Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 06, 2013 22:13 Re: Zaginione-znalezione koty

Najlepiej chodzić i potrząsać chrupkami w puszce, przejrzeć piwnicę i okoliczne budynki, nawiązać kontakt z dozorcami i karmicielkami kotów w okolicy. Warto też powiesić papierowe ogłoszenia.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob lip 06, 2013 22:14 Re: Zaginione-znalezione koty

Mozesz sprobowac. Moze kotka bedzie probowala wrocic w miejsce, z ktorego "poszla".

1cynia

Od: Nie mar 18, 2012 15:10

Post » Nie lip 07, 2013 15:48 Re: Zaginione-znalezione koty

Czarna koteczka dzis u weta dostala kolejna porcje zastrzykow. Wczoraj bylo 11, dzis 6. Jutro kolejne. Niby obcy kotek, ale przeciez nie zostawie go bez pomocy, chociaz zbankrutuje przrz niego bez dwoch zdan. Ale kicia jest strasznie miziasta. Lgnie do czlowieka i domaga sie pieszczot.

1cynia

Post » Nie lip 07, 2013 21:15 Re: Zaginione-znalezione koty

:1luvu: warto pomagać

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Pon lip 08, 2013 21:23 Re: Zaginione-znalezione koty

W dniu 2.07.13 w Łodzi na Złotnie zaginął czarno-biały kocurek długowłosy w typie norwega. George ma 3 lata i jest kotem po wypadku. Jest nieufny, i łatwo się stresuje, ale w sytuacjach kryzysowych jeśli nie ucieknie, to po prostu zwija się w kłębek jak jeż.. dlatego jeśli ktoś bardzo chciał go złapać, to mogło mu się to udać.. z uwagi na jego wielką urodę ktoś może się pokusić o sprzedaż kota, dlatego błagam o pomoc i informację, jeśli ktoś zobaczy zdjęcie podobnego kota na portalach aukcyjnych w Polsce itp.. każda informacja będzie na wagę złota.

Za odnalezienie kota wysoka NAGRODA!

W domu czeka na niego koci przyjaciel i cała rodzina.

Link do ogłoszenia ze zdjęciami Georga

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -500840737

silenceissexy

Od: Pon lip 08, 2013 19:27

Post » Wto lip 09, 2013 14:33 Re: Zaginione-znalezione koty

Ja mojego tez juz 2 tygodnie szukam. Ludzie ogloszenia zrywaja, nie pozwalaja dowieszac nowych.

1cynia

Post » Śro lip 10, 2013 14:23 Re: Zaginione-znalezione koty

Na prośbę znajomej.
Przed ostatnim weekendem (5-6 lipca) zaginął dorosły kocur ok. 1-2 letni.
Gmina Stęszew tj. pow. poznański, dokładnie rejon miejscowości Witobel-Zamysłowo-Będlewo-Stęszew. Kocur był wychodzący i w tych rejonach (to tereny mieszkalne i uprawne) czasem chodził.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Proszę kliknijcie na linki aby zobaczyć jak dokładnie wygląda!
Kocurek jest bardzo szczupły, bury, pręgowany, z lekko widocznym jaśniejszym krawacikiem na szyi.

Paulusek

Od: Pt wrz 02, 2011 9:45

Post » Śro lip 10, 2013 21:15 Re: Zaginione-znalezione koty

Warszawa, Mokotów, działki przy ulicach Wołoska-Odyńca-Niepodległości.
uwaga :!: :!: :!:
pojawiły się tam nowe koty!
1. czarny bez ogona
2. kremowy dlugowłosy, wygląda na rasowego, z wenflonem w łapie przyklejonym zwyklym plastrem - wygląda mi to na bardzo stary wenflon!!! - OSWOJONY
3. tricolor długowłosy - OSWOJONY
4. bielutka kociczka długowlosa z niebieskimi oczętami - OSWOJONA
5. dlugowłosy nieco rudy - OSWOJONY

i jeszcze ze dwa inne.

widziałam je dziś w drugiej alejce, mieszkaja chyba calym stadem przy takim nowym baraczku drewnianym, bardzo ładnym, w rudym kolorze, stoi on koło starego budynku zarządu działki, tego gdzie cieciowie trzymaja narzędzia, nie tam, gdzie sa wesela.

jesli komuś na Wierzbnie lub na Starym Mokotowie zaginał jakiś rasowy lub prawie rasowy kot, powinien sie przejśc na nasze dzialki - otwarte codziennie do 20.00 - i dyskretnie sie przyjrzeć, czy nie rozpozna swojego mrusia.
koty wyłażą na chodnik około 19.00 - 20.00 bo wtedy przychodzi starsza kobieta i je karmi.
tych kotów tam wczesniej nie było.
podejrzewam, ze ta kobieta znajduje koty na ulicy i trzyma je w domu, a teraz wypasa je wakacyjnie na działkach.
owszem, pogoda cudna, kotki mają raj, ale ludzi sa rózni.
a one przychodza do każdego i daja się zlapać (choć nie wszystkie).
kociny są przyjazne, delikatne, sierść mają już nieco zaniedbaną.
ta kocia opiekunka twierdzi, że te koty sa wszystkie jej, ale to bzdura :!:
gdyby były jej, to by je wyczesywała i przede wszystkim nie wypuscilaby ich na działki, gdzie ktoś może im zrobić coś złego.

proszę, puśćcie to info gdzies dalej, jeśli macie znajomych na Mokotowie - Wierzbno i Stary Mokotów - może ktos odnajdzie swojego zaginionego pupila właśnie na tych działkach.

UPDATE
dzisiaj znowu tamtędy przeszłam się.
okazuje się, że kobieta dokarmiająca przebywa przy domku, to chyba jej działka. kotki też były.
zapytałam, czy to jej koty, ona na to, że tak.
ALE - niedawno jakiś młody człowiek z rodziną, który ją zna, rozmawiał ze mną, kiedy głaskałam te biała kociczkę z niebieskimi oczami i stanowczo twierdził, że to wcale nie są jej koty. więc ja jej nie wierzę.
postanowiłam pójść do lecznicy przy Wołoskiej (Marcel) i zapytać o tego w wenflonie. jesli wygląd będzie się zgadzał, zyskam pewność, że coś tu lekko zgrzyta.
a jeśli to są naprawdę jej koty, chciałabym z panią porozmawiać o wypuszczaniu ich samopas, pozostawianiu na noc na działkach bez zamknięcia w domku, ale nie mam pojęcia, jak się dyplomatycznie rozwiązuje takie sprawy.
pani niewątpliwie kocha kotki, ale podejście ma zbyt lekkomyslne jak na mój gust...
Ostatnio edytowano Czw lip 11, 2013 14:45 przez foksal, łącznie edytowano 3 razy
Kot w dom, Bóg w dom.

foksal

Od: Śro cze 02, 2010 9:44

Post » Śro lip 10, 2013 22:17 Re: Zaginione-znalezione koty

Foksal, to wazna wiadomosc. Warto zalozyc osobny watek, moze tez zamiescic ogloszenia na odpowiednich portalach.

kajas81

Od: Wto sie 21, 2012 8:12

Post » Czw lip 11, 2013 7:18 Re: Zaginione-znalezione koty

ja wiadomość foksal puściłam na fb na wszystkich mi znanych stronach zaginionych kotów z warszawy
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw lip 11, 2013 9:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Widziano kota, przy ul. Frezjowej, może ktoś szuka, może ktoś z Was widział ogłoszenie
(Poznań / Junikowo/ os. Kwiatowe / Plewiska)
Obrazek
Obrazek

Guenwhyver

Od: Śro gru 17, 2008 9:47

Post » Czw lip 11, 2013 18:37 Re: Zaginione-znalezione koty

ZAGINĄŁ PERS-WARSZAWA!
dziś, tj.,11.07 wyszedl o 8 rano do ogrodka 14 letni bezowy pers-ostrzyzony, z lzawiacym na brazowo lewym oczkiem i do tej pory nie wrocil.
Nigdy sie nie oddalal, mogl zostac przez kogos zabrany!
Bardzo prosze o pomoc w jego odnalezieniu! Moze ktos cos widzial!!
Kotek jest leczony, musi dostawac leki i specjalistyczną karmę!
tel.502 204 779
Warszawa - Bielany, ul.Wolumen
Obrazek

Syku

Od: Sob mar 04, 2006 9:54

Post » Czw lip 11, 2013 18:41 ZAGINĄŁ PERS! Warszawa Bielany! POMOCY!

dziś, tj.,11.07 wyszedl o 8 rano do ogrodka 14 letni bezowy pers-ostrzyzony, z lzawiacym na brazowo lewym oczkiem i do tej pory nie wrocil.
Nigdy sie nie oddalal, mogl zostac przez kogos zabrany!
Bardzo prosze o pomoc w jego odnalezieniu! Moze ktos cos widzial!!
Kotek jest leczony, musi dostawac leki i specjalistyczną karmę!
tel.502 204 779
Warszawa - Bielany, ul.Wolumen
Obrazek

Syku

Od: Sob mar 04, 2006 9:54

Post » Czw lip 11, 2013 20:31 Re: Zaginione-znalezione koty

ruda32 pisze:ja wiadomość foksal puściłam na fb na wszystkich mi znanych stronach zaginionych kotów z warszawy

byłam dzis u weta, zgłoszony w maju zaginiony kot z wenflonem nie jest tym z działek.

mozliwe, że te koty są faktycznie tej kobiety. to, że sa zaniedbane i że kot nie powinien biegac z wenflonem to inna sprawa kaloszy.
warto sie przejśc, przyjrzec zwierzakom, ale dyskretnie :) .
ja ze swej strony chcę jeszcze zrobic dokładniejsze rozpoznanie sytuacji.
może trochę emocjonalnie podeszłam do sprawy... :oops:
Kot w dom, Bóg w dom.

foksal

Od: Śro cze 02, 2010 9:44

Post » Pt lip 12, 2013 9:33 Re: ZAGINĄŁ PERS! Warszawa Bielany! POMOCY!

Do gory.
Warszawiacy z Bielan-miejcie oczy i uszy otwarte.

kajas81

Od: Wto sie 21, 2012 8:12

[poprzednia][następna]