Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 12:15 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

Neigh pisze: W pełni potwierdzam zalety charakteru. Wyluzowane dziewczę, żarłoczne i skore do miziania.

Uuuuuu....to nie w twoim typie :mrgreen: Nuuuudy, panie nuuudy..... :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lip 08, 2013 13:32 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

shira3 pisze:
Neigh pisze: W pełni potwierdzam zalety charakteru. Wyluzowane dziewczę, żarłoczne i skore do miziania.

Uuuuuu....to nie w twoim typie :mrgreen: Nuuuudy, panie nuuudy..... :ryk:

Nie, ta była fajniejsza.......Nie wiem czemu, ale taka bardziej z charakterem. Tamto to był taki budyń waniliowy z sockiem malinowym....

Pomęczcie kotkinsa to Wam wstawie KSAWEREGO vel Czesia - cudny on jak marzenie:-). W ogóle za chwilke bedziemy wątek zamykac i robić porzadki.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 08, 2013 14:13 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

he he :D To z moją nie miałas czasu się nudzić ;)
dawać ksawerka!
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pon lip 08, 2013 23:03 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

Jak mi jeszcze któraś podlinkuje "biednego persika- pomóż dziewczynom bo sobie nie radzą" na pw to jak mi bóg miły POZNA MNIE OSOBIŚCIE!!!!
Nawet jeśli będzie z Peru.
OBIECUJĘ.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lip 09, 2013 0:09 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

a ja jestem zniesmaczona rywalizacją na forum, czyli kto komu ile jak gdzie i kiedy

senza parole !

ps. czy to forum dla kotów czy ludzi ?

podlinkowałam wątek, bo czemu nie ? skoro ktoś mi podlinkował a tam pers, i wołanie o pomoc, wołanie nie tylko o $$, ale o POMOC ? na ten wątek wiele osób zagląda i nie tylko tych wiedzących ale i tych szukających

szkoda, wielka szkoda, ale tylko kotów, bo ich los w naszych rękach jest
jo.anna

Post » Wto lip 09, 2013 0:21 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

Ale o jaką pomoc?

Jesli napisanie komuś, ze warto kotu zrobić badania z profilem nerkowym oraz poszukać własciela - wiąże się ze świętym oburzeniem - bo powinnam najpierw ZAPYTAĆ czy zrobiono i szukano ........to sorry myślę, że ktoś tu zwariował.

Na przyszłość będę pytac - czy przypadkiem macie np. niebieskie miski - bo inaczej nie doradzę ich kupna,możecie się przecież obrazić, ze radzę kupić coś co macie.........

Kurde blaszka Kotkins - pliss na przyszłośc nie wal takich tekstów na mój temat......bo faktycznie nietrafiony.

Robię sobie przerwę w Miau - mam na razie dość.........jeśli będzie pilna potrzeba to mnie znajdziecie. Na razie wszystkim:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto lip 09, 2013 10:25 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

Właśnie wróciłam z Angeliną od weta.
Książeczka założona. Stan zdrowia ogólny dobry, została osłuchana, wymacana, temperatura zmierzona - oj to jej się bardzo nie podobało - teraz noszę godny ślad na ręce jej pazurków :D. Oczka i uszka zostały przeglądnięte. Dostałam preparat do czyszczenia uszu, były bardzo, bardzo brudne i dodatkowo krople do oczu Dicontineff. Kicia została też odrobaczona (tabletką) odrobaczanie też jej się bardzo nie podobało :D.
Za tydzień idziemy do szczepienia.
Co do kuwety. Sika wzorowo, z tym drugim trochę gorzej bo raz do kuwety, raz obok...
I to na razie tyle.

Pozdrawiam :)

vittima

Od: Nie maja 12, 2013 22:01

Post » Wto lip 09, 2013 10:45 Re: Adopcje...Etiopka pojechała, Angelina w drodze!

Ja mam pytanie do Cypiska i uprzejmie proszę o odpowiedź
jak to jest że Angelina będąca u Cypiska na tymczasie dość długi czas okazała się kotem
- nieodrobaczonym
- niezaszczepionym
- z brudnymi uszami
- z problemem z oczami
- z watowatym futrem
- za chuda
mimo, że co miesiąc Kotkins płaciła na jej utrzymanie całkiem sporo kasy
ja za ta kwotę utrzymuję u siebie 2 koty (albo czasami więcej) na dobrym i bardzo dobrym poziomie a tu zabrakło na właściwą opiekę nad jednym? jakim cudem?

i proszę o merytoryczną i w temacie odpowiedź, bo mam pojęcie o zaopiekowaniu i wyżywieniu kotów długo i półdługowłosych, w tym również persów.
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto lip 09, 2013 19:38 Re: Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Dalio , proszę takie pytania zadawać na pw.

Branie kota na utrzymanie w takiej odległości , bez możliwości sprawdzenia ZAWSZE niesie ryzyko.
Poniosłam je, a kot ma dom.
I strasznie się cieszę ,że nie sika.
Bo to oznacza ,że w domu zostanie:))

Jo.anna zarówno Neigh jak i ja weszłyśmy na ten wątek chcąc poradzić , pomóc...bo pers, wiadomo.
Nie mam pojęcia dlaczego te Panie uznały pierwszy post Neigh za atak.
Tak w każdym razie zareagowały.
Że o "Neight" i "Ty" przez małe "t" nie wspomnę.
Moim zdaniem to ,że radzimy i pytamy o cokolwiek zamiast zadać bazalne pytanie o nr konta było dla nich bardzo frustrujące, dlatego tak zareagowały.
Ale może się mylę.

W tzw "międzyczasie" dostałam na pw linka do kolejnego porzuconego persa z Łodzi.
A w schronie tamże też pers...kolejny.

kotkins

Post » Wto lip 09, 2013 20:45 Re: Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Rety! 8O Skąd?
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto lip 09, 2013 21:05 Re: Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

kotkins pisze:Dalio , proszę takie pytania zadawać na pw.

ja rozumiem że możesz się czuć niezręcznie i nie o stawianie Cię w niezręcznej sytuacji mi chodzi
napisałam na wątku bo tu była kotka ogłaszana i tu są informacje o jej stanie
faktycznie na wątku post może umknąć więc go przekleję na pw

i Kotkinsie nie zgadzam się z tym
kotkins pisze:Branie kota na utrzymanie w takiej odległości , bez możliwości sprawdzenia ZAWSZE niesie ryzyko

nie ma prawa nieść ryzyka
kot jest utrzymywany za cudze pieniądze więc powinien być prawie jak nówka sztuka nie śmigana a przed wyjazdem przejść spa w salonie piękności, czyściutki, z pięknym futrem i okrągłymi boczkami
mieć książeczka zdrowia z każdą zarejestrowana wizytą ze sprawdzeniem wszystkiego co się da, odrobaczeniem i koniecznymi szczepieniami
a wydanie każdej złotówki musi być potwierdzone "papiurem" - sam z siebie dt powinien zadbac o przejrzystość i transparentność
jak tak robię jak mam koty na płatnym tymczasie i nie widzę powodu dlaczego odo innych tego nie wymagać
nie zgadam sie na spuszczenie zasłony milczenia na takie postępowanie bo to prowadzi do patologii

no ale juz sie przenoszę na pw
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto lip 09, 2013 21:10 Re: Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

kotkins pisze:Wracając do meritum : wydaje mi się ,że Neigh będzie miała maluchy u siebie...

pewnie szaleje ze szczęścia i serduszkuje :1luvu:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Wto lip 09, 2013 21:45 Re: Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Tak.
Jak ją znam przenocuje mnie w garażu...

Z tego szczęścia. :mrgreen:

kotkins

Post » Śro lip 10, 2013 8:23 Re: Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Kotkinisie uroczyście oswiadczam, że MALUCHÓW mieć nie będę. Bo Ci przypominam, że
a. nie rozmawiałam o tym z Zuzką
b. one nie mają byc rozdzielane
c. jak mam miejsce na jednego kota i to maks 2 tyg.
d. nim coś z Katarzyną S ustalić, to może potwierdźcie to najpierw ze mną

A Ty faktycznie masz szanse na nocleg w garażu.......:-)

Obrazek

Neigh

Post » Śro lip 10, 2013 19:25 Wydzielone z wątku Ninja potrzebuje pomocy i domu!i innych

Neigh pisze:Kotkinisie uroczyście oswiadczam, że MALUCHÓW mieć nie będę. Bo Ci przypominam, że
a. nie rozmawiałam o tym z Zuzką
b. one nie mają byc rozdzielane
c. jak mam miejsce na jednego kota i to maks 2 tyg.
d. nim coś z Katarzyną S ustalić, to może potwierdźcie to najpierw ze mną

A Ty faktycznie masz szanse na nocleg w garażu.......:-)

A tak mi się wydawało po wpisie na wątku kociny z Łodzi.
A to przepraszam:)

Pojadę chyba w nocy , więc pewnie z garażu nici:(

Zaś adze9955 odpowiem tylko , iż argument bycia lekarzem jest niewątpliwie koronnym w tej dyskusji i ciszę się ,że go użyła:)
Bo ja jakby nie napisałam ,że "jako lekarz twierdzę , iż..." albo "jestem lekarzem i jestem przekonana ,że..."
Fakt ,że jestem lekarze jest jak widzę bolesny.

A w ogóle to na forum ostatnio mnożą się tożsamości różnych użytkowników...
Zaczynam mieć wrażenie rozdwojenia jaźni.
I to nie u siebie...

Neigh , a miałaś wziąć urlop od forum , to też tylko pogłoska???

Edit : Ago proszę wskaż gdzie ja na tym wątku (nie na jakimś z przeszłości) epatuję moją profesją???
Podnoszę ten fakt jako argument???
Bo chyba coś mnie omija...
Ten argument jest Twój, li tylko i w ogóle.
I to mnie oburza , jak również pisanie publicznie kim jestem w życiu zawodowym.
Jeśli robię to ja- taka moja wola.
Ty ujawniasz moje dane.
To jest różnica.

kotkins

[poprzednia][następna]