Busia opuściła swój kochający dom, teraz odpoczywa za TM [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 05, 2013 15:02 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Wiem, że lepsze to niż bezdomność czy pobyt w poprzednim domu.
Trzeba jednak wierzyć, że w końcu ktoś ją pokocha i da jej odpowiedni dom.
Busieńko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob lip 06, 2013 0:25 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Busienko, tak mi cie szkoda :cry:
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Sob lip 06, 2013 22:25 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

toz-police pisze:Busienko, tak mi cie szkoda :cry:

:( :( :(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018

ankacom

Post » Nie lip 07, 2013 14:51 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Byl na Miau koty opis kota Brucek niedoczynność przytatarczyc Choroba objawiala sie atakami padaczkopodbnymi atak tezyczki mial 8 lat .w ustaleniu choroby pomogło 1. Morfologia
2 profil watrobowo nerkowy niezbedne było oznaczenie pth i ft4 oraz pełny jonogram
Kot miał zaburzenia jonogramu .kot miał wielokrotnie badana krew usg tomografie głowy testy na wirusy był tez konsltowany na terenie kraji u neurologiczne.

Objawy sa bardzo podobne do ataków padaczkowych jednak padaczka nie sa
Chorobe ta określa sie mianem tezyczki

Może warto sprawdzić. Na forum powinna byc jeszcze historia Brucka

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Nie lip 07, 2013 17:49 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

dziękuję, zasugeruję weterynarzowi badania pod tym kątem...
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pon lip 08, 2013 8:33 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Dziewczyny, ostatnio przerabiam podobny temat.
Tężyczka może wystąpić przy dużym spadku wapnia, ale objawy nie ustępują samoistnie, dopiero na skutek podania leku. Tego dowiedziałam się ostatnio od Pani doktor Neski - Suszyńskiej, więc jest to informacja bardzo wiarygodna.
Czyli wygląda na to, że to jednak ataki padaczkowe.

Za Busię :1luvu: i domek dla niej zaciskam kciuki nieustająco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niestety często czekanie na DS trwa długo :( Mój ostatni jednooczek czekał 9 miesięcy...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lip 08, 2013 8:42 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Niestety nie mamy z Busią aż tyle czasu, obawiam się że będę musiała Busię oddać do osoby która ma już kilka kotów i kilkanaście psów, wszystkie po przejściach, jeżeli jeszcze zgodzi się ją przyjąć, bo oferta z jej strony była aktualna jesienią ub.r.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pon lip 08, 2013 8:54 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

lula11 pisze:Niestety nie mamy z Busią aż tyle czasu, obawiam się że będę musiała Busię oddać do osoby która ma już kilka kotów i kilkanaście psów, wszystkie po przejściach, jeżeli jeszcze zgodzi się ją przyjąć, bo oferta z jej strony była aktualna jesienią ub.r.

To będzie oznaczało regres i nasilenie problemów Busi :(
Szkoda, że nikt nie może jej zaoferować choćby kawałeczka mieszkania na DT...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon lip 08, 2013 9:02 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Ja to wszystko wiem i rozumiem, kotka w tej chwili jest "w zawieszeniu" , w każdej chwili dr Olejnik poprosi mnie abym ja zabrała, a ja nie mam dokąd. Pomimo wielu ogłoszeń i oferowania kotki przez wetów, każdemu kto tam się pojawi - nikt nie chce jej zapewnić opieki i dachu nad głową. Busia jest cały czas na karmie weterynaryjnej - to też jest obciążenie finansowe, została teraz po raz drugi zaszczepiona. Dodatkowe badania, które sugerujecie, też będę musiała opłacić. Najbardziej chciałabym , żeby znalazła się osoba, która nie ma innych zwierząt w domu, a Busia mogła wychodzić sobie do ogrodu. Ale to jest moje marzenie...
Kod:

lula11

Post » Pon lip 08, 2013 9:53 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Lula, dodatkowe badania nie są Busi potrzebne, bo to nie mógł być atak tężyczki. Poza tym, przy nieprawidłowym jonogramie jest jeszcze wiele innych objawów, których weci na pewno by nie przeoczyli! Wszystko wskazuje na podłoże neurologiczne. Trzeba kicię obserwować i jeśli ataki się będą powtarzać wdrożyć odpowiednie, na szczęście nieskomplikowane leczenie (tabletki). W lecznicy na szczęście kicia ma opiekę weterynaryjną.
Piszę to wszystko po to, by nie demonizować sytuacji. To wielu zniechęca, nawet na miejscu nikt jej nie chce pomóc tymczasem.
Pewnie, że trudniej znaleźć dom dla kota, który wymaga karmy weterynaryjnej. Jednak przy utrzymaniu jednego kota to nie jest duża różnica finansowa, bo dobra karma "normalna" również kosztuje. A domkowi na miejscu można przecież pomagać w zakupie takiej karmy od czasu do czasu (nawet domkowi w oddaleniu). Trzeba szukać rozwiązań konstruktywnych, bo to jedyna szansa dla tej cudnej, przez nikogo niechcianej koteńki...
Przepraszam za wtrącanie się, ale to naprawdę wyłącznie z troski o Busię :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok:

Lula, marzenia się spełniają :ok: :ok: :ok: I za to Twoje dla Buśki zaciskam kciuki najmocniej jak się da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon lip 08, 2013 10:16 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Dziękuję bardzo, faktycznie Busia na miejscu jest obserwowana, na razie ataki się nie powtórzyły, Busia "na oko" czuje się bardzo dobrze, fakt niepokoi mnie to, że ona jest tam już prawie dwa miesiące i traktuje to miejsce jak swój dom. Już bliziutko był dt, ale dziewczyna musiała wyjechać na dłużej. Ona już nawet u mnie nie chce być za długo na rękach, a wchodzi na kolana do wszystkich którzy tylko zwrócą na nią uwagę.
Nie rozumiem, co jest takiego w Busi czy ludziach, że nie może biedna znaleźć domu. Zawsze jak jestem u niej, to mam ochotę zabrać ją stamtąd.
Zastanawiałam się jeszcze, czy te ataki padaczkowe u Busi nie są związane ze stresem np. , ona jest kotką która bardzo potrzebuje obecności człowieka, a noce spędza sama w lecznicy od 19 do 10 - czy może mieć wpływ ?

Żebyście widziały jak Busia "pracuje" z p. doktor - siedzi na komodzie obok biurka i asystuje przy przyjęciach, no chyba że jak są zwierzęta które mogą być agresywne wobec niej, to oczywiście idzie do "siebie" do biura.

Może ona jest za pospolita, może to przez to oczko - sama nie wiem, ale tak wdzięcznej kotki nigdy nie spotkałam.
Kod:

lula11

Post » Pon lip 08, 2013 13:42 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Wyobraziłam sobie Busię asystentkę :lol:
Nie rozumiem dlaczego nikt nie chce takiej cudnej koteczki :(

Przelałam parę grosików na leczenie Busii.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Pt lip 12, 2013 23:27 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Busiaczek się przypomina :)
jo.anna

Post » Wto lip 16, 2013 22:52 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

Busia szuka domku :!: :!: :!:
Obrazek

ankacom

Post » Śro lip 17, 2013 18:45 Re: Busia jednooczka, PILNIE POTRZEBNY DT LUB DS !

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

[poprzednia][następna]