Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 05, 2013 8:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

MB&Ofelia pisze:Wrrrr... Neigh, uważaj ty sobie, bo Ofelią poszczuję :twisted: :twisted: :twisted:

Ja taka wiecej nie bojąca:-). Poza tym nie zapominaj, ze jestem okropną zdzirą - muszę pracować na wizerunek:-)

A powazniej - mnie by wkurzało takie nagabywanie, zmuszanie itp. Ale Kotkins, to jak powszechnie wiadomo ten noo jak to kurcze było ?? obłoczek zgody? czy jakoś tak......To niech sobie na zdrowie obłoczkuje.

A'propos Kotkins Ty weź mi pliss ( po cichu - NIE TU ) przypomnij ten tytuł ksiażki, cożem wymyśliła - bo się ostatnio komuś chciałam pochwalić........i panie bilobil......no bilobil.

Im mam lepszy pomysł, tym szybciej go zapominam. Co za piekielna prawidłowość.

NOOO dobra idę do pracy - a ponoć nauczyciele mają od tygodnia wakacje......ciekawe, kurcze ciekawe............
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lip 05, 2013 8:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

A ja mam w przyszłym tygodniu urlop!!! :dance: :dance2:
Co prawda tylko tygodniowy, ale mała rzecz a cieszy. Trochę się pobyczę, trochę poopalam w Mielnie, może uda się podskoczyć nad jakieś jeziorko...

A ty się, Neigh, bój Ofelii :twisted: Jak pannica nie w sosie, to gryzie i drapaczy nawet rękę, która karmi i głaszcze :evil:
Na Małą Czarną też niekiedy posykuje i bębni po łepetynce. Ale dziś nad ranem chyba była w nastroju zabawowym, bo jak się zaczęły bawić w berka, to tylko czekałam aż wparują sąsiedzi z pretensjami :? Jakim cudem takie małe kotki tak strasznie tupoczą?
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lip 05, 2013 8:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

jeszcze się taki kot nie urodził, co by Neigh wystraszył:-) Drapanie i gryzienie jest cześcią składową kota. Pamiętam, jak pojechałam po mojego psa, który stał w schronie na łańcuchu ( tak tak ) z info "szczególnie niebezpieczny dla ludzi i zwierząt".
Usiadłam sobie przy tej klatce, popatrzyłam, poziewałam i w końcu doszłam do wniosku, ze JA jestem zdecydowanie bardziej niebezpieczna. No i pojechaliśmy razem do domu. Tygryś był boski. Ale niebezpieczny był..........fakt dla facetów w kaloszach.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lip 05, 2013 8:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Neigh, jak będziesz kiedyś w pobliżu Koszalina, to wpadnij do mnie. Spróbujesz Ofelczastej ciachnąć pazury :twisted: . Za uszkodzenia ciała nie płacę odszkodowania :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lip 05, 2013 8:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Historia Tygrysia jest taką, która wbiła mi się do łba i już tam pozostanie (szkoda, że wiedzy tam tak długo nie trzymam :mrgreen: ). Myślę MB, że faktycznie Czarnulą Neigh nie wystraszysz. Trzeba opracować inny plan (żeby nie było, MB, jesteśmy w jednej drużynie, też czekam na felietonik, zwłaszcza Amkowy :lol: ).
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt lip 05, 2013 9:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

marta-jolka pisze:Kotkinsie a próbowałaś dodać do tej karmy wody? Moje tego nie chciały na początku ze względu na konsystencje, zrobiłam drugie podejście i dodawałam sporo wody i poszło. Nie umiem głodzić Dziewczyn, wiec to nie po przetrzymaniu. Wszystkie karmy pasztetowe tak wprowadzam, a teraz widziałam w zooplusie saszetki tej firmy

Tak, saszetki lepiej im wchodzą.
Następnym razem zakupię saszetki, choć są znacznie droższe, a skład mają ten sam.

Podobnie jak Aniada piszę felietoniki jak mam nastrój.
I czas.
Obecnie zajmuje mnie sprawa adopcji - potrzebujemy domów dla Leosi i Michasi , maluchów , Balbinki i (teoretycznie!) dla Ramzesa i Lalusia. No, co ostatni są już tak zasłużonymi persami ,że chyba znajdą domy bez ogłoszeń... :mrgreen:
Martwi mnie też Blusia, musimy się nad nią dobrze zastanowić.

Felietoniki to zabawa, a adopcje są sprawą poważną.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lip 05, 2013 9:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Można napisać felietonik o adopcjach... Wilk syty i owca cała :mrgreen:
Poza tym im więcej osób czyta wątek, tym większa szansa że któraś z nich usłyszy o jakimś super domku szukającym kota, c'nie? Więc felietoniki wpływają pozytywnie także na adopcje, bo przyciągają czytaczy do wątku :wink:

A za domki dla płaskaczy i innych ogoniastych cały czas trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lip 05, 2013 9:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Bardzo zgrabnie to napisałaś! :D

mam pomysły ,ale nie wiem czy wyrobię czasowo: jutro przychodzi do nas Ewissko, potem rodzinny grill w Międzychodzie...a pojutrze znowu kawa u koleżanki...

Muszę jakoś przekonać MK do zamieszkania z Lalusiem na czas jakiś...

kotkins

Post » Pt lip 05, 2013 10:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Lalek to najmilszy i najmniej kłopotliwy łóżkowy współlokator jakiego można sobie wyobrazić. Cieplutki, mięciutki i okrąglutki. To jedyna osoba, której chrapanie mi nie przeszkadza- bo Lalek jak mocno zaśnie to sobie pochrapuje. :ryk:
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pt lip 05, 2013 10:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

kotkins pisze:Bardzo zgrabnie to napisałaś! :D

mam pomysły ,ale nie wiem czy wyrobię czasowo: jutro przychodzi do nas Ewissko, potem rodzinny grill w Międzychodzie...a pojutrze znowu kawa u koleżanki...

No Kotkinsie, jak Ty się cały czas gościsz to nic dziwnego, że nie masz czasu na felietoniki.... :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lip 05, 2013 11:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

kotkins pisze:Bardzo zgrabnie to napisałaś! :D

Pacz pani, jeden mój dziadek się tam urodzil :)

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt lip 05, 2013 17:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Dopiero teraz dobrze rozumiem Kotkinsa!
Jak widzę dredzącą się Blusię to łapa aż świerzbi żeby złapać za szczotkę czy grzebień.
Nie wolno!!
Z bólem serca muszę sobie powiedzieć niech się dredzi !!!
Może za kilka dni uda się choć kawałek wyczesać :mrgreen:

Po wczorajszym wiem , że to nie żarty.
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pt lip 05, 2013 20:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Muszę powiedzieć wszystkim persiarzom ,że ta nowa miseczka dla persów to świetna rzecz!
Leoś sam dziś zjadł śniadanko (puszeczka rybkowa) i tylko troszeczkę spadło. Nic się nie schowało bezczelnie pod rancikiem, Leoś wyjadł i był przeszczęśliwy:)
Planuję nabyć jeszcze dwie takie miseczki dla dziewczynek.
To był świetny pomysł z tym zakupem.

A tu fotka pt. " ćma barowa"
Dziewczyna sama w barze...

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

kotkins

Post » Pt lip 05, 2013 20:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

W pierwszej chwili patrzac na zdjecie zdziwilam sie niepomiernie- miska dla kota na prąd? hm... :oops:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pt lip 05, 2013 22:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pers persowi persem je

Nie no, to jeszcze z serii fontannowej...

KOTECZEKANUSI , mam pytanie n/t fontanny: czy Ty poza czyszczeniem odkamieniasz pompkę w w kwasku cytrynowym albo occie???
Wyczytałam ,że trzeba.
Jechać po ten kwasek...????

kotkins

[poprzednia][następna]