Prześliczne są Twoje fuksje –aż poszłam za Tobą na FB pooglądać więcej odmian! Pojedyncze zdjęcia widziałam już wcześniej ale oglądałam je ukradkiem!
Tak, to też są irysy – przez kilka lat mieliśmy jeszcze te niskie cebulowe. W tym roku ich już nie widziałam!
…
Kiedyś mieliśmy muchołówkę ale bardzo krótko – nie chciała nam rosnąć….
……
Upalna noc! Około 24:00 – z kuchni słyszę huk – suka właśnie strąciła z szafki wszystkie miseczki kota i dojada resztki….
Poszłam spać i ciągle słyszę jak Krzyś chodzi po mieszkaniu! Zasypiam…
Potem podobno…
1:30 Krzyś chodzi po mieszkaniu , 2:15 bardzo głośno słychać komara, nie dającego się przegonić; 2:20 suka nadal gryzie i ssie i cmoka kość, która dziś przyjechała z KrakVetu; 2:50 TZ idzie sobie zrobić śniadanie…, 3:40 do łózka wchodzi suka i głośno pomrukując i trącając TZ łapą upomina się o pieszczoty, około 4 zaczyna bardzo głośno i długo śpiewać ptak, TZ zasypia……
Przed 5 przeszłam się po mieszkaniu, Neruś był baaardzo głodny, w łóżku suka śpi prawie na TZ, znowu zasnęłam a rano w kuchni pakując się do pracy usłyszałam właśnie tą relację…
Źle utrafiłam z wielkością szelek – obwody dobre, Nero jest duży ale trzeba było brać rozmiar dla jeszcze większych…i w domu śmieją się z ich koloru dobranego do płci… mnie podoba się kot w czerwonych szelkach.
Ciekawe czy ich nie przegryzie albo nie rozbierze…
Potem nie przyjechały 3 zastępcze autobusy i do biura dojechałam w ostatniej chwili….
Dziś kolejne podejście w RWE… - miła niespodzianka – brałam numerek i zanim zdążyłam zobaczyć tablicę informacyjna kto teraz jest obsługiwany natychmiast zostałam poproszona do okienka…
Od kilku dni najważniejszy dla Babci jest coraz bardziej zbliżający się termin spotkania z nieobecnym na co dzień w Warszawie wnukiem – Krzysiem
………
Dzień był bardzo upalny! Współczuję jeśli ktoś dziś gdzieś musiał jeździć samochodem albo środkami lokomocji…
Czy w samochodach macie klimatyzację? – my nie i nigdy nie mieliśmy
Moje kwiaty na balkonie:Aksamitki te później wysiane kwitną już od około tygodnia!
Rosną pączki na cyniach i już widać jaki będzie kolor.
Ciekawe czy się rozwiną zanim wyjedzie TZ,
3 dni temu pojawił się pierwszy kwiat na porcelance...wczoraj dwa kolejne.
Nagietki śpią…
Niezapominajki się same rozsiały. Niestety nie zdążę przesadzić niczego na działkę i jest za duży upał a na balkonie wszystko stracę – sąsiedzi nie mają na balkonie własnych kwiatów i nigdy nie mieli., nawet nie ma kogo poprosić o podlewanie…