Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 03, 2013 16:51 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

meksykanka pisze:Bąbel dziś otworzył Mućkę (Mućka śpi w sypialni) i była kosmiczna awantura.

Zaczynam się cieszyć, że u mnie nie ma dużo pomieszczeń do otwierania :mrgreen:

Nowa_Sztno pisze:jerzykowka pisze:
Pani zainteresowana adopcją białasków miała mieć w tym tygodniu wiztę PA, niestety nie odpowiada na telefony...
Bez komentarza.

Ponownie wyróżniłam ogłoszenie na miesiąc na portalu Tablica - Poznań, nie wiem czy dam radę ponownie na Warszawę opłacić, bo w tym miesiącu druga rata ubezpiecznia domu :twisted: Ale się postaram!!!

Asieńko, odnośnie tych nie odpowiadań na telefony, to znam to aż za dobrze :(
Bez komentarza również.

To po cholerę dzwonią a potem jeszcze na PA się umawiają? Ja swojego kota miałam w domu po tygodniu od pierwszego maila. W sprawie tymczasowania Bąbla też zaczęłam d... Zosi zawracać jak już podjęłam decyzję. Ludzie to są powaleni, naprawdę :evil:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro lip 03, 2013 21:17 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

magdar77 pisze:
meksykanka pisze:Bąbel dziś otworzył Mućkę (Mućka śpi w sypialni) i była kosmiczna awantura.

Zaczynam się cieszyć, że u mnie nie ma dużo pomieszczeń do otwierania :mrgreen:

Nowa_Sztno pisze:jerzykowka pisze:
Pani zainteresowana adopcją białasków miała mieć w tym tygodniu wiztę PA, niestety nie odpowiada na telefony...
Bez komentarza.

Ponownie wyróżniłam ogłoszenie na miesiąc na portalu Tablica - Poznań, nie wiem czy dam radę ponownie na Warszawę opłacić, bo w tym miesiącu druga rata ubezpiecznia domu :twisted: Ale się postaram!!!

Asieńko, odnośnie tych nie odpowiadań na telefony, to znam to aż za dobrze :(
Bez komentarza również.

To po cholerę dzwonią a potem jeszcze na PA się umawiają? Ja swojego kota miałam w domu po tygodniu od pierwszego maila. W sprawie tymczasowania Bąbla też zaczęłam d... Zosi zawracać jak już podjęłam decyzję. Ludzie to są powaleni, naprawdę :evil:

To jest coś czego nigdy nie zrozumiem. Scenariusz jaki widzę, jest taki. Pani chce kotka i dzwoni, że chce. Potem do domu przychodzi pan i wiadomo, że nie chce, mimo że nic przy kotach i tak by nie robił.
Dlatego nie mam w domu chłopa. :mrgreen: Poza Ryśkiem oczywiście. (Kto nie wie kim jest Rysiek, zapraszam na mój wątek, ale i tak łatwo zgadnąć bez zaglądania) :D
Od razu uprzedzę, że wykluczam z tego opisu panów z naszego forum, no i TŻ naszych forumowiczek, ktorzy są wyjatkami od reguły.
Oby takich jak najwięcej.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro lip 03, 2013 23:14 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

To ja pewnie z tego samego powodu nie mam chłopa w domu :mrgreen: Poza Mokim rzecz jasna. No i niedługo Bąblem.
A swoją drogą Iwonko Twoja teoria świadczy nie tylko o słabości mężczyzn, ale i kobiet. Pokażcie mi tego co mi stanie na drodze po kotka :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lip 04, 2013 12:08 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Miałam pierwszy i bardzo dziwny telefon o Bąbla.
Myślałam nawet, że to może jakiś żart i ktoś z forum dzwoni.

Pytania tylko czy za darmo, czy trzeba podpisać umowę i czy można przyjechać...
Pani chyba nie była przekonana i ja też nie...
Ech, jestem i tak kotmicznie zdenerwowana.
Wszak ten dzwoniec jest u nas prawie dwa miesiące...

Martwiłam się na początku, martwię się i teraz tylko inaczej.
Renifer wrócił w nocy ale o 6 rano już się zmył.
Nie miałam okazji żeby się dogadać.

Ze złych informacji wzbudził się znowu nasz sąsiad (tak to ten, co zniszczył mi drzewo walcząc z demonem, co budował mi ołtarzyki na klombie i straszył nożem za rzekome zasypanie drogi do kosza od śmieci w czasie odśnieżania). Jak widać i słychać już znowu nie bierze leków.
Jak wiadomo my nie mamy prywatnego płotu.
Od wczoraj lata z kosą spalinową...

Byłoby wesoło gdyby nie to, że nieco straszno.

Spodziewam się najgorszego.

Bąbik wesoły, w czasie rozmowy telefonicznej wpakował mi się na kolana i mruczał.

To jest wariaciuńcio ale miły i rozbrajający.
Potrzebuje uwagi...

Mam gulę w gardle w związku z akcją Bąbel.
No ni ma rady. Co byś nie zrobiła, kobito, będziesz się martwić...
Bo tak masz....

A tu trzeba
Trwać :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw lip 04, 2013 15:49 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

magdar77 pisze:To ja pewnie z tego samego powodu nie mam chłopa w domu :mrgreen: Poza Mokim rzecz jasna. No i niedługo Bąblem.
A swoją drogą Iwonko Twoja teoria świadczy nie tylko o słabości mężczyzn, ale i kobiet. Pokażcie mi tego co mi stanie na drodze po kotka :ryk:

Też sobie nie wyobrażam takiej sytuacji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Czw lip 04, 2013 16:21 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

meksykanka pisze:Pytania tylko czy za darmo, czy trzeba podpisać umowę i czy można przyjechać...

Nie wiem dlaczego, ale jak słyszę pytanie czy TRZEBA podpisać umowę to mi się taka lampka w głowie zapala.
Kurczę Zosiu zaczynam się martwić tym, że się martwisz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw lip 04, 2013 16:33 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

No, ja natychmiast wyobraziłam sobie jak najgorszą sytuację. Ja naprawdę staram się spokojnie wyjaśnić, że nie chodzi o to, żeby pozbyć się kota.... bo przecież są łatwiejsze sposoby (niestety... :( ) Telefon brzmiał źle... Pani ma jeszcze oddzwonić (ale nie spodziewam się)

O co do mojego martwienia, taki typ.
Przepraszam, że nadal nie jestem w stanie nic precyzyjniej ustalić.
Nie miałam okazji żeby z Reniferem porozmawiać.
Ja dziś postaram się sporządkować i dziś się odezwę (ludzkim głosem, mam nadzieję :wink: )
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lip 05, 2013 10:07 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

kochani

Asieńce i czarownicom dziękuję za obróżkę dla Bąbelka. Dziś przyszła.
Założę mu później, bo niestety, ten koteczek (Gucio). który przyjechał na konsultacje do pani doktor Neski umarł w nocy (Asi opowiadałam w jak ciężkim był stanie).

Będzie pochowany u mnie w ogródku koło Maurysia (*), bo Beatka ma pól Polski do przejechania.
Strasznie mi smutno.

Gucieńku (*)
Biegaj sobie zdrowiutki razem z Mauryckiem za TM
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lip 05, 2013 11:37 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Zosieńko, tak potwornie mi przykro z powodu Gucia[']

Dobrze, że w tym dramacie Beatka mogła na Was liczyć :!:
Jesteście przekochani!!!

smutno bardzo...

Za Bąbelkowe przenosiny kciuki zaciskam, ale wiem, że będzie dobrze!!! Wiem również, że Tobie będzie bardzo ciężko. Nie martw się, kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bąblu nasz miły, pakuj plecaczek - domek wzywa :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lip 05, 2013 11:42 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

meksykanka pisze:kochani

Asieńce i czarownicom dziękuję za obróżkę dla Bąbelka. Dziś przyszła.
Założę mu później, bo niestety, ten koteczek (Gucio). który przyjechał na konsultacje do pani doktor Neski umarł w nocy (Asi opowiadałam w jak ciężkim był stanie).

Będzie pochowany u mnie w ogródku koło Maurysia (*), bo Beatka ma pól Polski do przejechania.
Strasznie mi smutno.

Gucieńku (*)
Biegaj sobie zdrowiutki razem z Mauryckiem za TM

To to ten kot od Beatki :( ? viewtopic.php?f=36&t=154220&start=105

edit:Już doczytałam u jerzykowej.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 05, 2013 12:13 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Biedny Gucio :(

jerzykowka pisze:Bąblu nasz miły, pakuj plecaczek - domek wzywa :ok: :ok: :ok:

Zosia straszy, że on ma nie tylko plecaczek, ale całą przyczepkę rzeczy. 8O Zaczynam się bać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt lip 05, 2013 12:31 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Trzymaj się Zosieńko, ściskam mocno.

A za kociaste nieustanne :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob lip 06, 2013 21:02 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Bąbelek już jest, póki co trochę się czai, ale bez przesady. Pogłaskany przez chwilę pod łóżkiem wychodzi sam. Mokate pełen luz, zero syków, agresji. Mały przeszedł mu kilka razy tuż przed nosem i nie było reakcji. Patrzy na niego ciekawie, ale przybycie nowego nie robi na nim wrażenia. Aktualnie Bąbel zwiedza a Moki się bawi :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob lip 06, 2013 21:05 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Bąbelku :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob lip 06, 2013 22:01 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

O jakie miłe wieści :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]