przyszła umrzeć na moim balkonie. Fionka nie żyje [']

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 26, 2013 12:42 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

O! Widzę bandżaj coś w stylu Kity :twisted:

Obrazek
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro cze 26, 2013 13:13 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

Poker71 pisze:o, taka radość :evil:

Obrazek
:ryk:
ona po prostu daje do zrozumienia, że najwyższa pora rzucić palenie :twisted: :twisted: :twisted:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw cze 27, 2013 6:52 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

Poker71 pisze:o, taka radość :evil:

Obrazek

Przyłączę się do szanownych Koleżanek: :ryk: :ryk: :ryk:
Ale jaka dumna- "to ja zrobiłam!" :lol:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw cze 27, 2013 13:09 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

O Boże:D Ona jest genialna!:D Poza tym ukazuje Ci, że może czas najwyższy rzucić fajki:D

Ale spoko, moja Frotka dzisiaj dobrała się do kubka z herbatą... co tam,że wczoraj sprzątałam, myłam podłogi, przecież mogę zrobić to jeszcze raz :)

Mam pytanie, czy to normalne, że kot pijąc wodę z michy trzyma w niej łapkę? Bo u nas tylko tak się wodę pije i się zastanawiam właśnie...
......................... <3 Froteczkowo-Franciszkowy wątek <3.........................
Obrazek Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152615

greenus

Od: Śro lis 28, 2012 17:15

Post » Czw cze 27, 2013 13:11 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

greenus pisze:O Boże:D Ona jest genialna!:D Poza tym ukazuje Ci, że może czas najwyższy rzucić fajki:D

Ale spoko, moja Frotka dzisiaj dobrała się do kubka z herbatą... co tam,że wczoraj sprzątałam, myłam podłogi, przecież mogę zrobić to jeszcze raz :)

Mam pytanie, czy to normalne, że kot pijąc wodę z michy trzyma w niej łapkę? Bo u nas tylko tak się wodę pije i się zastanawiam właśnie...
jedno z moich burych pije łapką, zwłaszcza z mojego kubka, zwłaszcza kawę, herbatę, i cokolwiek innego, co mam w kubku... :roll:
ale jak już piją ze swojej miski, to bez użycia łapek ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw cze 27, 2013 13:17 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

Z kubków, to oczywiście, łapka niezbędna - wiadomo.
Ale jeśli chodzi o michę, to ona nie pije z łapki, tylko wkłada łapkę, a pije normalnie:
http://img849.imageshack.us/img849/8420/oyrc.jpg
http://img607.imageshack.us/img607/9278/wj7s.jpg
......................... <3 Froteczkowo-Franciszkowy wątek <3.........................
Obrazek Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152615

greenus

Od: Śro lis 28, 2012 17:15

Post » Pt cze 28, 2013 8:35 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

greenus pisze:Z kubków, to oczywiście, łapka niezbędna - wiadomo.
Ale jeśli chodzi o michę, to ona nie pije z łapki, tylko wkłada łapkę, a pije normalnie:
http://img849.imageshack.us/img849/8420/oyrc.jpg
http://img607.imageshack.us/img607/9278/wj7s.jpg

znaczy temperature sprawdza :mrgreen:

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro lip 03, 2013 5:24 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

tłuką się rzadziej, około raz dziennie

za do poważniej i do krwi :evil: latają kłaki w ilości sporej, gryzelda ma poryrany nos i poobgryzane uszy, a Fiona strupki na głowie. Obie wyglądają jak koty z wiejskiego podwórza kurde :evil:

za chiny nie mogą ustalic która na rządzić. Szlag by trafił :?

Poker71

Post » Pt lip 12, 2013 6:47 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

Aż się boję zapytać co u Was...
Obrazek

nelka83

Post » Pt lip 12, 2013 16:14 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

nelka83 pisze:Aż się boję zapytać co u Was...

bez zmian na lepsze:/

koty się żrą, kłaki fruwają, obie mają pyski obite jak gołota po starciu z tysonem
żeby było zabawniej, Fiona raczy podszczywać tu i ówdzie raz na kilka dni, a Gryzelda po niej poprawia.

gorzej, że nawet nie mam co myśleć o wyadoptowaniu Fiony...

cytując moją ostatnią rozmowę z TŻ
- trzeba będzie szukać domu chyba?
- tak, jasne. juz widzę kolejki chętnych po dorosłego kota który nie lubi głaskania w ogóle (chyba że jest chora), nie przychodzi się przytulić (nigdy w żadnych okolicznościach), gryzie i drapie wszystko co ma 2 lub 4 odnóża (być może do większej ilości też, ale nie mam jak testować), włązi wszędzie gdzie nie wolno, skacze po ścianach oraz bawi się z efektami jak huragan Katrina przez 8h na dobę.

mam obu kót po dziurki w nosie. kiedyś wyjdę i nie wrócę :/

Poker71

Post » Pt lip 12, 2013 16:46 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

Może trzeba szukać jej domu wychodzącego? Nic innego mi do głowy nie przychodzi :?
Obrazek

nelka83

Post » Pt lip 12, 2013 16:49 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

nelka83 pisze:Może trzeba szukać jej domu wychodzącego? Nic innego mi do głowy nie przychodzi :?

mi w ogóle nic do głowy nie przychodzi :/
bo jak ją oddam do wychodzącego, to będę siwieć z powodu jak wpadnie pod samochód albo rzuci się na psa...

a jak oddam do "domowego" to że po co komu taki kot całkiem niekoci i ją wystawią za drzwi w końcu.

a jak nie oddam to sajgon przez 15lat

PAT PO CAŁOŚCI :evil:

wytłumaczy mi ktoś czemu nie mógł się na balkonie pojawić NORMALNY kot? albo chociaż PRZYPOMINAJĄCY NORMALNEGO?

Poker71

Post » Pt lip 12, 2013 17:02 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. jest EXTRA BAZAREK str

Rozumiem dylematy związane z adopcją czy to do wychodzącego czy też nie :(
Nic, kompletnie nic nie potrafię doradzić choć sama mam gryzonia okrutnego w domu, ale w stosunku do innch zwierząt jest ok.
Obrazek

nelka83

Post » Sob lip 13, 2013 14:14 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. i co dalej? PROBLEMY :

nie mam pojęcia co dalej.
dziś naszczała na fotel i rzeczy
czyli co dwa dni gdzieś szczy
mieszkamy na 30m2, nie ma miejsca na sikanie, nie wyrobimy ani z praniem, ani chowaniem wszystkiego bo zwyczajnie nie ma gdzie (że nie ma kiedy, to już pomijam)
nie stać nas też na duże pranie w takich ilościach, nie wyrabiamy

teoretycznie mam możliwość wyprawić ją na wieś. w środku niczego, czyli nic jej nie rozjedzie ani celowo krzywdy nie zrobi.
ale też z wszelkimi wiejskimi konsekwencjami, czyli żarcie z odpadków, mieszkanie w stodole i zero weta.

nie wiem czy feliway albo obróżka by coś pomogli i czy szukać sponsora na feromony... a może jakieś tabletki na głowę? czy pizgnięty kot nafaszerowanby psychotropami zacznie być normalnym kotem?

mam doła

Poker71

Post » Sob lip 13, 2013 14:30 Re: przyszła umrzeć na moim balkonie. i co dalej? PROBLEMY :

Poker, przytulam.
Mogę się tylko domyślać co czujesz :(
Może faktycznie warto spróbować z feromonami. Z tego co czytam na forum obróżki są bardziej polecane, częściej się sprawdzają. A może ona ma coś z pęcherzem, zapalenie jakieś że tak szcza?
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]