Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli / krótka aktualka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 10, 2013 22:21 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Udało się dotrzeć tutaj. Nowy lokator przesłodki, uroczy, normalnie do schrupania.

Ja zawsze izolowałam koty przy aklimatyzacji, także ze względu na kwarantannę zdrowotną. Jednak Pini wygląda na okaz zdrowia.

Dogadają się chłopaki, tylko trzeba im czasu.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw lip 11, 2013 7:43 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

solarie pisze:
Annazoo pisze:A on biedaczek mocno zestresowany, wciąż oblizuje pysio.

Malaga się oblizywał, bo chwilę wcześniej wylizał kocie mleko z talerzyka Pinka. :lol:

A to spryciarz :1luvu:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw lip 11, 2013 8:08 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Aleee wieści! Gratulacje :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lip 11, 2013 11:21 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Dzisiaj Malaga przy każdej okazji zdziela Pinka łapą po głowie, na szczęście bez pazurów. :roll: Dlatego Pinelli jest już do niego bardziej ostrożny i nie podchodzi tak chętnie jak wczoraj, też się nieco jeży jak Malaga posykuje. Przy czym mimo wszystko stara się go jeszcze do siebie przekonać, bawi się blisko niego, obserwuje - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. :roll:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw lip 11, 2013 11:28 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

solarie pisze:Dzisiaj Malaga przy każdej okazji zdziela Pinka łapą po głowie, na szczęście bez pazurów. :roll: Dlatego Pinelli jest już do niego bardziej ostrożny i nie podchodzi tak chętnie jak wczoraj, też się nieco jeży jak Malaga posykuje. Przy czym mimo wszystko stara się go jeszcze do siebie przekonać, bawi się blisko niego, obserwuje - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. :roll:

Ale nie martw się! To dwa smarki są, będzie dobrze! Przeciez to dopiero chwila moment jak sa razem!

jozefina1970

Post » Czw lip 11, 2013 12:28 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

jozefina1970 pisze:Ale nie martw się! To dwa smarki są, będzie dobrze! Przeciez to dopiero chwila moment jak sa razem!

Martwię się tylko troszeczkę, ale ogólnie wiem, że prędzej czy później się dogadają. To trzeci dzień Pinka u nas, a drugi jak się z Malagą widzi, także zdaję sobie sprawę z tego, że to dopiero zalążki ich znajomości. :)

Duży plus jest taki, że Malaga się odobraził, przychodzi już do mnie z powrotem na kolana, łasi się do nóg, pozwala głaskać - brakowało mi tego przez te ostatnie dwa dni. :1luvu:

Za to Pinka muszę przyobserwować, bo nie wiem czy ze stresu (chociaż wtedy Malagi jeszcze nie było w pokoju), czy po prostu w ferworze zabawy zapomniał się albo nie zdążył dobiec do kuwety, ale zrobił mi dzisiaj rano kupkę na łóżko. :roll: Na całe szczęście przewidziałam, że z racji jego wieku coś takiego się może zdarzyć, więc od razu po wstaniu z łóżka ścielę je, przykrywam kocem i na to jeszcze jakąś płachtę daję - i narobił na tę płachtę właśnie. Mam tylko nadzieję, że to faktycznie przez to, że nie zdążył dobiec gdzie trzeba, bo wcześniej ładnie się do kuwetki wysiusiał.

solarie

Post » Czw lip 11, 2013 12:34 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

solarie pisze:Mam tylko nadzieję, że to faktycznie przez to, że nie zdążył dobiec gdzie trzeba

Raczej na pewno, jeszcze nie jest do końca zorientowany pewnie, nowy dom, nowy kot, ludzie...
solarie pisze:Duży plus jest taki, że Malaga się odobraził, przychodzi już do mnie z powrotem na kolana, łasi się do nóg, pozwala głaskać - brakowało mi tego przez te ostatnie dwa dni. :1luvu:
Musisz go trochę faworyzować, maluch zadowoli się na razie zabawą i tak dalej ale rezydenta trzeba dopieszczać ;-)

jozefina1970

Post » Czw lip 11, 2013 14:00 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Tak skończyła się pierwsza próba wspólnego posiłku:

Obrazek

Pinelli właśnie kończy wylizywać swój talerzyk do czysta, a Malaga jedzenia nie ruszył (dostał talerz pierwszy). Jestem ciekawa czy Pinek potem zabierze się za porcję Malagi, może to go wtedy zmotywuje do jedzenia swojej porcji. :lol:

Edit: Wiedziałam, że tak to się skończy, na tego rudego żarłoka nie ma mocnych... :ryk: :ryk:

Obrazek
Obrazek

solarie

Post » Czw lip 11, 2013 17:07 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Jak Malaga pozwala mu opróżnić swoją miskę, to to jest na prawdę święty kot. U mnie by się ten numer maluszkowi nie udał. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw lip 11, 2013 17:08 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Ah ohh jakie śliczności :)) Gratulujemy ...zazdroszcze ...tez bym chciala drugie kociątko do kompletu :))

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw lip 11, 2013 18:47 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

spokojnie wszystko mi mówi,że chłopaki dogadają się :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw lip 11, 2013 19:19 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

Chłopaki potrzebują czasu :mrgreen:
Wszystko będzie dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy się :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw lip 11, 2013 21:02 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

rudy kociak pisze:spokojnie wszystko mi mówi,że chłopaki dogadają się :wink:

Miraclle pisze:Chłopaki potrzebują czasu :mrgreen:
Wszystko będzie dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z pewnością wszystko zmierza ku lepszemu - dzisiaj Malaga w końcu przyłączył się do zabawy wędką i mimo że czasem pacał jeszcze Pinka po głowie, to jednak bardziej zajął się zabawą. :D
Dowód: http://youtu.be/64u7CY4Jujc
W tle filmiku leci muzyka klasyczna, bo zauważyłam, że słysząc ją Malaga bardzo się uspokaja. :)

A potem, po zabawie, Malagito nawet zrelaksował się na tyle, że zasnął tu w pokoju na pufie, a Pinuś legł na dywanie, także zasnęli całkiem niedaleko siebie. :ok:

I na zakończenie dnia:

Malaga, bury huragan (tu akurat w spoczynku dla niepoznaki):
Obrazek

Więcej zdjęć tego jegomościa pojawi się jak zacznie bardziej interesować się obiektywem aparatu, a mniej rudym tornadem. :lol:

Pinelli, rude tornado:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje kochane chłopaki. :kotek:

solarie

Post » Czw lip 11, 2013 21:31 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

hej, w moim podpisie jest banerek do nowego konkursu na miss i mistera miau-w tym m-cu kocie lapki sie prezentuja, wiec zapraszam do udzialu :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt lip 12, 2013 7:08 Re: Buro-rudy duet: Malagito & Pinelli

solarie pisze:Dowód: http://youtu.be/64u7CY4Jujc

Podoba się małemu legowisko :-) Spokój pełny, jeszcze parę dni i będzie super!
A tak z innej beczki, widzę, że masz moskitierę taka jak ja chyba mam w sypialni - nie próbuje Malaga wkładać tam pazurków? Czy ona jest jakoś wzmacniana? Ja Mruśki na okno z tą moskitierą nie wpuszczam bo to jeden ruch pazurem i byłoby po moskitierze.

jozefina1970

[poprzednia][następna]