S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 04, 2013 16:51 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

i jeszcze świeczka dla Kotki-Klotki... [*]
była kochana, i to ważne...

zawsze boli, gdy odchodzą... tak krótko żyją... :( ale z drugiej strony - nie chciałabym umrzeć wiedząc, że zostawiłam swoje koty bez opieki... mimo wszystko to chyba nam łatwiej pogodzić się z odejściem kochanego kota, niż kotu z odejściem kochanego człowieka....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw lip 04, 2013 18:35 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ano
ja tez nie chciałabym zostawic kotów

dziekuję wszystkim ,,mamom,, za dowozy karmy dla maleńtasów
i tej robionej ręcznie i tej kupnej
swoja drogą ktoś przysłał paczką animonde i bozitke dla małych
dzięki wszystkim
:1luvu:

troszke maluszków poznajdowało domki
ale za to napływają nowe
dzis po południu przyszły kolejne trzy
:|

bardzo kiepsko jest z Zezolem :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lip 04, 2013 19:15 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zezolku...walcz !! :cry:

A ja zgłaszam,ze malentas moj na 99 % w polowie sierpnia idzie do domku! I bedzie mieszkal we Wrocławiu :)
Moj dobry kolega ze szkolnej ławki chce go adoptować,i w polowie sierpnia sie przeprowadza do Wrocławia i wtedy chcialby go wziac takze bardzo sie ciesze,bo sprawdzona osoba no i mam nadzieje,ze tym razem sie juz nie wycofa :) Trzymajcie kciuki!
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw lip 04, 2013 20:51 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine, to zaciskam kciukasy za domek przyszły :ok: :ok:

tak kilka tylko pokrótce:

Obrazek Obrazek
z jednego domu - 16letni Boni 221/13 i 9letnia Dziunia 220/13

Obrazek
trzej, a raczej już dwaj muszkieterowie, 213/13 i 214/13 - chłopaki
waleczni, rozbrykani, talent śpiewacki
:kotek:

Obrazek
mała 197/13, strupek się już goi, a dzika to już prawie zero śladu!
Dzidzia (tak na nią mówię) zrezygnowała z ciemnej strony mocy, wybrała ludzia tylko teraz my musimy ją utwierdzić, że słusznie wybrała :kotek:

Obrazek
Rita 188/13
piękna! Miziak tylko więcej uwagi trzeba jej poświęcić
:1luvu:

Obrazek
mała 223/13 ugniatająca, kochana, rozmruczana. Przy pierwszym kontakcie boi się i odskakuje. Ludzka determinacja pokazuje, że im dalej tym mała mniej się boi i zaczyna ufać :kotek:

Mała - przykro mi z powodu Kloteczki :( :(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt lip 05, 2013 7:27 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaki jest ten pers? pytanie o charakter.
To staruszek, 16 lat. Wizualnie - śliczny, piękne kolorki. Co z tego - trzeba mu domu już, to byc może ostatnie tygodnie, miesiace jego zycia. Stres go może pokonac. Zatem jeśli akcja ratunkowa to JUŻ! A - lewe oczko zaropiałe - jak to u persów.... :( Jest ciut wycofany, ale miziasty/

Charm - to Almette - zwykły lu czosnkowy :)

Świeczusia za Kotkę-Klotkę [i] Wypada pozazdrościc rodzicom że mieli tyle szcześcia przez całe 18 lat....

bettysolo - mocno spóźnione :oops: ale obyś dalej była tak kreatywna jak dotąd (i bynajmniej nie tylko o imionka dla kotuchów chodzi :wink: ) i równie ponętna przez następnych, powiedzmy 40 lat? A potem możesz się ciut zestarzec... :torte:

A na koniec smutno: mocne kciuki za Zezolka i Malutką. Trzymajcie wszyscy. Bo wyjątkowo potrzebne :(

I ogłoszenie: oddam patronat matki chrzestnej nad piąteczką "kamakolową" - nawyraźniej przynoszę im pecha - inne malce posiedzą chwilę i znajduja domy, a one, wszystkie pięc, siedzą już dwa tygodnie.... Dlatego poproszę pięc nowych matek chrzestnych o zgłaszanie swoich kandydatur i staranne przygotowanie się na jutro do wyczerpującej rozmowy kwalifikacyjnej.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lip 05, 2013 7:42 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA i Komakolo
bardzo Wam dziękuję za życzenia :1luvu:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt lip 05, 2013 7:56 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo - spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego :piwa:

Kotka-Klotka[*]

Zacytuję sama siebie z wątka AKCJA TAKA:
kussad pisze:358 216! "Lubię to" - 22 154!
Ponownie przybliżam sobie linki - ja korzystam i udostępniam obydwa z dopisaniem komentarza :)
DEMOTYWATORY od charm
Stan aktualny:
http://demotywatory.pl/4162399/Uratuj-mnie - mocne-+55 ;lubię to-31 ;share(udostępnienia)-28 (mocne 76/43/43)
http://demotywatory.pl/4162351/Mamo mocne-+39 ;lubię to-1 ;share-(mocne 55/13/13)
http://demotywatory.pl/4162350/Gdzie-jestes mocne-+57 ;lubię to-4 ;share-2 (mocne 75/20/20)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lip 05, 2013 8:46 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bettysolo i ode mnie spóźnione życzenia :birthday:

I świeczka dla Kotki-Klotki(*), piękny wiek dla kota osiągnęła, każdy kociarz by sobie pewnie życzył, żeby i jego koty tyle żyły.

Ja w lipcu w czwartki nie dam rady do schronu zaglądać, bo zapisaliśmy się na intensywny kurs angielskiego i zajęcia mamy w poniedziałki, środy i czwartki 3 godziny po południu. Pierwszy tydzień i mi bokiem wychodzi :evil: . Nie dość, że dopiero od 17 (więc nie opłaca się nam do domu jechać) to nic nie rozumiem :oops: , no prawie nic, a z materiałem lecą jak głupi. No, ale jak człowiek w młodości musiał się uczyć rosyjskiego to przed czterdziestką wymyślił angielski :roll:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lip 05, 2013 9:17 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Witajcie, rzadko niestety zaglądam, tym razem mam smutny powód.

Kilka dni temu odeszła (Nie)Kochana Zgredzia :(
Obrazek

Twardzielka - trzymała się w dobrym zdrowiu bardzo długo, pokonał ją dopiero w wieku około 18 lat nowotwór trzustki.
Była córeczką tatusia, rasową modelką, kocim szeryfem.
Mieszkała z nami cztery i pół roku.
Brakuje nam jej :(
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Pt lip 05, 2013 9:24 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

bardzo mi przykro [']
to jeden z tych kotów, które mocno wpadają w pamięć, wspaniala, mądra kotka.
tak bardzo się cieszę, ze miała taki wspaniały dom i była z Wami szczęśliwa
i jaka ona piękna na tym zdjęciu :1luvu: , w niczym nie przypomina schroniskowej Zgredzi.

i świeczka dla Kloci [']
pięknego wieku dozyła

tak troszke OT
byłam w Węgierskiej Górce a gospodarstwie agrosturystycznym prowadzonym przez bardzo fajnych, ciepłych ludzi. Mają 4 koty. Na pytanie o wiek jednego z nich pani powiedziała, ze to już starszy kot, ma 4 lata :wink: .
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt lip 05, 2013 9:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zgredziu (*)

Tak jak Klocia pięknego - kociego wieku dożyła.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt lip 05, 2013 11:15 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kaja_357 pisze:Pozdrowienia z pracy dla wolontariuszy. Ja nie mogę być dzisiaj i w sobote też pracuje więc czekam na relacje z życia małego tutaj ; ))
nazwaliście go chomik czy mi się wydawało? ;>

Jaki jest ten pers? pytanie o charakter. Bo ja się w październiku wyprowadzam i zabieram mojego kota z rodzinnego domu. Więc może moja mama by się zgodziła na jakiegoś w zastępstwie, a szkoda żeby kociak musiał spędzić swe starcze lata w schronisku, pewnie nie jest przyzwyczajony. Ja będę dla niej szukała starszego kota który lubi się "pieścić" ;))

pers calkiem fajny, ciut sie boi, jego towarzyszka odwazniejsza
ale dzis juz tez chciał dac nura z klatki
ślicznie umaszczony, sierśc jeszcze ładna, ale typ ,,do czesania często,,

Happy- dziękujemy ci za cudny dom dla byłej niekochanej Zgredzi
tak dobrze, że na koniec zycia była bardzo kochana
Zgredziu skumpluj się tam z Klocią- obie miałyscie charakterek

Zezola juz nie ma
[i]
białaczka :(
Ostatnio edytowano Pt lip 05, 2013 11:17 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lip 05, 2013 11:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zezolku...to nie tak miało być... :cry: :cry: :cry: :cry: [*]
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Pt lip 05, 2013 11:42 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zgredzia miała z Wami piękne lata...

[i] Kotkom, które umarły.

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Pt lip 05, 2013 12:04 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zezolku słodki [i]...... :crying: śpij spokojnie :placz:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

[poprzednia][następna]