Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 06, 2013 9:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Hej Zuziu :)
Bardzo lubię zdjęcia jamnisia. Jest cudowny. Tak samo jak lubię oglądać Dżulkę Miraclle. I tak zawsze sobie myślę: może następnym razem wezmę psa :roll: Ale od razu uświadamiam sobie ze leniwa ze mnie kobieta i nie chciałoby mi sie wstawać żeby z psem wychodzić. I zostaję przy kotkach :)
A . . . i zachwyciły mnie Twoje portreciki koteczków. Masz talent kobieto. Są piękne :)
Miłej soboty życzę Obrazek
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob lip 06, 2013 10:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Witaj Monisiu:)
Faktycznie przy piesku jest więcej obowiązków, wiem, bo też mieszkając w bloku miałam psy...na szczęście nie ja musiałam wyprowadzać na spacerki, to należało do męża:)
A potem, gdy zamieszkaliśmy tutaj, poprzedni jamniś stał się bardziej szczęśliwym, docenił swobodę, wybiegał z chałupki kiedy tylko miał na to ochotę:)
Ten Żuczuś na szczęście nie wie co to mieszkanie w bloku i wyprowadzanie go na "komendę" :ok:
Tak więc podjęłaś mądrą decyzję, jeżeli czujesz, że nie zawsze mogłabyś wyjść z psem, to pozostań przy dziewczynkach :1luvu:

Ewa L. pisze:No to czekamy :mrgreen:

No, żebyś się Ewa nie zdziwiła :wink:
Mnie dwa razy nie mówić:)
Bardzo lubimy podróżować - samochodem objechaliśmy kawał swiata:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Sob lip 06, 2013 12:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

AnnAArczyK pisze:
Caragh pisze:Niech Cię Duża ode mnie wycałuje, Skarbeczku :1luvu: :1luvu:

Właśnie zostałem wycałowany tak jak lubię, w nosek i w czółko :1luvu:
Dziękuję za buziaki!
Żuczuś

Witaj Basiu:)
Postaram się ich namówić, może niech sobie na początek chociaż poczytają :wink:
O obdartych stopach, to już lepiej nie wspominaj :ryk:

Witaj Ewo:)
Prawda, są tacy sami normalni jak my tu wszyscy :ryk: , tylko dziwne, że od zawsze mieli pieski, a to dopiero pierwszy kot w ich życiu :D :D
Widać, mieli szczęście :mrgreen: od razu trafili na TAKIEGO MĄDREGO kota :wink:, gdybyśmy dłuzej posiedzieli to pewno byśmy się jeszcze dowiedzieli, że ICH kocio umie już pisać, czytać i zna języki obce :ryk: :ryk:

Naprawdę, to są cudowni ludzie :1luvu:

A moje zwierzaki coś są dzisiaj mocno zmęczone :D jak nigdy, o tej porze poukładały się na "swoich" miejscach i już śpią :mrgreen:
Mnie nadal bolą "oskubane ze skóry" nóżki :mrgreen: więc chyba też już pójdę do łóżka...

Jeszcze tylko foteczka, grzecznego koteczka:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prawda, że szczęśliwy?

Szczęśliwy i cudny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Sob lip 06, 2013 12:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

doczytałam... :oops: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lip 06, 2013 12:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Moniś masz rację przy psie nie ma tak lekko :wink:
Do kuwety nie pójdzie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: ... a szkoda :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob lip 06, 2013 15:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

NIektórzy uczą psy załatwiania do kuwety :roll:
Żal takiego psa,który nigdy nie miał trawki pod łapkami...

Buziaczki Żuczusiu :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Sob lip 06, 2013 17:17 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

AnnAArczyK pisze:
Ewa L. pisze:No to czekamy :mrgreen:

No, żebyś się Ewa nie zdziwiła :wink:
Mnie dwa razy nie mówić:)
Bardzo lubimy podróżować - samochodem objechaliśmy kawał swiata:)

Zuziu, Zuziu :1luvu:
Łódź blisko Warszawy, a do mnie też miałaś zajrzeć "przy okazji" :piwa: :piwa:
cały czas czekamy na tę okazję :ok: :ok:

Zuzko, widziałaś mojego puchacza ? Obraz który ostatnio namalowałam ?

Mam wielką satysfakcję, bo babeczce się tak spodobał, że postanowiła go ode mnie kupić :ok: :ok:
Chyba bardziej się cieszę z samego faktu, że komuś kto sam maluje obrazy spodobał się niż z zarobionych forsiaków 8O
jestem w lekkim szoku 8O
Ostatnio edytowano Nie lip 07, 2013 6:30 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob lip 06, 2013 17:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Oby tak dalej :ok: :ok:
Ja sie przyzwyczaiłam do wychodzenia z psami . Pogoda mi nie przeszkadza ale czas spacerków muszę dostosować do psów i pogody . Najmłodsze już nie są i upał czy mróz może im zaszkodzić .

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lip 06, 2013 19:06 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Caragh pisze:NIektórzy uczą psy załatwiania do kuwety :roll:

8O 8O 8O 8O Szaleńcy

Biedne pieski :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Sob lip 06, 2013 19:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

halinka1403 pisze:Szczęśliwy i cudny :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Halinko:), oj tak, jest cudny, tylko z niego taki "turystowy chłopak"...musi czasem gdzieś wyskoczyć...ale jest przekochany, mądry i rozmowny :1luvu:
Gadulstwo przejął po Kropce :ryk:

puszatek pisze:doczytałam... :oops: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witaj Basiu :1luvu:
Cieszymy się, że nas odwiedzasz:)
A Rambuś z portreciku przesyła buziaki Figusi :ok:

Miraclle pisze:Moniś masz rację przy psie nie ma tak lekko :wink:
Do kuwety nie pójdzie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: ... a szkoda :ryk:

Basiu, słyszałam, że ponoć do kuwety to chętnie chadzają małe psy tzn.małej rasy :roll:

Caragh pisze:NIektórzy uczą psy załatwiania do kuwety :roll:

Buziaczki Żuczusiu :1luvu: :1luvu:

Dziękuję za buziaczki :ok:
Bardzo lubię gdy Duża mnie całuje, właśnie znowu przyjąłem dawkę mocnych cmoków od Cioci :1luvu:
Żuczuś:)

Prawda, życie pieska żyjącego w czterech ścianach bez mozliwości wybiegania się, jest smutne :cry:

Kotina pisze:Zuziu, Zuziu :1luvu:

Obrazek

Mam wielką satysfakcję, bo babeczce się tak spodobał, że postanowiła go ode mnie kupić :ok: :ok:
Chyba bardziej się cieszę z samego faktu, że komuś kto sam maluje obrazy spodobał się niż z zarobionych forsiaków 8O
jestem w lekkim szoku 8O

Elu:)
Okazja się nadarzy, do wizyty w Warszawie, i nie tylko :wink:
A puchacza widziałam, bardzo ładny :ok: , ale żałuję, że nie mogę obejrzeć Twoich obrazów na "żywo" :cry:
Mam nadzieję Elu, że do czasu mojej wizyty w Stolicy, namalujesz jeszcze trochę i nie zdążysz wszystkich sprzedać :wink: :1luvu:

barbarados pisze:Oby tak dalej :ok: :ok:
Ja sie przyzwyczaiłam do wychodzenia z psami . Pogoda mi nie przeszkadza ale czas spacerków muszę dostosować do psów i pogody . Najmłodsze już nie są i upał czy mróz może im zaszkodzić .

Basiu, podobnie jest z pieskami które mieszkają w domkach z ogródkiem :wink:
Wychodzą, kiedy chcą i mogą :D
Nasz poprzedni jamniś pod koniec życia, kiedy już mu mocno dokuczało serduszko, :cry: wychodził tylko wtedy gdy miał na to ochotę, piesio raz szalał po ogrodzie jak młody szczenior innym razem choć drzwi były otwarte i ładna pogoda, siedział w domu...
Żuczuś miał wolną łapkę w podejmowaniu decyzji :wink: :ok:
Ech....to był super jamniś :aniolek:
Tak bardzo bym chciała, żeby i ten miał taki charakter, ale już widzę, że obecny jest inny...ten jest zwyczajnym łobuziakiem :ryk: :ryk:

Z ostatniej chwili :mrgreen:
Przed momentem córka zdjęła Rambolińskiego z dachu samochodu....sąsiada :mrgreen:
Został komisyjnie przesłuchany...nie przyznał się...nie ma dowodu czyt.: fotek....
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lip 06, 2013 20:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Sąsiad ma ładniejszy samochód ? 8O Rambo chce wam coś przez to powiedzieć ? 8O
Zuziu , ogródek , to jednak ogródek . Na żadnym spacerze psy się tak nie wybiegają , jak u siebie w ogródku .

barbarados

Post » Sob lip 06, 2013 20:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

AnnAArczyK pisze:
Kotina pisze:Zuziu, Zuziu :1luvu:

jestem w lekkim szoku 8O

Elu:)
Okazja się nadarzy, do wizyty w Warszawie, i nie tylko :wink:
A puchacza widziałam, bardzo ładny :ok: , ale żałuję, że nie mogę obejrzeć Twoich obrazów na "żywo" :cry:
Mam nadzieję Elu, że do czasu mojej wizyty w Stolicy, namalujesz jeszcze trochę i nie zdążysz wszystkich sprzedać :wink: :1luvu:

Z ostatniej chwili :mrgreen:
Przed momentem córka zdjęła Rambolińskiego z dachu samochodu....sąsiada :mrgreen:
Został komisyjnie przesłuchany...nie przyznał się...nie ma dowodu czyt.: fotek....

Zuziu, czuj się zaproszona - data, pora dnia - obojętna .... Kotinowy zwierzyniec zawsze w domku :ok:

Puchacza już chyba nie zobaczysz w realu, bo babeczka przyjeżdża po niego na początku przyszłego tygodnia,
reszta dzieł zapewne poczeka, bo nie wszystko mam na sprzedaż :mrgreen:
Ale fotka puchacz właściwie nie odbiega od oryginału ... kolorystycznie, czego nie można powiedzieć o innych pracach :o

Rambuś, oj, Rabmuś ... całe Cudaczkowo prze niego osiwieje :ryk: :ryk:
A może mu dzwoneczek u szyi zawiesić, aby było wiadomo gdzie kocio bywa :?
Osobiście jestem przeciw takim "wynalazkom" dla kotów ... ale przy nim to wszystko człekowi opada .... :twisted:
Ostatnio edytowano Nie lip 07, 2013 6:33 przez Kotina, łącznie edytowano 1 raz
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob lip 06, 2013 21:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

barbarados pisze:Sąsiad ma ładniejszy samochód ? 8O Rambo chce wam coś przez to powiedzieć ? 8O
Zuziu , ogródek , to jednak ogródek . Na żadnym spacerze psy się tak nie wybiegają , jak u siebie w ogródku .

Basiu:) chyba odwrotnie :wink:
Wlazł mu na samochód i siedział, potem troszkę pochodził, narobił śladów :mrgreen:
Po naszych samochodach nie łazi....nasze szanuje :ryk:

Kotina pisze:
Rambuś, oj, Rabmuś ... całe Cudaczkowo prze niego osiwieje :ryk: :ryk:
A może mu dzwoneczek u szyi zawiesić, aby było wiadomo gdzie kocio bywa :?
Osobiście jestem przeciw takim "wynalazkom" dla kotów ... ale przy nim to wszystko człekowi opada .... :twisted:

Elu, też myślałam o dzwoneczku, ale doszłam do wniosku, że to nic nie da :cry: dzwoneczka i tak nie usłyszymy :ryk:
Kocio nagle znika i nagle się pojawia...czasem siedzi pod skalniakiem i możesz wołać i szukać, myśląc, że on jest już pod Warszawą :mrgreen: a on się nie odezwie, innym razem jesteś przekonana, ze jest u brata lub u córki, a on właśnie wraca z terenu...
My z reguły wiemy, gdzie on zwiewa, tylko nie możemy "wyczuć" kiedy mu przychodzi ten głupi pomysł do głowy... przed chwilą był przy mnie, przed chwilą ganiał z psem, a za chwilę się pojawia z myszą w zębach przywleczoną z pól sąsiada...
Taki jest Ramboliński :mrgreen:

Bardzo bym chciała, żeby był kotkiem "domowym" jak starszyzna, byłabym spokojna o jego los, ale on ma zupełnie inną naturę :cry:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Sob lip 06, 2013 22:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

No , chyba że tak :wink:
Może jak się Ramboliński trochę utuczy i jeszcze mu wiosen przybędzie , to się uspokoi :roll: :twisted:

barbarados

Post » Sob lip 06, 2013 22:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo i jego Żuczek:) cz.4

Może i tak być Basiu:)
Zobaczymy :mrgreen:

Nasze niewiniątko :D

Obrazek

Obrazek

I dwa niewiniątka:)

Obrazek

Obrazek

Nie dam, to mój kocyk:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No co? Może niewyrażnie mówiłem, że mój?
Obrazek

Wspólna kolacja:)
Obrazek

Obrazek

I bliżej talerzyki :mrgreen:
Obrazek

I najpiękniejszy z charakteru choć czarny :mrgreen:

Obrazek

Właśnie zjadł kolacyjkę wcześniej, a jadł na miejscu Rambolińskiego, co też widać na załączonych obrazkach :mrgreen:
Niestety Panu Persowi jedzonko już zbyt często wypada z bużki :cry:
Ale się tym nie martwimy, bo Rambuś bardzo szanuje żarełko i wszystko ładnie zjada, nawet to, które wypadnie z pięknego, puchatego pycholka :ok:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]