałam w tym rozgardiaszu: [i] dla Malutkiej. Fip. Pa... chodząca łagodności....
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob lip 13, 2013 17:29 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

racja dobry dzień adopcyjny zarówno w schronie jak i na samej akcji :ok:
cóż deszczyk popadał to i adopcji przybyło :twisted: :P
Ruch jak na Stawowej w Katowicach :mrgreen:

Malutka [i] :( :(
zamknięta w sobie i miziasta, tajemnicza z rezerwą u boku lecz sercem na dłoni.. :( :( :(

na kociarni jak na razie wylądowała dziś tylko Rita
Doryna, Carla oraz Ita już za niedługo..
Rita radzi sobie całkiem nieźle, nie dziczy, mruczy i jest miziakiem ale to jej pierwsze dni więc może potem sama będzie przybiegać do człowieka :wink:
Emmet i Mada mają lekki katarek :| Mada śpiąca, rozespana, nierozmowna, a Emmet nerwowy, chodzący z kąta w kąt
Herrerka izoluje się, jest smutna.. Colin patrzy pogardliwie na człowieka i nie daje się dotknąć ale niteczki i sznureczki jak najbardziej lubi
Ananka nabzdyczona dosłownie jak mała księżniczka, wszędzie jej pełno ale jak dla niej za dużo kotów.
Roxy wspaniała koteczka się z niej zrobiła, prawie łagodna i delikatna, ma taki smutny wzrok
Holly też dziś bardziej nerwowa, mało ludzi do głaskania i rozmowy więc i markotne towarzystwo
Cattania nie daje się nikomu i sama potrafi nieźle pomarudzić jak obok niej do człowieka podchodzi ktoś jeszcze. Kot obronny a oczko o wiele lepsze :)
Z kociarni drugiej bez zmian
Noo, może tylko jedna, że Gubus chyba zaczyna się otwierać i próbuje zagadać ale odwagi jeszcze nie ma by sam podejść :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lip 13, 2013 18:20 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no to wszystko napisane
:kotek:

tylko jeszcze jednen kociak-z autostrady znalazł dom

do schroniska wróciły dwie czarne babki z parkingu i jeden przystojniak z Pukowca
jutro znów dostaną szansę

mały Jurko tez zaklepany, dla syna pani naszej byłej niekochanej Daryny
ponoć nadal charakterna

( sory, pomyłka, to nie jurko, tylko ten biało-czarny co wrócił z adopcjii jest zarezerwowany 240/13)

[i]
cicho żyła i cicho odeszła
Malutka
[i]

w schronisku nowe dwa koty-ale o tym chyba dopiero w poniedziałek
Ostatnio edytowano Sob lip 13, 2013 18:39 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lip 13, 2013 18:36 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Malutka :cry: [*]

nie dałam rady dotrzeć do ikei ;( :oops:
ogólnie ostatnio to nic mi nie wychodzi... :/

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lip 13, 2013 19:05 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:
w schronisku nowe dwa koty-ale o tym chyba dopiero w poniedziałek

Ten malenki czarnuszek - widzi jednak, bo kiedy Tania cykała mu fotki, to mrużył oczka przy fleszu :ok:
Weżcie jutro Jurko do Ikei - on jest przecudowny.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob lip 13, 2013 20:05 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Malutka... :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob lip 13, 2013 20:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

:arrow: Akcja adopcyjna Ikea - kilka (naście) zdjęć ------> https://picasaweb.google.com/1046591255 ... directlink

Obrazek
śliczny łobuz niestety bez domku... Marcel

Obrazek
zachwycający sfinks Fresco - w nowym domku :ok:

Obrazek
strachulec Talita - w domku :ok:

Obrazek
jedna z czarnuszek w domku :ok: nie pytajcie która to która bo wiadomo :ryk: reszta dalej czeka na swą szansę

Obrazek
Luteja (ta bura) i Hodasz - rodzeństwo w domkach :ok:

Obrazek
nasza ''miejscówka'' w Ikei :mrgreen:

------------------------------------------------------
z kociarni Panie:

Obrazek
:arrow: maluszek czarnulek 256/13 4-5 tyg
od 12ego lipca 2013 w schr [betamox]

Obrazek
Jurko

Obrazek
Kasjopeja
nacieszcie oko bo zaklepana :kotek:

Obrazek
Hubert
tutaj też nie zapeszam :kotek:

Obrazek
Kostek

Obrazek
Lelum

Obrazek
Boni (facy)
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lip 13, 2013 21:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

cieszę się, że ciut się ruszyło z adopcjami,
to kropla w morzu potrzeb, ale lepsze to niż nić

ja was proszę, tylko nie Jurko, przecież ogłuchniemy w tej Ikei :twisted:

śpij spokojnie Malutka [']
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob lip 13, 2013 22:40 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Obrazek
Bonifacy (K221/13). Boni, Boniuś, Buba. 16letni kastrat.. Z domu wraz z towarzyszką Dziunią. Z domu... Domu już nie ma i raczej nie będzie. Opiekun jest bardzo chory. Bonifacy. Przepiękny pers. Staruszek. To może jego ostatnie miesiące, lata. Zadbany, bardzo kochany. Mruczek. Ma wielkie serce i człowiek jest dla niego ostoją. Bonifacy ma 16cie lat. Teraz przyszło mu spędzać poranki, popołudnia i wieczory w schronisku. W klatce. Całe poczucie bezpieczeństwa i miłość jaką dostawał od opiekuna nagle ulotniła się z prędkością światła. Boni mruczy pytająco. Boni próbuje znaleźć sobie miejsce. Boni przyjmuje całą sytuację która go spotkała z godnością. Lecz cierpi. Zostało mu odebrane przez los wszystko co kocha. Boni głęboko nabiera powietrza w usta. Wstrzymuje oddech. Chcę do domu - myśli. Domu już nie mam - przypomina sobie. Mój kochany opiekun - wspomina. Kochałem go i kocham - żali się. Już go nie ma - krzyczy. Bonifacy patrzy w pustą przestrzeń przez kratki klatki. Nieświadomie zawiesza się. Jest w innym czasie w innym świecie. Pora karmienia. Bonifacy rozbudza się z półsnu. Schronisko. To jednak prawda..To nie sen. naprawdę tu jestem - myśli zrozpaczony. Boni to miziak lecz nie pcha się z impetem na ręce. Odczekuje subtelny moment, ma dobre maniery. Jest lekko wycofany, lecz wystarczy go zawołać: Boniii! Bonifacyyyy! Cześć, no chodźźź - wołają ręce. Boni zeskakuje zgrabnie z półki, chowa zasmucony łepek w ludzkich ramionach i mruczy. Tak cichutko i subtelnie. Tak spokojnie, kojąco. Bonifacy. Boni. Przekochany miziak. 16stoletni. Świadomy swej sytuacji. Szukamy mu domku gdzie będzie mógł miał spokój, troskliwą opiekę i miłość. Jeśli stres go pokona... Boni ma zaropiałe jedne oczko, które konsekwentnie przemywamy. Jest w dobrej formie, nie sprzecza się z innymi kotami. W katowickim schronisku od 3ego lipca 2013 roku. Zaszczepiony, wykastrowany.

ogłaszać etc :!:

:arrow: jutro mnie na akcji nie ma, przypominam, praca :evil:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lip 13, 2013 23:03 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

mała anegdotka:
fb - Bonifacy: pers, rasowy etc
w ciągu 22 minut uzyskał zasięg prawie taki sam co trzygodzinny post jednego z małych kociaków
22minuty a trzy godziny...
i pytanie takie ze środka: czy ktoś np chce adoptować takiego kota bo mu go szkoda bo starszy, bo chce mieć kota, bo ma warunki czy właśnie dlatego bo nie jest to dachowiec tylko rasowy? Tak wiem, równie dobrze mały czarny może znaleźć dobry jak i nie odpowiedzialny domek..
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lip 13, 2013 23:15 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ja myślę, ze to kwestia bycia persem
w tych kotach jest coś ujmującego- dziwadła stworzone przez głupotę człowieka i całkowicie od niego zależne.
te koty kompletnie mi się nie podobają, to ostatnia rasa jaką miałabym z wyboru, ale jeden persi tymczas wystarczył, żebym nabrała do nich sentymentu :wink: .
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob lip 13, 2013 23:43 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A dla mnie kwestia udostępniania takich kotów ma trzy powody: wiek... piękny opis (wzruszający, chwytający za serce!) i dopiero jego persowatość... tyle, że dla mnie to powód najmniej znaczący... sama persa nie chcę, za dużo czesania!
a co do reklamy... szczeniaczki po matce goldenka miały 6500 udostępnień w ciągu pięciu dni... Syriusz, szczeniak, którego przywieziono mi z Szydłowca, gdy miał 4 tygodnie, mieszka u mnie od końca października i mimo ponad tysiąca znajomych, nie mogę się doprosić o udostępnianie go... wszystkiego miał chyba z 20 udostępnień od kiedy wklejam jego zdjęcia i ogłoszenia... ot siła mody...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 14, 2013 0:34 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:Obrazek
Bonifacy (K221/13). Boni, Boniuś, Buba. 16letni kastrat.. Z domu wraz z towarzyszką Dziunią. Z domu... Domu już nie ma i raczej nie będzie. Opiekun jest bardzo chory. Bonifacy. Przepiękny pers. Staruszek. To może jego ostatnie miesiące, lata. Zadbany, bardzo kochany. Mruczek. Ma wielkie serce i człowiek jest dla niego ostoją. Bonifacy ma 16cie lat. Teraz przyszło mu spędzać poranki, popołudnia i wieczory w schronisku. W klatce. Całe poczucie bezpieczeństwa i miłość jaką dostawał od opiekuna nagle ulotniła się z prędkością światła. Boni mruczy pytająco. Boni próbuje znaleźć sobie miejsce. Boni przyjmuje całą sytuację która go spotkała z godnością. Lecz cierpi. Zostało mu odebrane przez los wszystko co kocha. Boni głęboko nabiera powietrza w usta. Wstrzymuje oddech. Chcę do domu - myśli. Domu już nie mam - przypomina sobie. Mój kochany opiekun - wspomina. Kochałem go i kocham - żali się. Już go nie ma - krzyczy. Bonifacy patrzy w pustą przestrzeń przez kratki klatki. Nieświadomie zawiesza się. Jest w innym czasie w innym świecie. Pora karmienia. Bonifacy rozbudza się z półsnu. Schronisko. To jednak prawda..To nie sen. naprawdę tu jestem - myśli zrozpaczony. Boni to miziak lecz nie pcha się z impetem na ręce. Odczekuje subtelny moment, ma dobre maniery. Jest lekko wycofany, lecz wystarczy go zawołać: Boniii! Bonifacyyyy! Cześć, no chodźźź - wołają ręce. Boni zeskakuje zgrabnie z półki, chowa zasmucony łepek w ludzkich ramionach i mruczy. Tak cichutko i subtelnie. Tak spokojnie, kojąco. Bonifacy. Boni. Przekochany miziak. 16stoletni. Świadomy swej sytuacji. Szukamy mu domku gdzie będzie mógł miał spokój, troskliwą opiekę i miłość. Jeśli stres go pokona... Boni ma zaropiałe jedne oczko, które konsekwentnie przemywamy. Jest w dobrej formie, nie sprzecza się z innymi kotami. W katowickim schronisku od 3ego lipca 2013 roku. Zaszczepiony, wykastrowany.

ogłaszać etc :!:

:arrow: jutro mnie na akcji nie ma, przypominam, praca :evil:

Zrobiłam Bonifacemu tablicę i gratkę.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]