Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
tomek84 pisze:alessandra pisze:lipcowa lista pomocowa:
1.Mały u Tomka w Warszawie- leczenie/zabieg usuniecia oczka
2.Lenka u Dorotki w Warszawie- zabieg usuniecia oczka
3.Klimek u Nas Troje w Krakowie- leczenieNas troje pisze:Klimek ma tylko leczenie i ślepaczkiem będzie tylko trochę, to nas proszę wykreślić z listy wsparcia dla ślepaczków.
Natomiast wsparcie kciukowe bardzo nam się przyda.
4.Julia u Lidki-zabieg usuniecia oczka
5.Romeo u Lidki- zabieg usuniecia oczka
bardzo prosze o zdjęcia tych kotków dorcie44 i Tomka, Lidke poprosiłam o zdjęcia na Jej watku
Nas troje -bardzo dziekujemy za informacje i scedowanie pomocy na inne biedy
prosze tez dt , napiszcie na pw w jakiej formie ma być pomoc : zapłata w lecznicy czy paczka z zooplusa,dziekuje
Bardzo dziekuje ASK@
U mnie można uznać, że Mały ma dom stały i finansowo sobie poradzę, więc rozdysponujcie nadwyżki między pozostałe rodzeństwo albo inne ślepaczki.
alessandra pisze:
Jednakże nie zmienia to faktu,ze wciaz czekamy na zdjęcia maluszka , jak najwięcej - napisz, prosze , jak leczenie kotka (nie doczytałam, ale nie dowidzę)
Klub Ślepaczkowy pisze:Tomku, zapraszam do nas z Grubym, zrobisz nam ogromną radośc opowiadając o nim
dorcia44 pisze:Lenka niestety miała powikłania po zabiegu,utworzył się wrzód ,pękł,rozeszły się szwy.
Bolało bardzo.
W tej chwili ma wielki pusty oczodol,wygląda to strasznie,codziennie jeździmy na wypełnianie oczka specjalnym preparatem .
Smarujemy też Solkoserylem i mascia na Curiosum coś takiego.Wlewamy też krople no i oczywiście płuczemy.
Do drugiego oczka dr Garncarz zalecił TobroxanBraunol Difadol.
Oprócz tego dostaje cały czas antybiotyk p.bólowe. I witaminy.
Myśleliśmy o rekonstrukcji tego usuniętego oczka ale niestety nie ma skóryp
Użytkownicy przeglądający ten dział: Szymkowa i 71 gości