Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 04, 2013 0:41 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Czarna puma pisze:Rozumiem. A jak znalazlyscie to puste mieszkanie? Czy tam jest na tyle bezpiecznie,ze nikt tam nie wejdzie nagle i nie wywali kotow????

Chyba nie podejrzewasz, że Marzenia włamała się do czyjegoś cudzego mieszkania???

Fajnie, że kociambry się oswajają :D
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Czw lip 04, 2013 7:30 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Petroniusz pisze:
Czarna puma pisze:Rozumiem. A jak znalazlyscie to puste mieszkanie? Czy tam jest na tyle bezpiecznie,ze nikt tam nie wejdzie nagle i nie wywali kotow????

Chyba nie podejrzewasz, że Marzenia włamała się do czyjegoś cudzego mieszkania???

Fajnie, że kociambry się oswajają :D

A czy ja tak napisalam??? chodzilo mi o to,czy nikt sie nie doczepi o to,ze w tym mieszkaniu pojawily sie nagle koty... czy tam nikt inny nie przychodzi oprocz niej...

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lip 04, 2013 8:26 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Czarna puma pisze:
asia2 pisze:
Czarna puma pisze:Ja nie bardzo zrozumialam,gdzie sa te koty...? W domu u kogos czy na podworku?

kocięta razem z mamą są w pustym mieszkaniu. Marzena przychodzi do nich raz dziennie dać jeść, zmienić kuwety. To malo, więcej nie może.
Dlatego szukamy domku doslownie na owojenie bo kocięta są piękne i na pewno zaraz będzie dla nich dom stały. Nie chcemy jednak ryzykować oddania do DS i ogłaszania kocików nieoswojonych. Nie potrzebny stres dla nich bo mogą wrocić do nas i nowego wlaściciela, ktory niekoniecznie musi mieć doświadczenie w oswajaniu kotów. No i każdy by chcial mieć przytulankę odrazu.

Rozumiem. A jak znalazlyscie to puste mieszkanie? Czy tam jest na tyle bezpiecznie,ze nikt tam nie wejdzie nagle i nie wywali kotow????

Rodzinka jest w pustym mieszkaniu, ale nie w pustostanie :D Właściciel mieszkania udostępnił klucze :1luvu: :1luvu: :1luvu: ma je on i ja. Myslę, ze koty są bepzieczne. Ale umówiłam się na dwa tygodnie, no może trochę dłużej no i stąd też wynika pewien problem.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 04, 2013 8:36 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Marzenia11 pisze:
Czarna puma pisze:
asia2 pisze:
Czarna puma pisze:Ja nie bardzo zrozumialam,gdzie sa te koty...? W domu u kogos czy na podworku?

kocięta razem z mamą są w pustym mieszkaniu. Marzena przychodzi do nich raz dziennie dać jeść, zmienić kuwety. To malo, więcej nie może.
Dlatego szukamy domku doslownie na owojenie bo kocięta są piękne i na pewno zaraz będzie dla nich dom stały. Nie chcemy jednak ryzykować oddania do DS i ogłaszania kocików nieoswojonych. Nie potrzebny stres dla nich bo mogą wrocić do nas i nowego wlaściciela, ktory niekoniecznie musi mieć doświadczenie w oswajaniu kotów. No i każdy by chcial mieć przytulankę odrazu.

Rozumiem. A jak znalazlyscie to puste mieszkanie? Czy tam jest na tyle bezpiecznie,ze nikt tam nie wejdzie nagle i nie wywali kotow????

Rodzinka jest w pustym mieszkaniu, ale nie w pustostanie :D Właściciel mieszkania udostępnił klucze :1luvu: :1luvu: :1luvu: ma je on i ja. Myslę, ze koty są bepzieczne. Ale umówiłam się na dwa tygodnie, no może trochę dłużej no i stąd też wynika pewien problem.

Dziekuje...,o taka odpowiedz mi wlasnie chodzilo...:)

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Czw lip 04, 2013 10:33 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Chciałam bardzo podziękować wszystkim darczyńcom - jak znajdę chwilkę to napiszę konkretnie, wkleje paragony itp. Na razie gonię w piętkę :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 04, 2013 14:31 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Ech, właśnie się okazało, zę Kanguś vel Zwiadowca to dziewczyna :( ech, a takie ladne imie wymyslilam....

Marzenia11

Post » Czw lip 04, 2013 15:12 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Odbyła się wielka szarza, pogoń za piorkiem na patyku - w rolach głónych: Kangusia i Niss. Towarzyszło muskanie ręką, a nawet dłuższy ni,z 1 s kontakt dłoni z kotem. :)

Marzenia11

Post » Czw lip 04, 2013 16:12 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Marzenia11 pisze:Ech, właśnie się okazało, zę Kanguś vel Zwiadowca to dziewczyna :( ech, a takie ladne imie wymyslilam....

Kanguś to imie dobre do dziewczynki rownież :D
a mówilam, że z chłopaków zaczną Ci się robić dziewczynki :ryk:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw lip 04, 2013 20:36 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Marzena napisz nam co u małych i mamy.

asia2

Post » Czw lip 04, 2013 20:39 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

cześć kochani, ja tam rodzinka :1luvu: maluszki odważniejsze i jak się czuje mama ?. Zgadzam się, że Kanguś pasuje również do dziewczynki :ok: :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt lip 05, 2013 8:37 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

asia2 pisze:Marzena napisz nam co u małych i mamy.

Wczoraj byl okropny dzień , fizycznie [padłam, siadłam i w ogóle.
Popołudniu odbyła się druga szarża z piórkiem i tym razem Toyla, strachilec i histeryk, się dołączyła w całości :mrgreen: tzn wcześniej też była włączona ale wystawały spod wersalki kawałki kota, a potem już biegała i zasuwała tak jak Nissan i Kangusia. Dołączył do niej też Jeep.

Kornelka w porządku. Ma apetyt, zdarza się jej wyjść spod wersalki i położyć na podłodze w mojej obecności. Jest bardzo czujna i.... ciągle karmi i pinuje dzieci :!: Była taka sytuacja, ze Toyka była w kuchni a burasy ze mną w drugim pokoju - Kornelka zaczęła bardzo intensywnie ich nawoływać a ponieważ nie reagowały na wołania to zaczęła poszukiwania. I drugi raz - gdy tylko Toyka dalej eksplorowała kuchnię, a wszyscy byliśmy w ich pokoju kornelka też ją wołała i poszła po nią. No i mamunia ciągle karmi, zwłaszcza Nissana i Toyeczkę.

One są już dwa tygodnie w domu, wszystko jest w porządku, chciałabym je odrobaczyć, ale nie mam na to żadnych szans, sama ich nie złapię. A nawet jeśli to nie wszystkie i na pewno ioe dwa razy (aby im podac po pół godzinie parafinę).

Marzenia11

Post » Pt lip 05, 2013 19:28 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

wiem, że powinnam Ci pomóc ale poczekaj chwilkę . Sytuacja z Grochem się ustabilizuje i ruszymy z oswajaniem i odrobaczaniem. Najważniejsze że nie chorują.

asia2

Post » Pt lip 05, 2013 22:03 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

asia2

Post » Sob lip 06, 2013 7:58 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

asia2 pisze:wiem, że powinnam Ci pomóc ale poczekaj chwilkę . Sytuacja z Grochem się ustabilizuje i ruszymy z oswajaniem i odrobaczaniem. Najważniejsze że nie chorują.

Asia, nic nie powinnaś. I tak już przeogromnie pomogłaś. Niech się sytuacja z Grochem ustabilizuje jak najszybciej. :ok: :ok: :ok:

Może potem znajdę chwilkę i cos napiszę. Wybiegam do hurtowni po kolejną porcję żarcia i żwiru :roll:
Nie, no b się cieszę, ze rodzinka ma apetyt i bez problemu korzysta z kuwety :mrgreen:

Marzenia11

Post » Sob lip 06, 2013 8:01 Re: Wawa-Kornelka i dzieci PILNIE POTRZEBNY DT z człowiekiem

Głaski z rana dla rodzinki :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

[poprzednia][następna]