PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 11, 2013 10:08 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

no i zaczęły się na dobre. Odkarmione, oswojone, odchuchane i podrośnięte. Domowe kocięta. no, ale przecież głupio nie rozmnożyć ładnej trikolorki :roll: :evil:

Miłych, owocnych w adopcje weekendów i spokojnych tygodni wszystkim życzę :ok: i uciekam na jeszcze trochę.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lip 11, 2013 20:13 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Urlopujesz się?
Udanego wypoczynku! :D

Zobaczcie jakie JolaJ podarowała Paluszkom pyszności :D I jakie fajne zabawki :D

Obrazek

Bardzo Jolu dziękujemy :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lip 11, 2013 20:51 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

A czy wiadomo może co u chudziutkiej Shade?
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Czw lip 11, 2013 21:17 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Revontulet pisze:Urlopujesz się?
Udanego wypoczynku! :D

Zobaczcie jakie JolaJ podarowała Paluszkom pyszności :D I jakie fajne zabawki :D

Obrazek

Bardzo Jolu dziękujemy :1luvu:

PALUSZKI DZIĘKUJĄ !!!

Ciocia JolaJ jest :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ale tych dwóch futer nie bierzemy . Takich Ci u nas dostatek :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lip 11, 2013 21:23 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Na zdrowie kochane Palunie :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw lip 11, 2013 22:19 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

A czy wiadomo może co u chudziutkiej Shade?

Podbiję pytanie bo już dłuższy czas nie mamy żadnych informacji od Pchełeczki :?:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt lip 12, 2013 7:28 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Pchełeczka jest chyba jeszcze na wyjeździe i Shade jest w klinice na ten czas, jeśli się nie mylę.

JolaJ - dzięki wielkie za super prezenty :ok: Koci pomocnicy ze zdjęcia właśnie robią inspekcję towaru, Paluszki mogą się czuć bezpiecznie ;)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt lip 12, 2013 8:31 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Nie pamiętam do kiedy Pchełeczka wypoczywa.
Też jestem ciekawa co słychać u Shade. Czy nadal kradnie wszystkim serca w lecznicy, czy znowu wyleguje się na kanapie ? :D

MissJoas pisze:JolaJ - dzięki wielkie za super prezenty :ok: Koci pomocnicy ze zdjęcia właśnie robią inspekcję towaru, Paluszki mogą się czuć bezpiecznie ;)

Inspekcja zakończona pozytywnie- wszystko trzeba było schować, bo chcieli sobie przywłaszczyć te skarby :lol:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lip 12, 2013 8:41 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Shade wczoraj wróciła do Pchełki. Cały czas z nią kiepsko. Będzie potrzebowała kroplówek i leków. Niestety wciąż "nie trzyma" potasu. Potwierdzono diagnozę zapalenia trzustki. No nic, walczymy dalej.

Więcej zapewne napisze Pchełka.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Pt lip 12, 2013 8:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Oj, to nie dobrze, że ma zapalenie trzustki :(
Niech szybko dziewczynka zdrowieje :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lip 12, 2013 9:20 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

basia111 pisze:A czy wiadomo może co u chudziutkiej Shade?

Wczoraj zabrałam kicię do domu. Nadal ma problemy z jedzeniem. Wczoraj rzuciła się na bozite ale dziś już karmiłam ją strzykawką... Kombinuje z czym się da żeby zaczęła jeść. Dziś miała taką niechęć że przywaliła mi łapką. Na razie podajemy leki i kroplówki. Ma zapalenie trzustki. Nie przybrałą na wadze i bardzo spada jej poziom potasu. Zobaczymy.... Może się odblokuje. Na razie walczę z niechęcią do jedzenia.
Poza tym może to niepopularne co zrobiłam, ale żeby zapewnić jej najlepsze warunki psychiczne i towarzystwo po powrocie do domu sprawdziłam jak będą reagowały na nią moje koty i stopniowo pozwoliłam jej chodzić z nimi. Może to i większy stres przy zmianie ale przynajmniej nie siedzi sama cały czas bo przecież nie będę z nią siedziała w zamkniętym pokoju całą dobę.... Z resztą w lecznicy jak Shade mogła sobie pochodzić to była znacznie bardziej ożywiona więc decyzja taka a nie inna. Niech sobie chodzi gdzie chce. Moje koty są bardzo spokojne. W zasadzie to dokocenie przebiega zgodnie z moimi podejrzeniami. Było tylko trochę syczenia. Najbardziej obronnie reaguje moja Agatka ale ona ma tylko jedno oczko, nie do końca dobrze na nie widzi, więc syczy na wszystko. Shade przegoniła kocury ze 2x a tak to obserwują i schodzą jej z drogi. W sumie pogadałam sobie z nimi że kicia jest chora i muszą być grzeczni... może dlatego zachowują się jak gdyby nigdy nic... ;)

EDIT:
Skoro już muszę karmić Shade na siłę to czy ktoś ma pomysł na zmemłany (odpowiedni do strzykawki) posiłek ze sporą dawką potasu? W lecznicy dostawała dawki ponad normę a i tak strasznie spadał więc może jakimś cudem uda się go uzupełnić w jedzeniu. :^)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pt lip 12, 2013 12:14 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Kto jutro będzie na Paluchu ? bardzo proszę o kontakt ,trzeba od Kuby odebrać jedzonko .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lip 12, 2013 12:31 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Ja będę, niech Kuba wpada.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt lip 12, 2013 14:39 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

ok , no to będę :smokin:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Pt lip 12, 2013 16:35 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Witam,

Wczoraj w okolicach Morskiego Oka na Mokotowie ktoś wyrzucił Kotkę. Jak mnie zobaczyła sama podleciała i zaczęła się ocierać o nogi, bez problemu złapałam Ją na ręce i weszła za mną na klatkę. Niestety nie mogłam Jej zatrzymać, a jedyne co mogłam zrobić o 2 w nocy to zadzwonić po straż miejską. Kotka teraz jest na Paluchu, dowiedziałam się, że ma ok. 1 - roku i jest samicą. Gdy czekałyśmy na straż nie pozwoliła bym nawet na sekundę przestała ją głaskać i drapać. Strasznie lubi ludzi, jest typowo domowym kotkiem. Jest niestety chuda. Kotka niestety może mieć duży problem by przetrwać w schronisku dlatego bardzo zależy mi by po skończonej kwarantannie trafiła do DT lub DS. Zależy mi by Kotka trafiła do dobrego domu. Ma już swój album u mnie na fb, ale też będę ogłaszała Ją na stronach internetowych zajmujących się adopcją, ale czy to przyniesie jakiś rezultat niestety nie wiem. Mam ogromną prośbę do Państwa czy będąc w Schronisku możecie zobaczyć co u Kotki. Jeżeli przydałoby się Jej jedzenie bo niestety w Schronisku może być różnie z tym to ja postaram się dostarczyć dla Niej karmę.
Jestem tu nowa i niestety nie mam pojęcia jak mogę dołączyć zdjęcia Kotki. Jest rudo-biała, naprawdę śliczna.

Z poważaniem
Ewa Reinek

EwaRe

Od: Pt lip 12, 2013 16:06

[poprzednia][następna]