Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mała1 pisze:
w schronisku nowe dwa koty-ale o tym chyba dopiero w poniedziałek
TanundA pisze:
Bonifacy (K221/13). Boni, Boniuś, Buba. 16letni kastrat.. Z domu wraz z towarzyszką Dziunią. Z domu... Domu już nie ma i raczej nie będzie. Opiekun jest bardzo chory. Bonifacy. Przepiękny pers. Staruszek. To może jego ostatnie miesiące, lata. Zadbany, bardzo kochany. Mruczek. Ma wielkie serce i człowiek jest dla niego ostoją. Bonifacy ma 16cie lat. Teraz przyszło mu spędzać poranki, popołudnia i wieczory w schronisku. W klatce. Całe poczucie bezpieczeństwa i miłość jaką dostawał od opiekuna nagle ulotniła się z prędkością światła. Boni mruczy pytająco. Boni próbuje znaleźć sobie miejsce. Boni przyjmuje całą sytuację która go spotkała z godnością. Lecz cierpi. Zostało mu odebrane przez los wszystko co kocha. Boni głęboko nabiera powietrza w usta. Wstrzymuje oddech. Chcę do domu - myśli. Domu już nie mam - przypomina sobie. Mój kochany opiekun - wspomina. Kochałem go i kocham - żali się. Już go nie ma - krzyczy. Bonifacy patrzy w pustą przestrzeń przez kratki klatki. Nieświadomie zawiesza się. Jest w innym czasie w innym świecie. Pora karmienia. Bonifacy rozbudza się z półsnu. Schronisko. To jednak prawda..To nie sen. naprawdę tu jestem - myśli zrozpaczony. Boni to miziak lecz nie pcha się z impetem na ręce. Odczekuje subtelny moment, ma dobre maniery. Jest lekko wycofany, lecz wystarczy go zawołać: Boniii! Bonifacyyyy! Cześć, no chodźźź - wołają ręce. Boni zeskakuje zgrabnie z półki, chowa zasmucony łepek w ludzkich ramionach i mruczy. Tak cichutko i subtelnie. Tak spokojnie, kojąco. Bonifacy. Boni. Przekochany miziak. 16stoletni. Świadomy swej sytuacji. Szukamy mu domku gdzie będzie mógł miał spokój, troskliwą opiekę i miłość. Jeśli stres go pokona... Boni ma zaropiałe jedne oczko, które konsekwentnie przemywamy. Jest w dobrej formie, nie sprzecza się z innymi kotami. W katowickim schronisku od 3ego lipca 2013 roku. Zaszczepiony, wykastrowany.
ogłaszać etc![]()
jutro mnie na akcji nie ma, przypominam, praca
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 636 gości