Ślicznotka ze śmietnika: JEST DOMEK!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 05, 2013 18:28 Ślicznotka ze śmietnika: JEST DOMEK!

Witam serdecznie forumowiczów,

Wczoraj w zakładzie pracy znalazłam na śmietniku (!) kocie nieszczęście.
Koteczka ma ok. 5-6 tygodni, oczka zaklejone ropą :( Po pierwszej pomocy i nakarmieniu już czuje się lepiej.
Początkowo nie dawała się głaskać ani dotknąć prychała i drapała, ale widać, że szybko się oswaja.

Niestety pracodawca nie zgodził się jej zatrzymać, w schronisku powiedzieli, że ją uśpią, a poszukiwania wśród znajomych póki co
nie przyniosły rezultatów. Pilnie potrzebuję domu stałego lub tymczasowego dla tej czarnej piękności. Całodobowa opieka przyniosła
rezultaty - oczka już dziś wyglądają lepiej! Poza tym kotka jest zdrowa.

Z poprzednich wątków wiem, że jest na forum osoba, która odpłatnie wykonuje ogłoszenia - czy ktoś z forumowiczów mógłby podać mi namiar?
Zdaję sobie sprawę o stopniu zakocenia większości forumowiczów :) dlatego proszę o pomoc!

http://imageshack.us/photo/my-images/21/y0hi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/707/p4zo.jpg/
Ostatnio edytowano Śro lip 10, 2013 22:02 przez Irmina SM, łącznie edytowano 1 raz

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Pt lip 05, 2013 18:34 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Witaj
CatAngel robi ogłoszenia.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt lip 05, 2013 18:38 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Dziękuję! :)

Irmina SM

Post » Sob lip 06, 2013 16:51 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Irmina SM pisze:Witam serdecznie forumowiczów,

Wczoraj w zakładzie pracy znalazłam na śmietniku (!) kocie nieszczęście.
Koteczka ma ok. 5-6 tygodni, oczka zaklejone ropą :( Po pierwszej pomocy i nakarmieniu już czuje się lepiej.
Początkowo nie dawała się głaskać ani dotknąć prychała i drapała, ale widać, że szybko się oswaja.

Niestety pracodawca nie zgodził się jej zatrzymać, w schronisku powiedzieli, że ją uśpią, a poszukiwania wśród znajomych póki co
nie przyniosły rezultatów. Pilnie potrzebuję domu stałego lub tymczasowego dla tej czarnej piękności. Całodobowa opieka przyniosła
rezultaty - oczka już dziś wyglądają lepiej! Poza tym kotka jest zdrowa.

Z poprzednich wątków wiem, że jest na forum osoba, która odpłatnie wykonuje ogłoszenia - czy ktoś z forumowiczów mógłby podać mi namiar?
Zdaję sobie sprawę o stopniu zakocenia większości forumowiczów :) dlatego proszę o pomoc!

http://imageshack.us/photo/my-images/21/y0hi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/707/p4zo.jpg/

Moj boze!!! A w ktorym schronisku tak powiedzieli???? Gdzie jest teraz to malenstwo???

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Nie lip 07, 2013 17:48 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Maleństwo przebywa teraz na terenie stacji morskiej w Helu, gdzie dzielnie opiekują się nim wolontariusze :) Schronisko w Gdyni niestety tak chciało potraktować kotka, bo skoro oczy zamknięte to nie warto...

Na szczęście po leczeniu antybiotykami oczka dziś wyglądają wspaniale, koteczka miała nawet szanse na domek, ale się nie udało :( Wrzucę dziś nowe zdjęcia żeby można było zobaczyć efekty terapii!

Kotka bawi się jak każdy malec, jest jeszcze troszkę przestraszona, ale szybko dochodzi do siebie :) Mam nadzieję, że pakiet ogłoszeń szybko pomoże znaleźć jej domek :)

Irmina SM

Post » Nie lip 07, 2013 17:54 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Jakos mi sie nie chce wierzyc,ze w Ciapkowie w Gdyni chciano ja uspic...:/ Koteczka szuka obecnie DT czy DS?

Czarna puma

Post » Nie lip 07, 2013 18:23 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Mi niestety też zawsze ciężko uwierzyć w takie sytuacje :/. Niestety dwa lata temu miałam podobny incydent w schronisku w Poznaniu, mieli tak dużo kotów, że przyjmowali tylko powypadkowe. Stopień "zakocenia" w okresie letnim jest chyba za duży na możliwości niektórych schronisk :(

Kotka szuka DT lub DS, chwilowo dzięki dobremu sercu moich pracodawców oraz wolontariuszy, którzy zgodzili się udostępnić swój domek może pozostać parę dni na terenie Stacji. Jest to jednak kwestia 7-10 dni. Mam nadzieję, że do tego czasu uda się coś znaleźć :)

Irmina SM

Post » Nie lip 07, 2013 18:28 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

No i zdjęcia z dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irmina SM

Post » Nie lip 07, 2013 19:00 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Jest przepiękna, powinna znaleźc domek, trzymam bardzo mocno kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie lip 07, 2013 23:05 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Dziękujemy :) Pakiet ogłoszeń zamówiony!! Jestem bardzo podekscytowana! :) Kotka została nazwana Vita. Tak aby uczcić drugą szansę na życie, którą otrzymała :)

Irmina SM

Post » Nie lip 07, 2013 23:42 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Prześliczna! :1luvu: I naprawdę maleńka, bo oczka ma jeszcze niebieskie... Niech się zdrowo chowa i znajdzie najlepszy dom na świecie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon lip 08, 2013 19:10 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Gdzie jest oglaszana mala?

Czarna puma

Post » Pon lip 08, 2013 19:21 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Śliczna maleńka :)
Trzymam kciuki za domek :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lip 08, 2013 20:53 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Czarna puma pisze:Gdzie jest oglaszana mala?

Zamówiłam pakiet 130 ogłoszeń u CatAngel. Prócz tego znajomi powrzucali na facebooka. Myślałam jeszcze o lokalnej gazecie, ale nie wiem jaki jest skutek tego typu ogłoszeń. Boję się, że mogą zgłosić się turyści, którzy akurat będą przebywać w Helu.

Dziś maleńka zaczęła samodzielnie wskakiwać na łóżko, już sobie wybiera najlepsze miejsca do spania (poduszka) :) Ogólnie widać, że czuje się dobrze. Jutro ostatni zastrzyk, więc zostaną tylko kropelki :)

Irmina SM

Post » Pon lip 08, 2013 20:58 Re: Ślicznotka ze śmietnika, pilnie potrzebny DT/DS: Pomorsk

Mala szuka DT czy DS...?

Czarna puma

[następna]