Kochany Przystojniak z Rybnika

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 08, 2013 11:06 Re:

Dziękuję margoth82 za pomoc w sprawie Przystojniaka. Cieszę się, że sytuacja się wyjaśniła :).
Fajnie by było, gdyby już na stałe został u szwagra p. Kasi - żeby nie stresował się zmianą otoczenia, opiekuna itp.
Jeśli można, to bardzo proszę o dalsze informacje w sprawie kota i jeszcze raz dziękuję za pomoc.
kicikicimiauhau

Post » Wto lip 09, 2013 8:50 Re: PRZYSTOJNIAK ZNÓW W OPAŁACH???

Iburg pisze:A może zadomowi sie tam tak, że zostanie na stałe. On po tułaczce na dworze na pewno doceni że ma cie4plo jedzenie i nie musi sie o nic martwić.
Moja Matyld a tez była kotem stajennym wolnozyjacym, potem zabrana do domu nie wychodziła. Jak sie przeprowadziłam z bloku do domu to przez kilka lat wychodziła do ogrodu i za ogród. Teraz od 3-ch lat nie wychodzi nawet do ogrodu, i wcale nie ma ochoty wychodzić. Pozostala 4-ka kotów wychodzi do ogrodu

no właśnie po dyskusji z p. Kasią odnosze to samo wrażenie, że Przystojniak był wolnozyjący ale już mu chyba ta dzikość bokiem wyszła, bo przestawił się na dom niewychodzacy bez problemu. Podobna sytuacja była o ile pamietam z Rukią od Alienor.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Sob lip 13, 2013 9:42 Re:

Mój kot Panda też był kotem bezdomnym, i to przez kilka lat. Jako że się zestarzał i pochorował, to trzeba było go wziąć. Na początku siedział w klatce kennel, potem poszedł na mieszkanie. Jak widział, że klatka jest składana, to szału prawie dostał z obawy, że na dwór wróci. I jak już 2 lata siedzi w domu, to nigdy nie pokazał ochoty wyjścia choćby na balkon (mieszkam w bloku ).
kicikicimiauhau

Post » Sob lis 09, 2013 21:11 Re: PRZYSTOJNIAK ZNÓW W OPAŁACH???

Na moje pytanie, jak ma się Przystojnak, otrzymałam taką oto odpowiedź: Pani Beato,po ostatniej sytuacji kiedy to podobno Cickowi dziala sie wielka krzywda i rozpetala Pani niezla afere nie bardzo mam ochote korespondowac z kimkolwiek na ten temat! Pozatym jedyna osoba ktora sie nim naprawde zajmowala,karmila,leczyla jestem JA. Wiec nie rozumiem tej 'waszej' troski na niby!Ciciek ma sie wspaniale,jest zdrowy i szczesliwy.NIE szukam mu stalego domu bo go ma.
Na prośbę o zdjęcia taką: Pani Beato widze ze nie zrozumiala mnie Pani. Jedyna osoba ktora moze roszczyc sobie prawa do Cicka jestem Ja i obecny wlasciciel. Nie mam ani ochoty a juz tym bardziej obowiazku wysylania zadnych aktualnych zdjec Pani ani nikomu innemu!! Jak wczesniej napisalam Cicius ma sie dobrze. Ta informacja musi Pani wystarczyc.prosze wiecej nie wysylac mi takich wiadomosci.pozdrawiam.
Nie wiem, jakim problemem jest zrobienie kotu jednego zdjęcia? Jak Go brała do szwagra (?), to zapewniała, że regularnie będzie informować, jak Przystojniak się czuje i posyłać fotki. Nie podobają mi się "agresywne" odpowiedzi p. Katarzyny. Nie wiem, jak wymusić na niej zdjęcia. Chcę mieć pewność, że jest Mu tam dobrze, że ma ten dom...
kicikicimiauhau

Post » Pon lis 11, 2013 19:45 Re:

Mam nadzieję, że nikt nie zapomniał tego wspaniałego Kota i pomoże w zdobyciu choć jednego zdjęcia :(
kicikicimiauhau

Post » Pon lis 18, 2013 20:27 Re:

Widzę, że zainteresowanie wątkiem jest małe :(
kicikicimiauhau

Post » Pt lis 22, 2013 19:04 Re: str.9 PRZYSTOJNIAK - JAK ZDOBYĆ ZDJĘCIA? opały cd.?

Przystojniak za czasów bezdomności: Obrazek
kicikicimiauhau

Post » Sob lis 30, 2013 19:15 Re: str.9 PRZYSTOJNIAK - JAK ZDOBYĆ ZDJĘCIA! ;( opały cd.?

Kiedyś tu było tylu ludzi, a teraz nikt nie zagląda... :( :?:
kicikicimiauhau

Post » Sob lis 30, 2013 20:27 Re: str.9 PRZYSTOJNIAK - JAK ZDOBYĆ ZDJĘCIA! ;( opały cd.?

Zaglądają ale nie mają jak pomóc :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie gru 01, 2013 2:03 Re: str.9 PRZYSTOJNIAK - JAK ZDOBYĆ ZDJĘCIA! ;( opały cd.?

Też zaglądam, ale co można zrobić na odległość :(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Nie gru 01, 2013 7:50 Re:

Nie mam już pomysłów - po prostu martwię się o Niego :( Tak czasem myślę, że lepiej, jakby był na dworze, bo miałabym 100% pewności, że jest :( :cry: Może za jakiś czas uda się jakoś wyżebrać te zdjęcia :( Nawet nie wiem, gdzie On teraz jest - czy gdzieś w Gliwicach, czy bliżej albo dalej :( :( :crying:
kicikicimiauhau

Post » Nie gru 01, 2013 12:29 Re: str.9 PRZYSTOJNIAK - JAK ZDOBYĆ ZDJĘCIA! ;( opały cd.?

Też chciałabym dowiedzieć się co u Przystojniaka, zwłaszcza że ile razy bywam w tej okolicy to o nm myślę. Mam jednak nadzieje ż e ma sie dobrze, bo chyba Pani po to go zabierała żeby mu pomoc a nie zaszkodzić. Nie dziwię sie tez że nie pisze, może ma inne sprawy na głowie, może ma uraz że na nią naskoczono, a może nie wchodzi wcale na forum.
Ja wierze ze Przystojniak ma się dobrze i życzę mu wiele lat życia w zdrowiu, z pozdrowieniami dla opiekunów kimkolwiek są. Miło by jednak byłoby mieć jakąkolwiek informacje a zdjęcie to już byłoby super mile.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Pon gru 02, 2013 22:18 Re:

Iburg, ja też bardzo chciałbym wiedzieć, co u Niego. Codziennie wieczorem był odwiedzany przez nas, witał się z psem, przytulał. Była umowa, że p. Kasia będzie przysyłać zdjęcia i pisać, co tam słychać :( Wyszło wtedy jak wyszło, bo martwiłam się, że nie dostaję zdjęć :( Ale mam nadzieję, że kiedyś jednak dostanę Jego zdjęcie, bo Przystojniak jest dla mnie ważny...
kicikicimiauhau

Post » Wto gru 03, 2013 15:17 Re: str.9 PRZYSTOJNIAK - JAK ZDOBYĆ ZDJĘCIA! ;( opały cd.?

ostatnio też się martwiłyśmy a p Kasia wyslała fotki Przystojniaka ze szwagrem. Ona tez podkreslala ze wziela go jak zmieniala prace, bo wiedziala, że nie będzie mogła mu pomagać, a osoby zostające w tamtym salonie są mu niechętne.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pt gru 27, 2013 21:26 Re

No nic... Pozostaje mieć nadzieję, że kiedyś wątek zostanie odświeżony dzięki wstawieniu nowych zdjęć...
kicikicimiauhau

[poprzednia][następna]