Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 04, 2013 10:47 Re: Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

Rudzia pewnie chciałaby mieć dom z ogródkiem. I gdyby trafił się taki w spokojnej okolicy bez ruchliwych ulic, to będziemy się dogadywać:-)
Obrazek['] 3.12.2015

Obrazek

aniaczymania

Od: Sob lis 01, 2008 19:56

Post » Czw lip 04, 2013 10:54 Re: Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

A ja proponowałam ogród na wsi.. :(
Rudzia! Czekaj na mnie,bo przyjdę do Ciebie na pewno.
Kocham i dziękuję..[*]

karolinuska

Od: Czw maja 09, 2013 17:32

Post » Czw lip 04, 2013 14:02 Re: Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

karolinuska pisze:A ja proponowałam ogród na wsi.. :(

wydawało mi się, że zrezygnowałaś z powodu podejrzenia choroby zakaźnej Twojej kici (że za wcześnie na wprowadzenie nowego kota). Nie wiem też jak z psami, bo na ulicy kotka bała się psów.

Pomyślałam o domu niewychodzącym, bo bardzo nie chciałabym aby kotka drugi raz się zgubiła. Ale z drugiej strony wiem, że byłby szczęśliwa gdyby mogła skakać po drzewach.

Miotam się, bo chcę dla niej jak najlepszego życia.
Obrazek['] 3.12.2015

Obrazek

aniaczymania

Post » Czw lip 04, 2013 22:23 Re: Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

Wydaje mi się, że karolinuska zastanawiała się nad adopcją, jednak obawiała się choroby zakaźnej ktorą mogła mieć poprzednia kicia. Może jednak lepszy dom wychodzący na wsi niż czekanie przez kicię tyle czasu? Każdy chce dla kota jak najlepiej, ale może to akurat dla niej będzie raj na ziemi :)

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Pt lip 05, 2013 9:35 Re: Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

Nie narzucam się - Decyzja należy właściwie do opiekunów.

Ale przypominam sobie jak to było jak chcieliśmy z Mężem wziąść drugiego psa do domu. Jednego znalazł mąż przy drodze. Wszelkie fundacje wybrzydzały słysząc że dom jeszcze nie skończony- że piesek miałby zamieszkać tymczasowo w budzie - wolno chadzając po działce. Skończyło się to tak że wzięliśmy niby owczarka:) Sarę. Rano zawoziliśmy jedzenie i spacer- po pracy pędziłam do niej i byłam z nią do 22.00. Gdy się ochłodziło zrobiłam jej miejscówkę w garażu , łóżko bezpieczne ogrzewanie. I znów całe dnie spędzone z nią. Od maja do września spaliśmy w namiocie już razem- i wtedy przyszła do nas Rudzia. I w komplecie zamieszkaliśmy w nowym domu. Każde z nich jest jego częścią. One trzy i mąż na łóżku a ja na podłodze :) ale było cudnie.. Teraz bez Rudzi.. Ale z Sarą i Mają.. A ile to było gadania że złe warunki pies będzie miał..
Rudzia! Czekaj na mnie,bo przyjdę do Ciebie na pewno.
Kocham i dziękuję..[*]

karolinuska

Od: Czw maja 09, 2013 17:32

Post » Pt lip 05, 2013 11:20 Re: Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

karolinuska pisze:Nie narzucam się - Decyzja należy właściwie do opiekunów.

Ale przypominam sobie jak to było jak chcieliśmy z Mężem wziąść drugiego psa do domu. Jednego znalazł mąż przy drodze. Wszelkie fundacje wybrzydzały słysząc że dom jeszcze nie skończony- że piesek miałby zamieszkać tymczasowo w budzie - wolno chadzając po działce. Skończyło się to tak że wzięliśmy niby owczarka:) Sarę. Rano zawoziliśmy jedzenie i spacer- po pracy pędziłam do niej i byłam z nią do 22.00. Gdy się ochłodziło zrobiłam jej miejscówkę w garażu , łóżko bezpieczne ogrzewanie. I znów całe dnie spędzone z nią. Od maja do września spaliśmy w namiocie już razem- i wtedy przyszła do nas Rudzia. I w komplecie zamieszkaliśmy w nowym domu. Każde z nich jest jego częścią. One trzy i mąż na łóżku a ja na podłodze :) ale było cudnie.. Teraz bez Rudzi.. Ale z Sarą i Mają.. A ile to było gadania że złe warunki pies będzie miał..

Odbierz wiadomość:-) napisałam na priv
Obrazek['] 3.12.2015

Obrazek

aniaczymania

Post » Sob lip 06, 2013 13:48 Re: Ruda roczna koteczka - kto się zakocha?

no i pojechała dziewczyna na Poznań:-)
Obrazek['] 3.12.2015

Obrazek

aniaczymania

[poprzednia]