POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych kotków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2013 22:50 POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych kotków

Zabłąkana kotka okociła się w garażu u mojej mamy. Maluchy obecnie przebywają w domu, niestety nie mamy jak się nimi zaopiekować ponieważ sami posiadamy już 4 koty i 2 psy. Kotki są w Pobierowie, ale w miarę możliwości zorganizujemy transport do innych miejscowości. Kotki same jedzą suchą i mokrą karmę, są gotowe do oddania!! na życzenie wyślę zdjęcia!

sandrulla22

Od: Pt cze 28, 2013 22:41

Post » Sob cze 29, 2013 7:40 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Sandrulla, kociaki powinny przebywać z mamą min. 10 tyg., to bardzo ważny czas dla nich.
A co planujecie zrobić z mamą kociaków?
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Nie cze 30, 2013 13:33 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

dzięki za informacje, szukałam na innych stronach od kiedy można je oddawać i zdania są naprawde różne :| kotki mają około 7 tygodni ale pewności nie mamy, może to być nawet 8. szybko rosną, mają duże brzuszki :D mame kotków chcemy przede wszystkim wysterylizować no i chyba juz zostanie z nami bo jej to napewno nikt nie weźmie :/

sandrulla22

Post » Nie cze 30, 2013 15:27 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Fajnie, że zadbacie też o mamę :ok: W gm. Rewal (o ile nic się nie zmieniło w przeciągu roku) macie darmowe sterylki (do wyczerpania budżetu na nie). Zadzwońcie i zapytajcie, może finanse na ten cel jeszcze się nie skończyły :)
Dlaczego uważasz, że mamuśki nikt nie zechce? Może warto porobić ogłoszenia i dla niej (po sterylce)?
My szukając domu kotom zaczynamy od zawalenia netu ogłoszeniami (papierowe również) - jakieś fajne zdjęcia, krótki opis kotka (wiek, charakter, czy zdrowy, odrobaczony, szczepiony, wysterylizowany, czy umie korzystać z kuwetki itp.) i dane do kontaktu. Jeśli na horyzoncie pojawi się chętny "sensowny" domek to robimy wizytę przedadopcyjną celem sprawdzenia warunków w jakich kociak miałby zamieszkać. No i finalnie - podpisujemy umowę adopcyjną (zawarte są w niej ważne kwestie dotyczące opieki nad kotem) z nowym domkiem jeśli według nas domek jest dla naszego podopiecznego odpowiedni lub szukamy dalej :kotek:

Wrzuć i tu fotki kociaków, warto wykorzystać każde miejsce, w którym można je ogłosić, pokazać :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Pon lip 01, 2013 10:57 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Koniecznie fotki, dużo większa szansa że ktoś się zainteresuje.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lip 01, 2013 13:14 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

jak tu się dodaje zdjęcia? bo nie mogę się połapać :/

sandrulla22

Post » Pon lip 01, 2013 13:23 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Musisz wrzucić je na serwer (np. http://imageshack.us/) i wkleić w post miniaturki lub linki do zdjęć.
Obrazek

nelka83

Post » Wto lip 02, 2013 13:45 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Trochę Ci pomogę :D
Na razie tylko miniaturki do powiększania, bo zdjęcia są większe niż 640x480 (a tylko takie można zamieszczać na miau)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Edytowałam: 12.07.2013
Uwaga:
ImageShack znowu coś zmienił na swojej stronie :evil:
Jeśli nie otworzy się zdjęcie to trzeba kliknąć na ten napis: Continue to the media i wtedy pokaże się zdjęcie
Ostatnio edytowano Pt lip 12, 2013 7:16 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lip 02, 2013 14:13 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Jeden jest rudy,czy mi sie wydaje?

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Wto lip 02, 2013 15:07 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Na wszelki wypadek przeklejam ostrzeżenie:

kaja555 pisze:Być może nie jest to związane z tą sprawą, ale tak się składa, że robię ogłoszenia na tablicy kilku znajomym od kilku lat. Ogłoszenia są na różne miasta. Od stycznia do teraz mam kilka podejrzanych wiadomosci. Podobne nicki szukają kota od dłuższego czasu, nie wiedzą, ze piszą z jedną osobą.

Kilka nicków zostało usuniętych. Wiadomosci są infantyle i krótkie, że "jestem zainteresowana, kiedy można przyjechać" albo "czy jest możliwy dowóz."

Może do Was też takie nicki piszą? Nicki to:

- sandi1902
- sandi11-15
- siwablondi

inne zostały skasowane, ale wiadomości są. We wczorajszej wiadomosci sandi1902 pyta, czy możliwy jest dowóz całego miotu i za darmo?

Wiem, że też były młode dziewczyny szukające kociaków dla węża, albo może ktoś sobie robi jaja, ale zwróćcie uwagę czy nie dostajecie podobnych wiadomości od tych samych nadawców.

Od nas też chciała adoptować kociaki.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lip 04, 2013 12:24 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

dzięki za pomoc Amika6 :) tak, jeden jest rudy

sandrulla22

Post » Czw lip 04, 2013 13:09 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

:D
Śliczne maluszki :1luvu:

Zrobiłam małą ściągawkę obrazkową jak korzystać z ImageShack. Teraz już możesz korzystać z PW więc jeśli chcesz to mogę Ci przesłać
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lip 08, 2013 17:06 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Mnie się nie otwierają zdjęcia tylko jakieś dziwne reklamy :(
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt lip 12, 2013 6:42 Re: POMOCY! poszukuje domu dla dwóch małych 7tygodniowych ko

Agulas74 pisze:Mnie się nie otwierają zdjęcia tylko jakieś dziwne reklamy :(

Mi również :(

Sandrulla, jak tam kociaki?
Obrazek

nelka83

[następna]