Po prawie dwóch tygodniach wróciliśmy do domu. Koty są. Całe i zdrowe. Chyba się za nami stęskniły...my za nimi też. W poniedziałek byliśmy u kolejnego alergologa. Przygotowałam sobie całą listę pytań, sugerując się radami jakie Państwo podsuwali. Mimo, że pani doktor nie powiedziała, że radykalnie mamy pozbyć się kotów, to jednak poinformowała mnie, że alergia Synka może się pogłębiać, a co za tym idzie kolejne infekcje itp itd. Żeby tego było mało wróciliśmy do domu i Syn narzeka znów na ucho...

Jutro idziemy do laryngologa...
Koty są z nami ponad 10 lat. Nie jest mi łatwo podjąć decyzji o ich oddaniu, ale jak już pisałam i napiszę to po raz kolejny zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze. Już się boję powrotu do przedszkola i znów ciągłego siedzenia Syna w domu z powodu infekcji. Na prawdę nie jest mi łatwo...
Nie oddamy kotów do schroniska, wiem, że to byłaby dla nich pewna śmierć. Ale za pośrednictwem forum chciałabym spróbować znaleźć dla nich dom. To nie jest tak, że nie robię nic w tym kierunku. Pytam kogo się da - rodzinę, znajomych, nieznajomych...
A teraz jeżeli pozwolicie to napiszę trochę o moich kotach.
Kotki są zdrowe – regularnie odwiedzamy weterynarza. Są wysterylizowane, szczepione i odrobaczywione. Przyzwyczajone są do podróżowania, bo często odwiedzamy rodzinę mieszkającą daleko, a koty razem z nami. Mieszkają w mieszkaniu, nie wychodzą na podwórko. Są czyste, korzystają z kuwety (to posikiwanie o którym wspominał mąż było przed wysterylizowaniem) Puma ma 12 lat, znalazłam ją na śmietniku jak była malutka. Jest bardzo towarzyska, pozytywnie nastawiona do ludzi, nawet do tych, których nie zna. Adolfina ma 10 lat. W wieku kilku miesięcy została odebrana od człowieka, który nie powinien mieć zwierząt. Jest bardzo spokojna i troszkę nieufna. Gizmo (imię może zmylić, ale to też kocica) jest najmłodsza. Ma 7 lat i jest córką Adolfiny. Jest wielkim pieszczochem i uwielbia dzieci.
Jeśli ktoś chciałby się zaopiekować naszymi kotkami lub jednym z nich proszę o kontakt.Zainteresowanym osobom chętnie prześlę zdjęcia kotków i odpowiem na każde pytanie.